Rıdvan Can

Bizim Stadımız Yok…

Rıdvan Can

Son 5 yıldır her şehre gelen iktidar yetkilisi ve en son Van milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay’ın da Van’a modern stadyum yapacağız demesinin ardından aylar geçti. 2016 yılı yatırım kapsamına dahi alınmayan ve ülkede il ve ilçelere bir bir stadyumlar yapılırken Bakanlığın Van’a stadyum yaptırmaması ve yatırım kapsamına dahi almaması dikkat çekiyor bir spor yazarı olarak ısrarla her defasında gündeme getirmemize rağmen stadyum konusu çözüme kavuşmadı.

İKTİDAR BU “KAOSA” SON VERMELİ.

Efsane boksör Muhammed Ali’nin cenaze namazına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, siyasetten spora birçok konuda önemli açıklamaları arasında ;‘TÜRKİYE’DE KİMSE “BİZİM STADIMIZ YOK” DİYEMEZ dedi.

Beli ki, Van AKP il teşkilatı, milletvekilleri ilin Stadyum başta olmak üzere ilin önemli sorunlarını Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan’a yanlış aktarma yapmış olmalılar ki, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Kimse Stadyumumuz yok Diyemez” açıklamasını yapmış olmalı. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın bilmesi gereken ilin önemli sorunu olan Van Atatürk Şehir Stadyumu’nun maalesef 2011 yılı depreminden buyana yıkım kararı olduğunu tribünlerin kullanılmaz olduğu gerçeğidir. Van’da kime sorsanız 3 konudan biri mutlaka yılan hikâyesine dönen şehir stadyumu’dur. Çünkü öyle gizemli hale geldi ki, ili yönetenler dahi Van Atatürk Şehir Stadyumunun beklide çimi ne renk olduğunu bilemeyecek kadar sorumsuz olduklarını buradan dile getiriyorum.

VAN'IN STADI VAR BİZ Mİ GÖRMÜYORUZ?
2011 yılında Van'da meydana gelen iki büyük deprem nedeniyle ağır hasar gören, yıkım kararı verilmiş ve yapımı yılan hikâyesine dönen Van Büyükşehir Belediyespor'un maçlarını oynadığı Van Atatürk Şehir Stadyumunu tekrar Van'a kazandırılmalı. Vatandaşlar, 1 milyondan fazla nüfusu olan kentin stadının olmadığını belirterek, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a "Van'ın stadı var da biz mi görmüyoruz" dediler. 

KİMLER NE SÖZLER VERMEDİ Kİ…

Özellikle “2011 yılında yaşanan iki büyük depremin ardından şehir stadyumu için senaryolar yazıldı. Olmayan projeler hazırlandı. Ali Cengiz oyunları oynandı. O dönemin Valisi Münir Karaloğlu, başta olmak üzere yine aynı dönemin Başbakan yardımcısı şimdi ise Van milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay’ın da sık sık gündeme getirdiği “Van’a modern stadyum yapacağız” söylemlerini benim gibi herkes hatırlıyor umarım. 7 Kasım Seçim çalışmaları arifesinde Van milletvekili adayı olan Prof. Dr. Beşir Atalay yine Van’a ve taraftarlara “Van’a Modern Stadyum Yapacağız” sözüyle yeni bir boyuta taşınan yeni stadyum meselesi “hayal olmaya” devam ediyor.

Evet, Stadyum yapılacak yapılmasına ama ne zaman yapılacak ve yapılacaksa nerde yapılacak bunu bilen yok. İşin garibi artık AK Parti Van Milletvekillileri de bu stadyum projesine hâkim değil, ya da öyle görünüyorlar. Van’ın hayat-memat meselesi olan bu konuda hala doğru düzgün bir projenin olmaması açıkçası çok büyük bir yanlış. Bir stadyum polemiği her seçim dönemi yapılıyor ama bu sadece futbol stadyumu için mi oy kapma mücadelesi için mi bilinmiyor. Hepsinden öte mevcut stadyum yani bu günkü Van Atatürk Şehir Stadyumu ne olacak akıbeti bilinmiyor. Ama bu günkü izlenen açıkçası tüm umut ve hayalleri köreltiyor. Bu kadar karmaşa içinde stadyumu görmek istiyorum ama nafile. 4 yıl önce birinin bilgisayar üzerinde yaptığı sanal stadyum proje görüntüsü dışında hiçbir şey yok. Benim de merak ettiğim Ak parti iktidarının en güçlü isimlerinden Prof. Dr. Beşir Atalay’ın Van milletvekili olması Van için büyük bir fırsat olması gerekirken, maalesef bu stat konusunda Van’a yansımadı. Van’ın haricinde hemen hemen her ile ve ilçeye stadyumlar yapıldı da niye Van’a yok? Biz bir stadyumdan bahsediyoruz ama ne olduğunu bilmiyoruz. Bundan daha garip bir durum olabilir mi?

'STAD YİNE BAŞKA BAHARA KALDI?'

 Hükümetin açıkladığı 2016 yılı yatırım kapsamında basına yansıyan yeni stat projelerinde Van'ın olmaması da bir diğer hayal kırıklığı oldu. “Stadyum olayı 4 yıldır gündemde fakat henüz atılmış olumlu bir adım yok şimdi Van Büyükşehir Belediyesinde bünyesinde kiralık olarak bulunan Van Atatürk Şehir Stadyumu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile bir anlaşmazlık nedeniyle Van Büyükşehir Belediyespor’un maçlarını nerde oynayacağı tartışılıyor. Milletvekillerinden bu konuda çaba bekliyoruz. AK Parti Van Milletvekilleri başta olmak üzere iktidar Van’ın stat sorununu çözerek Van’a mevcut yerinde Van’a yakışır bir stadyum yaptırmalı…

 

Yazarın Diğer Yazıları