Rıdvan Can

Geçmiş olsun

Rıdvan Can

Profesyonel ligdeki tek takımımız olan Van Büyükşehir Belediyespor, son haftalarda başarılı bir grafik çiziyor. Deplasmanda 24 Erzincanspor ile 1-1 berabere kalarak şeker tadında bir puan alan takımımızı yürekten kutluyorum. Bu arada alınan beraberliği hazmedemeyen Erzincanspor taraftarlarının oyuncularımıza, yöneticilerimize ve taraftarlarımıza saldırıda bulunması sporun ruhuna yakışmamıştır.

Puan sıralamasında üst sıralara tırmanan Büyükşehir Belediyespor'un playoff yolunda adım adım ilerlemesi umut yaratmaya başladı. Ligin 13. haftasında Van Büyükşehir Belediyespor'a puan kaptıran 24 Erzincanspor taraftarları ve kulüp yöneticilerinin Büyükşehir Belediyespor taraftarlarına ve kulüp yöneticilerine saldırması çirkin. Sporun ruhuna ve centilmenliğe yakışmayan bir davranıştır. Sahada ve tribünlerde yaşanan olayların görüntülerinin incelenmesi, hakem triosunun ve saha gözlemcisinin ifadelerinin alınması gerektiğini ve futbolcularımıza, kulüp yöneticilerimize ve taraftarlarımıza yapılan kötü muamelenin sorumlularının bulunması ve cezalarının verilmesi için yetkilileri göreve davet ediyor ve bir spor yazarı olarak sportmenliğe aykırı bu olayları çıkaranları da esefle kınıyorum...

Şeker tadında 1 puan…

Futbolda cesaret ve özgüven, başarıda önemli bir etkendir.

Kendine güvenerek oynayan bir futbolcu, her zaman başarılı olur.

Büyükşehir Belediyespor'da eksik olan özgüvenin son haftalarda kazanıldığını gözlemledik. Sezon başından beri futbol anlamında inişli çıkışlı bir grafik çizen kırmızı siyahlılar pazar günü deplasmanda 24 Erzincan karşısında önemli bir 1 puan aldı.

Sezon başından itibaren yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle bir türlü ekip olma özelliğini yakalayamayan temsilcimiz, özellikle son haftalarda gerek içerde gerek deplasmanlarda aldığı puanlarla zirveye doğru tırmanıyor. Evet, geriye düştüğü maçta son dakika golüyle Erzincan karşısında çok önemli bir puana kazandı.

Van açısından Erzincan karşılaşması kırılma noktasıydı ve bu maç kırmızılı-siyahlılar için önemi büyüktü. Van Büyükşehir Belediyespor bu karşılaşmanın ne kadar önem arz ettiğinin farkında olarak Erzincan karşısına üç puan hedefiyle çıktığı maçta çok önemli bir puan aldığını düşünenlerden olduğumu söyleyebilirim. Şimdi önümüzde Gölcük maçı var.

Rakibin ligin alt kısmında olması kimseyi aldatmasın. Namık hoca ve ekibinin, takımımızı bu maça da en iyi şekilde hazırlayacağına inanıyorum. Taraftarımızın hafta sonu Atatürk Stadyumu'nu tıklım tıklım doldurması ve yapacağı tezahüratlarla rakibe psikolojik baskı uygulaması ve kendi takımını sürekli motive edici tezahüratlar yapmasını bekliyoruz. Yakaladığımız çıkışı Gölcük maçında 3 puana çevirdiğimiz takdirde, ligde önemli bir yere geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki cesaret ve özgüvenimizi kaybetmeyelim.  Gölcük maçını mutlaka, ama mutlaka kazanmalıyız.

Yazarın Diğer Yazıları