Rıdvan Can

Birlik Olma Günü Bugün

Rıdvan Can

Beylerbeyispor mağlubiyetiyle kapattığımız 33'ncü haftayı geride bıraktık ligin son üç haftasına  35 puanla küme düşecek takımlar arasında girdik haftaya bir puan üstümüzde olan körfez İskenderunspor'u konuk edeceğiz bu maç iki takım açısından son derece önemli ama bizim açımızdan deyim yerindeyse ya tamam ya devam maçı olarak görüyorum.  Bu önemli karşılaşma öncesi Van Büyükşehir Belediyespor taraftarına ve Vanlıyım diyen herkese büyük iş düşüyor. olumsuz havayı ve moral bozukluğunu üzerimizden atalım.

Van Büyükşehir Belediyespor camiası olarak taraftarlar, basın, STK'lar Belediyeler ve Van'daki bütün kesimlerin birlik ve beraberlik içinde her ne olursa olsun bu takıma son üç haftada sahip çıkmaları gerekiyor. Van'daki bütün farklı kesimlerin ortak paydasının Van Büyükşehir Belediyespor olduğu bir şehirde yaşadığımızı unutmayalım... Bu gerçeği göz önünde bulundurarak Pazar günü evimizde oynamayacağımız Körfez İskenderun spor maçında tribünleri hınca hınç dolduralım bu maç ligde kalma açısından son derece önemli kazanmaktan başka hiç bir şansı ve telafisi olmayan bir maç olacak herkes bu pazar tribünlere akmalı.

Yani deyim yerindeyse Pazar günü dananın kuyruğunun kopma anına şahit olabiliriz. Van Büyükşehir Belediyespor ligin belki de en kritik müsabakasına yani Körfez İskenderunspor mücadelesine çıkacak

 Ligde tutunabilmek adına içerde oynayacağımız iki, deplasmanda ise bir maçımız var fakat puan tablosunda yeri pek iç açıcı olmayan Van Büyükşehir Belediyespor'un kalan üç maçı da kayıpsız geçmesi lazım bu üç maçtan en önemli maçın İskenderun maçı olduğunu unutmayalım bu maçta alınacak galibiyetle birlikte moraller de üst seviyeye çıkacak ve bir sonraki hafta deplasmanda krtik Dersim maçına ise moralli gideceğiz.

Benim bu takımın ligde kalacağına inancım tamdır inanmayan maça bile gelmesin olumsuz eleştirilerimizi sezon sonuna bırakalım bu takımın ligde kalması için herkes elinden gelenin fazlasını yapmalı destek şart.  İskenderun maçını kayıpsız geçelim iddia ediyorum ki, Dersim ve Manavgat maçlarından puanla ayrılacağız ve 44 puana yükselecek ve ligde kalacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Kulüp yönetimi gerekirse tesislerde yatıp kalksın taraftar tesislere gidip antrenmanları izlesin futbolcuların ve teknik heyetin moral motivasyonunu yükseltsin taraftarımıza bu konuda büyük iş düşüyor. Özellikle Kara-Kobra taraftarı her daim takımının yanında olmuştur İskenderun maçı beklide ya tamam ya devam maçı olacak tüm Van kenetlenmeli ilin tek profesyonel takımını yalnız bırakmayalım başka takımımız yok başarılar…

ELBAKSPOR'A SAHİP ÇIKILMADI

Van'ın vitrindeki en önemli markaları ve değerleri arasında olan tek profesyonel takımı Van Büyükşehir Belediyespor başta olmak üzere Bölgesel Amatör Ligdeki tek temsilcimiz Elbakspor'u kimse sahiplenmedi.

Geçen hafta temsilcimiz Elbakspor'un 3'ncü lig play-off lara kalmaması yönünde Bingöl yöneticileri ve Bingöl şehri kenetlenmişti Van ise ağzı açık halde Bingöl'ün ali Cengiz oyunlarını tiyatro izler gibi izledi. Hafta sonu Elbakspor'un şampiyonluğunu yakından ilgilendiren ve Van'da oynanması gereken Yüksekova Belediyespor 12 Bingölspor maçı TFF'ye yapılan baskı sonucu Van'ın güvenli olmadığı gerekçe gösterilerek maçın Van'da oynanmaması gerektiğini yazışmayla TFF'ye bildirenler amaçlarına ulaşıp maalesef Elbalkspor'un bir şekilde şampiyonluğunu engellediler.

Bu kentin takımlarına ve çocuklarına neden sahip çıkılmıyor? Van'ın saygın bir konumda olan isimleri şimdi nerede? Bu takıma kim sahip çıkacak? Bir avuç yer olan Bingöl'ün sahibi varken, Büyükşehir olan bir kentin sahibi neden yok? Elbakspor'a yapılan haksızlığı görmezden gelen bu şehirden para kazanan bu şehrin ekmeğini yiyen İşadamları, siyasetçiler, bürokratlar, STK başkanları ve yöneticileri, neden bu haksızlığa boyun eğdiniz. Hadi Elbakspor'u geçtim şimdi ekmeğini yediğiniz şehrin takımı hafta sonu ligde kalma adına çok önemli bir maça çıkıyor hiç olmazsa bu hafta sonu gelin Van Büyükşehir Belediyespor'un yalandan da olsa yanında olun bu şehrin hiç olmazsa bir haftalığına sahipsiz olmadığını gösterin…

Yazarın Diğer Yazıları