Rıdvan Can

Skor iyi futbol tartışılır

Rıdvan Can

Geçen hafta konuk olduğum Van TV'de Karacabey enkazı sonrası ligin bizim için yeni başladığından söz etmiştim.

Bu sözümün manası, şimdilerde daha iyi anlaşılıyor sanırım.

Özellikle içerde oynadığımız Siirt Kurtalan, Kütahya ve Bayburt maçlarında ortaya konulan futbol ve taktiksel hatalar bizi daha da kötü günlerin beklediğini gösterdi.

Haftalardır aynı şeyleri konuşuyoruz, yazıyoruz çiziyoruz, kimsede gücenmesin. Galibiyet var, futbol yok.

Felaket tellallığı yapmak gibi bir niyetim yok, ama kimsede kusura bakmasın. Öyle acemice ve basit hatalar yapıyoruz ki, Teknik Direktör Namık hoca bile 90 dakika boyunca kulübenin önünde bağırmaktan belki de cinnet geçirecek duruma geldi, kısacası ortadaki yemeğin ne tadı var ne tuzu.

Maça gelecek olursak; lige geç başladık kimse destek vermiyor gibi açıklamaların yerini evet taraftara seyir zevki veren bir futbol oynamıyoruz ama kötü oynarken bile kazanıyoruz demelerini bekliyoruz galibiyet güzel ve sevindirici, ama bu oyun anlayışı ile işimizin ilerleyen haftalarda zor olacağı da bir gerçek.

Sezon başından beri takımın kötü futbolunu herkes gibi bizlerde konuşuyoruz. Üstüne basa basa söylüyorum,  Bayburt karşısında kalecimiz Okan'ın 90+3te çıkardığı yüzde yüzlük golü, Ali Kurt ve Serkan Silan'ın bireysel yeteneklerinin ön plana çıkması galibiyette etkin rol oynadı diyebilirim. Biz ne zaman rahat bir maç izleyeceğiz merak ediyorum.

Ligde iki maçı evimizde oynadık ikisi de sancılı geçti. Pekâlâ, bu oyun anlayışı ile nereye kadar?

Teknik Direktör Namık Altınsoy'un geçen hafta deplasmanda alınan 5-0'lık Karacabey mağlubiyeti sonrası çıkıp Van halkından taraftarından kısacası herkesten özür dilemesi kötü futbolu kabullenmesi büyük bir erdemliktir herkes bunu yapamaz ben buradan tekrar kendisini yaptığı açıklamasından dolayı tebrik ediyor ve buradan hocama tekrar seslenerek takıma zamanında önlem alması aksi takdirde bu futbol anlayışıyla ileride ciddi sıkıntılar yaşayacağınızı hatırlatmak isterim?

Gerçekten iyi oynayamıyoruz. Belki oturduğu yerden yazı yazmaya benzemez diye bilirsiniz ama görünen bu, maalesef skoru lehimize çevirdikten sonra takımda anlamsız bir telaş başlıyor ve özellikle ikinci yarıda kondisyon eksikliği oynanan oyun ve hatalar bence eleştiriyi fazlası ile hak ediyor. Ligin iki maçını ve birde kupa maçını sahamızda izleme imkânımız oldu bu üç maçta görünen iyi çalışmayan bir orta sahamız ve gol yollarındaki son vuruşlardaki beceriksizliğimiz ile göze batan savunma hataları ile karşı karşıyayız.

Bir takımın gerçekten omurgası olan orta alan kötü olunca ne yazık ki, ne geri, nede ilerisi iyi olur.

Rakibe bakıyoruz, karşımızda dirençli, olmayan ileri çıkamayan, atılan uzun toplarla gol arayan bir takıma karşı ne yazık ki, bir türlü üstünlük sağlayamamamızın sebeplerinden bir tanesi cılız futbol ve orta alanımızın topa sahip olamamasıdır. Evet, "Kazasız belasız yolumuza devam ediyoruz" hem de kötü oynayarak ve hatalar yaparak bile puanlar alıyoruz bu güzel fakat nereye kadar?

Oynanan futbol takım oyunu değil, bu oyun ile işimiz gerçekten çok zor. Takım kaptanı Ali Kurt'un bireysel yeteneği ile bu galibiyet geldi dersek olmaz

Bu oyun sonrasında nasıl bir hedefe varırız bilemiyorum. Gerçekten birçok mevkide aksayan oyuncularımız var.

 90+3'te savunmamızın müdahalesi ile gole izin vermeyen kalecimiz Okan'ı tebrik etmek lazım, uzatmalarda ya o top gol olsa yada yine 90'da Bayburt atağında ceza sahası kale önünde Anıl Dilaver'in vuruşunda top az farkla auta çıkmasaydı. Burada takımın savunma hatası ön plana çıkıyor, burada bizim adımıza şans faktörü ön plana çıkıyor.

Dediğim gibi savunmadan orta sahaya ve forvete kadar. Çok bariz hatalar yapılıyor.

Topa basan yok. Hocanın mutlaka ileriki haftalarda bunlara bir çözüm bulması gerek, Van Büyükşehir Belediyespor'un hedefi büyük olmalı. Taraftarın ve bizlerin beklentisi sahada koşan, mücadele eden formasının hakkını sonuna kadar veren bir takım ve maçı doğru okuyan kenar yönetimi istiyoruz. Hepsi o kadar.

Maçın hakemini değerlendirecek olursak oyun içinde belli dakikalarda çok kritik hatalar yaptı maç içinde en önemli hatası ise Van Büyükşehir Belediyesporlu Eray'ın bana göre ceza sahasına girerken Bayburtlu savunma oyuncusu tarafından kontrolsüz bir şekilde düşürülmesi, faulünü görmezden gelmesi oldu. Kulüp yönetimi, Teknik heyet sportif direktör daha ligin başındayken, şapkalarını önlerine koyarak iyi düşünmelerini ve biz doğruyu nasıl yaparız mantığını kamuoyuna göstermelidir…

Yazarın Diğer Yazıları