Rıdvan Can

Van-Kastamonu arasında kalite ve güç farkı

Rıdvan Can

Dopdolu bir spor haftasını geride bıraktık 3.Lig'de mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor Kastamonuspor maçı, Kadınlar 2.liginde ter döken Van Büyükşehir Belediyespor Nusaybin maçı Play Off liginde mücadele eden Edremitspor Erciş Gençlik Belediyespor Yolspor, DSİspor maçları ile spor dolu bir haftanın ardından Van Büyükşehir Belediyespor ile üzüldük Kadın futbolcularla sevindik Play Off maçları ile heyecanlandık.

Van Büyükşehir Belediyespor Kastamonuspor karşılaşmasının değerlendirmesinde  aradaki güç ve kadro farkı güçlü ile zayıfın mücadelesiydi.  Kastamonuspor'un bir futbolcusunun değerinin neredeyse Van Büyükşehir Belediyespor takımına denk geldiğini diyebiliriz.

Van Büyükşehir Belediyespor Kastamonuspor arasında oynanan seyir zevki son derece yüksek maçta skordan ziyade iki takımın arasındaki fiziksel, taktiksel ve bireysel faktörlerin ve tecrübe farkı oldukça dikkat çekiciydi. Van Büyükşehir Belediyespor adına bütün bu olumsuzlukların yanında Kastamonuspor'un da hakkını vermek lazım. Kastamonuspor fizik gücüve akıllı futboluyla Van Büyükşehir Belediyespor'u kilitleyip istediklerini sahaya yansıtınca maçı kazandı.

Maça gelirsek, Kastamonuspor'a yenilen fakat ezilmeyen bir takım vardı. Skoru aşağı yukarı herkes önceden tahmin edebiliyor gibiydi. Hatta maç öncesi bazı taraftarların konuşmalarına şahit oldum. Kastamonuspor tıpkı ligin ilk devresi gibi 6 atar yok 5 atar gibi söylemleri ile Van'a hiç şans tanımıyorlardı. Evet, böyle bir rakip karşısında tamamen revire dönmüş cezalı ve sakat futbolcuların çokluğu ve eksikliğini kimse inkâr etmesin. Ligde açık ara liderliği süren ve Ziraat Türkiye kupasında Galatasaray Kasımpaşa gibi süper lig takımlarına kök söktüren futbolcu kalitesi ile dikkatleri üzerine çeken bir Kastamonuspor karşısında kadrosunda 8 eksikle tamamen genç futbolculardan kurulu bir kadroyla mücadele etmek kolay değil. Ligin ilk devresinde tam kadroyla çıktığı Kastamonuspor karşısında 6-0'lık hezimet yaşayan bu takımdan 10 futbolcudan yoksun Kastamonu karşısına çıkan genç futbolcular belki yenildiler ama ezilmediler. 1-2'lik skor böyle bir takıma karşı normal diyebilirim. Belki biraz şans ve tecrübe olsaydı skor daha farklı olabilirdi. Buna rağmen güçlü bir takıma karşı ellerinden gelenin en iyisini yapan cesur futbol ortaya koyan futbolcu kardeşlerim ve teknik heyeti kutluyorum. Yapacak bir şey yok maalesef zor ve güçlü bir rakiple oynanan ve mağlubiyetle kapanan bir haftayı daha geride bıraktık. Gelinen noktada telafisi olmayan maçların oynandığını herkes biliyor ve bundan sonraki haftalarda zor haftaların bizi beklediğini söyleyebiliriz. En azından içerdeki maçları en az kayıpla geçmemiz lazım. "Hataya yer yok!" haftaya Çorum deplasmanında oynanacak zor karşılaşmada Kırmızı-Siyahlılara başarılar diliyorum…

Yazarın Diğer Yazıları