Rıdvan Can

Büyükşehir rehavet kurbanı

Rıdvan Can

Karacabey maçından sonraki yazımı şu cümleyle bitirmiştim: Van Büyükşehir Belediyespor'un hedefi doğrultusunda kalan haftalarda kesinlikle rehavete sürüklenme, rakibi küçümseme, nasıl olsa yeneriz havasına girme gibi olumsuz düşüncelere kapılmaması gerekir.

 

Yine Bayburt maçı öncesi bir dost meclisinde; "Bayburt maçını sıkıntılı görüyorum. Van Büyükşehir Belediyespor bu maçtan mağlubiyetle ayrılabilir. 12 haftalık kaybetmemenin ağır yükünü daha fazla taşıyamaz" demiştim. Ne yazık ki, korktuğum başımıza geldi. Üst üste 2 maç kazandık diye gözünü birden bire yukarılara diken, havalara giren, ayağı yere basmayan ve şampiyonluk şarkıları söylemeye başlayan bir takımın başına böyle bir şey gelmesi normaldir.

 

Gelelim Bayburt maçına en önemli konu ise devre arası şampiyonluk hedefi doğrultusunda 8 transfer yapıldı ve bu transferler gerçekten nokta dediğimiz takımı hedefe götürecek futbolculardan oluşuyor. Buraya kadar her şey tamam merak ediyorum Namık Altunsoy, neden bu transferlerin 6'sını oynatmadı?

 

Daha doğrusu neden sahada yoktu? Umarım teknik heyetin haklı bir nedeni vardır. Eğer bu futbolcular oynatılmayacaksa transfer yapmanın ne anlamı vardı.

 

Neyse artık bu maç geride kaldı. Önümüzde yine zorlu bir maç var. Kocaelispor maçı da, zorlu geçecek. Ne yapıp edip o maçı alarak hem Bayburt mağlubiyeti telafi edilmeli hem de rahat bir nefes alınmalıdır. Aksi takdirde, olası bir Kocaeli puan kaybı bizim bırakın şampiyonluk şarkıları söylememizi Play-Off'u bile belki konuşamayacak sıralara itecektir. Bizim rakibimiz bu aşamada Sancaktepe değil, Kocaeli, Altay ve alttan gelen Çorum ve Gölcüktür.

 

Hiçbir maç oynanmadan ter dökülmeden mücadele etmeden kazanılmıyor. Geçen hafta Karacabey maçının ilk 45 dakikasında taraftarına sunduğu muhteşem futbolu aldığı galibiyetle geri dönüşüm yapan Van Büyükşehir Belediyespor'u nasıl tebrik ettiysek, bu hafta da eleştirmek en doğal hakkımız. Burada eleştirilmesi gereken en önemli konu yapılan 8 transferden 6'sının kadroda yer almayışının nedeni kafalarda soru işareti olsa da bu mağlubiyetin en önemli nedenlerinden biri takımın 12 haftalık periyotta yenilmezlik unvanının neden olduğu rehavet.  

 

Bayburt maçını geride bırakıp Kulüp olarak, Teknik ekip olarak, oyuncu kadrosu olarak, taraftar olarak acilen, Play Off treni kaçmadan kendimize gelelim.

 

Hala kaybedilmiş bir şey yok ama biz tüm bu unsurlarımız ile yüzleşip, hatalarımızdan ders alıp kenetlenmez isek sonumuz hüsranla sonuçlanabilir.

 

Hafta sonu sahamızda ağırlayacağımız Kocaelispor karşısında takımımıza başarılar diliyorum…

Yazarın Diğer Yazıları