Rıdvan Can

Büyükşehir'de tutan var, atan yok…

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor ikinci devrenin ilk maçında evinde grubun son sıralarında bulunan Manavgatspor'u ağırladı.  Başlıkta da belirttiğim gibi takımın savunması emin ellerde, ama forvette gol atanımız yok. 
İnanın iyi bir forvet olsaydı, bu takım puan sıralamasında çok farklı yerde olabilirdi. 
Şehrimizin tek profesyonel takımı kazanamamışsa, biz spor yazarları için maçtan sonra maç yazısını yazmak zor gelir. Soğuk havaya rağmen taraftarın maça ilgisi güzeldi. Üç puan umuduyla başladığımız maçta alınan beraberliğe mağlup olmuş kadar üzülenlerdenim. 
Beklemediğimiz bu berberlik sonrası, nasıl bir yazı yazacağımı düşündüm durdum.
Maçı şöyle bir gözümün önünden geçirmeye çalıştım. Kötü oyun, sıkıntılı bir maç ve golsüz bir karşılaşma…
Tebrikler Mücahit…
Manavgatspor forması giyen Vanlı Mücahit Tarhan'ın ortaya koyduğu futbol ve gösterdiği performans Vanlı futbol severleri soğuk havada içini ısıttı.
80 dakika sahada kalan genç yetenek oyundan alındığın da taraftarların kendisini alkışlaması takdire şayandı. Mücahit Tarhan'ı sezon başında görmezden gelen Van Büyükşehir Belediyespor kulüp yöneticileri ve teknik heyeti izledikten sonra umarım kendilerini sorgular. Mücahit gibi Van Amatör Ligde ve altyapılarda yetenekli gençleri keşif ederek, Vanspor'a kazandırırlar.  Mücahit Tarhan'a başarılar diliyorum…
Maçtaki Oyun Beklentilerin Altında…
Van Büyükşehir Belediyespor, Manavgatspor karşısında oynadığı maçta beklentilerin altında kaldı. 
Antalya temsilcisi Manavgat genç koşan mücadele eden diri bir takım görüntüsü çizdi. 
Van Büyükşehir Belediyespor sahasında önemli önemli avantajı kaçırdı. Ligin ilk yarıdaki futbol ile ikinci yarıdaki futbolu birbirini aratmadı. Durum böyle olunca saha ve seyirci avantajına rağmen, kaçan 2 puanı inşallah ileri ki haftalarda aramayız. Ligin ilk yarısında başarılı olan aratamayan kalecimiz Okan'a Manavgat maçında fazla iş düşmezken, gol yollarında büyük umut bağladığımız forvetlerimiz bir türlü topu iki direk arasına atamadı buda takımda golcü eksikliğinin ligin ikinci yarısında fazlası ile hissedileceğini belirtelim. Bu süreci inşallah kazasız belasız atlatırız. Van Büyükşehir Belediyespor'un şu anki tablosu kesinlikle kötü değil. Daha iyi olabilirimiydi, tabii ki olabilirdi. 
Golcü transferi şart… 
Manavgat karşısında sergilenen futboldan ziyade göze çarpan en büyük eksikliğin forvet hattında olduğu görüldü. Ligin ilk yarısında da bunun olumsuzluğu çok yaşanmıştı. Ama baktığımızda Van Büyükşehir Belediyespor'un bu olumsuzluğa önlem almadığını görüyoruz. Takıma gol yollarında etkili olacak bir golcü transferi yapılması şarttır. Van Büyükşehir Belediyespor'un şuan ki, forvet hattıyla başarılı olma şansı hiç yok dersem kesinlikle abartmamış olurum. Transfer zamanı varken zaman geçirilmeden acilen iyi bir golcü transferi yapılmalıdır. 
Hafta sonu deplasmanda karşılaşacağımız Kütahyaspor maçında, yeni transferlerin yer alacak olmasının avantaj olduğunu düşünüyorum. Vanlı Cevdet Uzunköprü'nün çalıştırdığı Kütahyaspor karşısında, arzu edilen skorun geleceğine inanıyorum. 

Yazarın Diğer Yazıları