Rıdvan Can

Soğuk havada sıcak galibiyet

Rıdvan Can

Cumartesi akşamı başlayıp Pazar günü maç saatine kadar Van'da kar yağdı. Maç oynanacak mı, oynanmayacak mı diye bir ikilem yaşadık. Zira saha karla kaplıydı ve büyük ihtimalle ertelenebilir düşüncesindeydik. 
Lakin Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerinin yoğun ve özverili çalışmaları sonucu saha kardan arındırıldı ve Büyükşehir ile Karacabey Birlikspor maçı kar yağışına rağmen oynandı. 
Hava soğuktu, ancak takımımızın ilk yarıda attığı gollerle sıcak bir galibiyet elde etmek de o denli güzeldi. 
Özellikle Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yaşar'ın ilk 45 dakikayı taraftarların arasında izlemesi, herkesten alkış aldı. 
Bana göre Mehmet Yaşar'ın taraftarlarla bütünleşmesi çok önemli anlamlı ve güzeldi. Umarım bu birliktelik, bütünleşme kaynaşma Van Büyükşehir Belediyespor'u daha iyi yerlere getirecektir. 
Öte yandan soğuk havaya rağmen maça ilgi yoğundu. Tribünlerde coşku sahada mücadele vardı. Özellikle iç saha maçlarında beklenen futbolu bir türlü sahaya yansıtamayan Namık Altunsoy'un öğrencileri, Karacabey Birlikspor karşısında ilk 45 dakikada muhteşem bir futbol ortaya koydu. Buradan taraftara parantez açalım soğuk havaya rağmen maça gelen vefakâr taraftar grubu Kara Kobra taraftarlarını ve dernek başkanı Ercan Dülger'i takıma verdikleri desteklerinden dolayı kutluyorum galibiyetin mimarı bana göre taraftardır. 
Evet, haftayı seyir zevki güzel bir futbol sonrası alınan üç puanla kapatmanın mutluluğunu yaşadık. 
Üst sıralardan kopmamak adına 1 puanın dahi altın değerinde olduğu hele ki, rakiplerin puan saçtığı haftada haftayı üç puanla kapatan Van büyükşehir Beldiyespor maça taraftarın o müthiş desteğiyle hırslı baskılı başladı. İlk yarıda topa daha fazla sahip olduk. Bu baskılı oyunumuzun karşılığını 20. dakikada Berkay, 25. dakikada ise Gürol'un peş peşe gelen gollerle skoru 2-0 yaptık. 
Skor üstünlüğünü ele geçirdiğimiz dakikalardan sonra futbol hâkimiyetini pozisyonlara çevirdiğimiz dakikalarda iyi değerlendirmiş olsaydık belki sahadan daha farklı bir skor çıkabilirdik. Karacabey karşısında verilen üst düzey mücadele gösterdi ki, bu takım ilerleyen haftalar için taraftarı şampiyonluk yolunda umutlandırdı. 
Bu galibiyet Van Büyükşehir Belediyespor adına pozitif önem kazandı. Zira rakiplerin puan kaybettiği haftada bizim kazanmamız ilaç gibi geldi. 
Van Büyükşehir Belediyespor forması giyen futbolcu kardeşlerim soğuk havaya ve kaygan zemine rağmen oyundan kopmadı. Geçmiş maçlara oranla bu maçta pres, baskı kazanma hırsı her şey vardı sahada verilen onurlu mücadelenin ardından gelen galibiyetten dolayı yüreğini sahaya yansıtan futbolcuları ve teknik heyeti tebrik ediyorum.
Yeni transferlerin oynadıkları oyun ve becerileri olumlu transferler olduğunu bu maçta ortaya koydukları mücadele ile gördük. 
Hafta sonu deplasmanda Bayburt ile çok zorlu bir maça çıkacak olan takımımıza başarılar diliyorum. 
Her zamanki çağrımızı yineliyorum: Şampiyon adayı takımımızı yalnız bırakmayalım.

Yazarın Diğer Yazıları