Rıdvan Can

Hedef Nedir Ne Değildir?

Rıdvan Can

Yazıma başlamadan önce herkesin rahmet ayı olan mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum…

Kötü bir sezonu daha ahlarla vahlarla zar zor kümede kalarak geride bıraktık. Şimdi yeni sezon öncesi her kulüp taraftarı gibi Van Büyükşehir Belediyespor taraftarları da yeni sezon için yapılması gereken transferleri, teknik heyeti ve sportif direktörü büyük bir merakla bekliyor; "Acaba yeni gelişmeler var mı?" diye…

Gözler yeni umutlarla 2016-2017 futbol sezonuna yakında merhaba diyecek olan ilin tek profesyonel futbol takımı olan Van Büyükşehir Belediyespor kulüp yönetimine ve üzerinde durulması gereken Van Şehir Stadyumu ile ilgili son karara çevrilmiş durumda. Van B.Belediyespor maçlarını nerde oynayacak? Transferler var mı? Hedef şampiyonluk mu? B.Vanspor'un transfer politikası nedir? Transfere ne kadar bütçe ayrılmıştır? Ne durumdayız?  Gidişatta olumlu olumsuz neler yaşanıyor? Bundan kimsenin bilgisi yok. Taraftar Van B.Belediyespor kulüp eş başkanları başta olmak üzere diğer yöneticilerden bu soruların cevabını ve merak edilenleri öğrenmek istiyor.

Van Büyükşehir Belediyespor'un son yıllarda neden başarısız olduğunu ve nedenlerini defalarca yazdık, dile getirdik. Fakat bizler gerçekleri dile getirirken bir takım kişiler tarafından hep yanlış anlaşıldık. Tabii ki bizler görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu şehir Van Büyükşehir Belediyespor'un artık adına yakışan ligde oynanmasını istiyor.

Geçen hafta ki, yazımım başlığına şehrin tek profesyonel takımı olan Van Büyükşehir Belediyespor'un İlimize yakışır bir kulüp haline gelmesi bir üst lig için "Doğru Tercihler Yapılsın" demiştim ve bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyorum. Van B.Belediyespor'un artık hedefi şampiyonluğa ve bir üst lige çıkma olmalı ve buna göre takım kurulmalı. Altyapıdan A takıma kadar atılacak her adımın doğru atılması özellikle teknik heyet ve futbolcu transferleri ile ilgili doğru tercihlerin yapılması gerektiğini yinelemekte fayda görüyorum. Artık kulüp yönetiminin takıma gerçek anlamda sahip çıkıp, ilin tanıtımında bir marka olan Van B.Belediye Vanspor'u 2'nci lige çıkarmalarını istiyor ve bu sorumluluklarının bilincinde hareket etmelerini bekliyoruz.

Van B.Belediyespor taraftarı ve halk ne diyor biliyor musunuz? 'Her yeni sezon başı aynı terane' diyor. Suçlu, maçlara gitmeyen seyirci değil, onları maçtan uzaklaştıranlar ve her sezon başı yönetim hatası ve yetersiz teknik heyet ve futbolcular olarak görüyor. Birde en önemlisi sezon başı kulübe vizyonsuz yabancı hoca gelir sağda solda ne kadar işi bitmiş ve amatör futbolcu varsa toplar seri mağlubiyetler ile bakmışsın takım kümeye gidiyor sonra gel Vanlı hoca enkazı toparla ve ligde bırak.

Bizlerde taraftarların tepkisine seslerine tercümanlık yaparak buradan kulüp yöneticilerine sesleniyoruz. Artık geçen sezon ve önceki sezonlarda yaptığınız hataları yanlışları hiç olmazsa bu sezon yapmayın bu şehrin asil taraftarları sizden şampiyonluk bekliyor. Eğer bunu yapacak gücünüz, inancınız hedefiniz varsa ortaya koyun, yoksa bunu da mertçe taraftarınızla paylaşın. Şimdi söz sporseverler de. Taraftar her zaman takımının yanındadır. Taraftar her zaman haklıdır.

Taraftarların isyanını çağrılarını kulüp yönetiminin artık kulak tıkamamasını bekliyoruz ve doğru tercihler yapılmasını istiyoruz. Bu vefakâr taraftar takımlarının 400 bin nüfusa sahip Alanya gibi şampiyonluk yaşayan bir takım olmanın hayalini kuruyor.

Van Büyükşehir Belediyespor bu sezon şampiyonluğa oynayacak mı? Bunun cevabını artık verilmelidir!  Şayet hedefsiz, heyecansız ortalarda bir lig düşünülüyorsa Van'a da Van B.Belediyespor'a da taraftarlarına da yazık olur.

Bakıyoruz takımlardan geleceğe yatırım mantığı ile alınan ve takımda tutulacak birkaç oyuncunun isminin dolaşması başkada bir şey yok! Teknik heyet ve transferlerden ziyade taraftar hedefinizi öğrenmek istiyor. Yine  uyarıyoruz   taraftarı yanınızda  görmek istiyorsanız şeffaf olun açık olun, paylaşın, kendi kendinizi avutan hedef için oynamayın…

Yazarın Diğer Yazıları