Rıdvan Can

Eş Başkan Bekir Kaya’ya açık mektup

Rıdvan Can

Haber ve yorumlarımızla Van'ımızın her metrekaresinde olmaya, Van için gerek sportif anlamda gerekse yerel sorunlar anlamında görevimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Personeli olduğumuz ilin en köklü gazetesi Vansesi Gazetesi'nde haber, makale röportaj ve köşe yazılarımızla doğruları yazıyor, yanlışları hatırlatıyor, sorunlara çözüm önerileri getirmeye çalışarak halkımızla paylaşıyoruz. Özellikle kaleme alarak gündeme taşıdığımız konuları yazarken, kişilik haklarına,  basın ahlak ilkelerine de azami özen gösteriyoruz.

Bu hafta kaleme aldığım yazımda Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Sayın Bekir Kaya'ya seslenmek istiyorum. Sayın Başkanım, Belediyeyi devraldığınızdan bu yana gerek Belediye çalışmalarınızda gerek ilin sportif alanında yaptığınız çalışmaları yakından takip eden biri olarak yerelde yapmış olduğunuz çalışmalar anlamında iyi sportif anlamda ise üzülerek belirtmek isterim ki, özellikle ilin tek profesyonel takımı olan ve Van Büyükşehir Belediye bünyesinde olan Van Büyükşehir Belediyespor'a verdiğiniz önem ve büyük destek herkes tarafından bilinmektedir. Buna rağmen her yıl başarısız olduğunu görüyoruz.

Sayın Başkanım öncelik olarak Van Atatürk Şehir Stadyumu sorununu Belediye olarak sizlerinde gündeminize almanız gerekir. İlin sportif anlamda en büyük sorunlarından biri olduğunu herkes gibi sizlerde biliyorsunuz. Belediye olarak Stadyumun haricinde kentte 5-6 pilot mahalle seçip bu mahallelerde birer semt sahası yapılarak o mahallelerde ve bu mahallere yakın semtlerde o bölgenin çocuklarını spora kazandırma projesi çerçevesinde böyle bir oluşuma imza atmanız ve o sahalarda geleceğin futbol yıldızlarını Van büyükşehir Belediyespor'a kazandırabilirsiniz. Bu takımlar bir nevi Van Büyükşehir Belediyespor'a altyapı olabilir.

Sayın Başkanım, Büyükşehir Belediyespor'u nasıl başarılı yapabiliriz?

Sizin de bildiğiniz gibi… Hayatın her alanında başarıya ulaşabilmenin kurallarından biri de,  istikrar kadro ve doğru plana sahip olmaktır. Belediye çalışmalarında başarıyı yakaladığınızı söyleyebilirim, fakat sportif anlamda Van Büyükşehir Belediyespor konusunda başarılı olunmadığınızı üzülerek belirtmek isterim.

Sayın Başkanım, futbolda her şey başarıya endekslidir. Başarı geldikçe kulüpler "süt liman"  olur. Hatalar dahi pek görülmez. Göreve geldiğiniz dönem Van Belediyespor adıyla takım 2'nci ligdeydi ve o yıl yönetimsel hatalar yanlış teknik heyet ve futbolcu tercihleri takımı küme düşürdü. O günden beri gerek yönetim hataları gerek transferlerde yapılan yanlışlar peş peşe devam etti. Son 5 sezonda hedeflenen başarı yerini başarısızlığa bıraktı. Her sezon başı gelen yönetimin başarılı olacağız, hedefimiz bir üst lig vaatlerine rağmen maalesef başarıyı yakalayamadık!

2015-2016 sezonunda Çorumspor'un sayesinde kümede kaldık. Sayın Başkanım, İki ileri bir geri gittik ve gitmeye de devam ediyoruz. Sahamızda oynanan ligin son iki iç saha maçı olan İskenderun ve Manavgat maçları hariç türbinleri taraftarlarla dolduramadık. Bunun tek nedeni kötü bir takım alınan kötü saha sonuçları ve kötü yönetilen bir kulüp haline gelmemizdir. Sayın Başkanım şunu üzülerek itiraf ederim ki,"Dip Sendromu" yaşayan, bizden daha cılız, eti budu belli olan ilçe ve kasaba ve hatta nerdeyse mahalle takımlarına adeta "can suyu" olduk.

Sayın Başkanım, Van Büyükşehir Belediyespor'un sizin "projelerinizin "arasında önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz, bunu da her fırsatta köşe yazıma aldım. Belediye seçimini kazanırken başkanlık döneminizin ilk aylarında ilin sportif anlamında çok ciddi projelerinizin olduğunu dile getirmiştiniz. Alt yapıya önem veren, tesisleşen, hedefleri olan, kentin heyecanına heyecan katan ve hatta bir Van'a 'Gençlerbirliği Alt Yapı Modelini' dahi düşündüğünüzü beyan etmiştiniz. Fakat gelinen süreçte Gençlerbiriği alt yapı modelini bırakın tek bir semt sahası yapılmadığı gibi takımı ligde tutamayarak o sezon 3'ncü lige düştük. Her sezon maalesef ligin asansör takımı haline geldik. Her sezon başı şampiyonluk diye başladığımız sezonun sonunda kümede kalma mücadelesi veriyoruz. Bir milyona aşkın nüfusa sahip Büyükşehir unvanını almış bir kente 3.lig ve başarısız bir kulüp yakışmıyor. İlimizin büyüklüğüne ve adına yakışır bir ligde mücadele etmiyoruz. Artık  'Gençler Birliği Modeli' gibi taraftarı, şehri heyecanlandıran  projelerinizi ya hayata geçirin ya da takımı başarılı olduğuna inandığınız kentteki talipli ve işin ehli yöneticilere teslim edin.

Sayın Başkanım eğer bu sezon başarı bekleniyorsa,  Van Büyükşehir Belediyespor Van'ın heyecan duyacağı,  adına yakışır bir ligde olmak isteniyorsa bunun için öncelikle kulüp yönetiminin vizyonunu genişletmesi gerekir. Yeni sezonda yönetime, futbol bilgi birikimine sahip,  kent ile takım arasında köprü kurabilecek ve projeler üretilmeli. Van'a futbola yeni bir heyecan gelmeli. Sayın Başkanım, süper ligde ve 1.ligde oynayan birçok ilçe takımı var.  Bu ekipler kentleriyle aynı heyecanla, aynı ruhla hareket ederek başarısı gösterdiler. Bu takımlar değer ve imaj olarak Van'dan çok mu ilerdeler acaba? Elbette hayır. Sadece vizyon sahibi yönetim doğru hoca ve transferler ve kenetlenme ile bu takımlar üst Liglere çıktılar.

Sayın Başkanım yeni sezon yeni umut sloganıyla yeni sezona "Tek ses, tek yürek, birlikte el ele!" girmeliyiz. Sayın Başkanım hiç olmazsa bu sezon bir başarı olsun. Bu yolda size güvenimiz tam! Ön yargısız, bir dost olarak bir Vanspor sevdalısı olarak sizlerle paylaşmak istedim.

Yeter ki, kazanan Van olsun!

Yazarın Diğer Yazıları