Rıdvan Can

Çorum beraberliği sevindirdi

Rıdvan Can

Üç haftada çok zor maçlar oynadık. Deplasmanda Bergama Spor'la içerde Kastamonuspor ve deplasmanda yine Çorum Belediyespor maçları bu üç önemli maçta can sıkan sakatlık ve cezalı oyuncuların çokluğu Zeki Yılmaz'ın zor şartlar altında nasıl kadro kurduğunu ve nasıl sıkıntılar çektiğini hepimiz biliyoruz aslında cezalı ve sakat futbolcuların yokluğunu fırsat bilen genç ve yedekte bekleyen oyuncular için bu karşılaşmalar büyük fırsat oldu. Ama burada hoca faktörünü göz ardı etmemek lazım. Bravo Zeki Hoca'ya çok zor rakiplere karşı 9 oyuncuyu maç kadrosuna aldı çünkü elinde başka alternatifi yoktu bana göre çokta doğru yaptı. Bergama, Kastamonu ve Çorum Belediyespor gibi ligin dişli takımlarına karşı forma şansı bulan genç oyuncular her ne kadar puan kaybı yaşansa da yönetimin ve Zeki Yılmaz'ın yüzünü kara çıkartmadılar. Çorum Belediyespor karşısında alınan bir puanın ileriki haftalar da bizler için en az üç puan değerinde olacağını unutmayalım gelinen noktada deplasmanda alınan her puan ve puanların önemi çok büyük. Bunun için takımın aldığı puan dan dolayı teknik heyeti ve futbolcuları kutluyorum...

TRİBÜNSÜZ, SKORBORDSUZ SAHALAR

Geçen hafta sanayi sahasında başlayan Play-off maçlarının ikinci haftasında da centilmence verilen mücadelenin ilde yarattığı güzel atmosfer maalesef kötü saha koşullarının gölgesinde kaldı. Play-off mücadelesinde dört takımın kıyasıya mücadele verdiği turnuvada en büyük eleştiri seyircilerin ayakta ve tel çitlere dayanarak araç ve kamyonlarda maç izlemesi oldu. Bunlara sorunlara ek olarak birde sahada olmayan skorbord ve ambulans eksikliği eklendi.

Play-off maçlarının ikinci haftasında pazar günü Edremitspor ile Yolspor maçını takip etmek amacıyla maçtaydım iki takım arasında oynanan Play-off mücadelesinde güçlü rakibini

1-0 yenen Yolspor oldu. Bu anlamda Yolspor Antrenörü Aydın Oyman ve futbolcularını oynadıkları güzel futbol ve aldıkları galibiyetlerinden dolayı kutluyorum.

Play-off maçlarının oynandığı sahada tribün, skorbord ve ambulans olmaması taraftarların araçlarının içinde ve tel örgülere yapışarak maç seyretmeleri görüntüsü ortaya çıkan kötü bir durumdu.

Tribünsüz, skorbord'suz, ambulanssız sahada oynanan maçlar Büyükşehir'e yakışmayan görüntülerin ayıp olduğunu söyleyelim. Bende bir spor yazarı olarak her hafta ilin Amatörspor ve Van Büyükşehir Belediyespor'un ve kadın futbol takımı maçlarını aralıksız olarak takip eden biriyim. İlin sportif anlamda sorunlarını sporcuların yaşadıkları sıkıntılarını kötü saha koşullarını yazmakla dile getirmek benim görevim. Bu konu başta Van Atatürk Şehir Stadyumu, olmak üzere İŞGEM, Sanayi ve Bostaniçi semt sahalarının tribünsüz, skorbordsuz olması büyük sıkıntı. Bu anlamda spor alanındaki yetkilileri görevlerini yerine getirmelerini ve spor sahalarının içinde bulunduğu sorunları, sıkıntıları biran evvel çözmelerini bekliyoruz.

Öte yandan hafta sonu deplasmanda Çorum Belediyespor ile oynanan ve 0-0 biten maçın sonunda Van Büyükşehir Belediyespor'a Çorum Belediyespor taraftarları saldırdı. Spor Toto 3. Lig 3. Grupta Play-off mücadelesi veren Çorum Belediyespor Van Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kalmasını hazmedemeyen Çorum Belediyespor taraftarları stat çıkışında Van Büyükşehir Belediyespor Teknik heyet ve futbolcularına ırkçı saldırılarda bulundu. İddialara göre maç sonrası Van Büyükşehir Belediyespor'un soyunma odasının bulunduğu tarafa gelen yüzlerce Çorumsporlu taraftar taş ve sopalarla saldırıda bulundu. Irkçı sloganlar atarak Van Büyükşehir Belediyespor'a saldıran taraftara polis müdahalede bulundu.

Yazarın Diğer Yazıları