İdris Ortakaya

Beşir Atalay'a açık mektup…

İdris Ortakaya

Sayın Atalay, Van milletvekilliği için bazı siyasi partiler zaman zaman sizin gibi Van'lı olmayan adaylarını Van'dan Milletvekili etmişlerdir. Yakın tarihimizde hemen hemen herkesin hatırlayacağı iki isimden bahsedeceğim. Bunlardan birisi Van’da Vali olarak görev yapan Mahmut Yılbaş diğeri Kamuran İnan'dır.

Kamuran İnan'ın Van’a, Van'lıya hiç bir faydası olmamıştır. Van Milletvekilliği forsundan yararlanmış, Van için hiç bir şey yapmamış bir şahsiyettir… Mahmut Yılbaş, evet, o da Van Milletvekili olmuş, Kamuran İnan'dan farksız birisi... Bu şansız şehrimin kaderi mi? bu insanlar… Onlara nasıl hakkımızı helal edeceğiz…

Son Milletvekili seçimlerinde sayın Atalay, AK Parti Van birinci sıra adayı oldu. Çok sevindim. Seçimden on gün önce Van'a gittim. Sayın Beşir Atalay'a destek olmak için. Toplantılarına katıldım. Sayın Ali Babacanın da katıldığı bir toplantıydı. Toplantıda bir konuşma yaptım. Sayın Atalay'ın adayımız olmasının Van için büyük bir şans olduğunu söyledim. Herkesin destek vermesinin gerekli olduğunu savundum. Neden? Çünkü Van gölü bitmek ve batmak konumuna gelmiştir. Van gölünü yoğun bakımda olan bir hastaya benzetiyorum. Bu hastanın bir an önce tedavi olması lazım. Tedavisi gecikirse komaya girebilir. Komaya girerse bu bölgede kimse yaşayamaz. Bu acil durumu toplantıda dile getirdim.Sayın Atalay da not aldı. On gün boyunca Van’da kaldım. Kendi çapımda ciddi bir siyasi çalışma yaptım. Bir çok yakınımı Atalay’a destek olmaları konusunda ikna ettim. Oy günü Ercişe gidip oyumu kullandım.

Van gölü hem şehrimiz hem ülkemiz için önemli bir değerdir… Yaşanan sıkıntıyı çözebilecek iki kişi var. Biri Cumhurbaşkanı diğeri Başbakan.  Sorunun çözümü için işin sahiplenilmesi gerekiyor. Çünkü bu iş için ciddi bir bütçe gerekir. Cumhurbaşkanı ve Başbakana en yakın isimlerden biri sayın Atalaydır, diye düşündüm. Sorunumuzu onlara götürebilecek samimiyette ve yeteneğe sahip birisidir. Ancak iki yıla yakın bir zaman geçti şimdiye kadar bu konu gündeme gelmedi. Bilgimiz dışında bir çalışma varsa bundan mutluluk duyarım. Yoksa çok üzgün olduğumu ifade ederek bir an önce bu konu ile ilgilenmesini Van'lılar adına rica ediyorum. Ben göreve hazırım. Geçmişte çok ciddi çalışmalar yaptık. Van Valiliğine ve Van Belediye Başkanlığına 200 sayfalık rapor sunduk. Sayın Atalay, Valilik ve Belediye’den konuyla ilgili belgeleri isteyebilir.

Biraz önce de ifade ettim… Van gölü ülkemizin çok önemli bir değeridir. Bu değere sahip çıkmak bir insanlık görevidir. Yapılabilecek ne varsa yapılmalıdır. Allah rızası için yapılmalı. İnsanlık için yapılmalı. Van için yapılmalı. Türkiye için yapılmalı. Dünya için yapılmalı. Bu çok önemli bir fırsattır. Bu fırsatı kim değerlendirirse Van tarihine ismi altın harflerle yazılır.

Cumhurbaşkanımızın sık sık kullandığı bir ata sözüyle yazımı bitirmeye çalışacağım. "Eşşek ölür, kalır semeri, İnsan ölür kalır eseri".

Sayın Atalay'ın VAN için bu konuya gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.

Dün de bu işin takipçisi idim, bugün de takip ediyorum, yarın da takip edeceğim.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları