Rıdvan Can

Kütahya'dan galip dönmeliyiz

Rıdvan Can

Ligin ikinci yarısına evinde Manavgatspor karşısında beklenmedik puan kaybıyla başlayan Van Büyükşehir Belediyespor, hem ortaya koyduğu futbol hem de puan kaybıyla taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

Hafta sonu ise ligin can çekişen takımlarından Kütahyaspor'a konuk olacağız. Bu maç öncesi hazırlıklarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyespor hafta içi Van 1. Amatör lig takımlarından Erciş Belediyespor ile hazırlık maçı yaptı.

Bu anlamda yeni transferlerde görücüye çıktı.

Yeni transferleri görme ve performansları açısından o maçı izleyenlerdendim.

Devre arası yapılan transferlerden Nihat Yılmaz, Gökhan Öztürk, M.Şirin ve Emrah Akşit'in saha içi performansları olumluydu.

Van amatör ligde Yolspor'un da olduğu gruptan çıkan Erciş Belediyespor ise play Off maçları öncesi ilk ciddi sınavını Van Büyükşehir Belediyespor karşısında verdi. Erciş temsilcisi güçlü rakibi karşısında ortaya koyduğu futbolla beğeni topladı. Erciş Belediyespor kadrosunda Van Büyükşehir Belediyespor'un formasını giyen Adem Maral gibi genç yetenekleri barındırıyor. Adem Maral'ın da tıpkı Manavgatspor'da oynayan başarılı Vanlı futbolcu Mücahit Tarhan gibi Van büyükşehir Belediyespor yöneticilerinin ve teknik heyetin görmezden geldiği futbolculardan biri olarak göze çarptı.

Evet, bir takım için en zor olanı, yaşadığı sorunlara çare üretmekte sıkıntı yaşamasıdır. Bir tarafta, maçlar öncesinde dağıtılan umutlar, diğer tarafta ise maçlardan sonra yaşanan üzüntü ve karamsarlık. Hal böyle olunca insan ister istemez gelecekle ilgili endişe duyuyor.

İki haftada bir Van Büyükşehir Belediyespor'u izlemeye giden taraftarların, sergilenen olumsuz futbolla birlikte alınan skorların vermiş olduğu rahatsızlığı fazlası ile hmeleri, heyecanı önemli ölçüde azaltıyor.

Ligde 5. sıradaki yerini her şeye rağmen korumakta olan Van Büyükşehir Belediyespor için tek umut, Play-of şansını kaybetmemektir.

Bu nedenle her ne kadar ligin alt sıralarında yer alsa da Kütahyaspor ile hafta sonu oynanacak maçı bizim açımızdan 3 değil, 6 puanlık maç olarak görüyorum. Kütahya maçının kazanılması halinde özgüven ve morallerin yükselmesiyle ileri ki haftalar rahat geçecektir. Manavgat maçı beraberliği için bu saatten sonra ne söylesek çok anlam ifade etmeyecek. Bundan sonrasına bakılması gerekiyor. Ligde puan sıralamasında iyi yerdeyiz Play-Off şansımızın devam etmesi hepimizin arzusudur.

Kayyum üzerine düşeni yaptı. Basın üzerine düşeni yaptı. Taraftar sonuna kadar takımın yanında yer aldı. Takıma önemli transferler yapıldı. Para aktarıldı. Şimdi sıra yönetimde ve teknik heyette hiçbir bahanenin kabul edilmeyeceği haftalara girildi.

Manavgat maçını geçtik. Şimdi önümüzde oynanacak olan son derece önem taşıyan Kütahyaspor maçı var.

Kütahyaspor'da ligde kalma mücadelesi veriyor. Bu maç kolay geçmeyecek. Futbolcularımızın üzerlerindeki baskıyı atarak, kendi kimliklerini sahaya yansıtarak, Kütahyaspor'u yenecek güce sahip olduklarına inanıyorum.

Şimdiden 'Başarılar Van Büyükşehir Belediyespor' diyoruz…

Yazarın Diğer Yazıları