Rıdvan Can

İlaç Gibi Galibiyet Alkışlanacak Futbol

Rıdvan Can

Haftalardır iyi futbol oynamasına rağmen bir türlü galibiyete ulaşamayan Van Büyükşehir Belediyespor hafta sonu taraftarının büyük desteğini arkasına alarak Batman Petrolspor'u haftalar sonra yenerek hem galibiyet hasretine son vermiş oldu hem de potadan uzaklaşmış oldu.  Evet, sonucu merakla beklenen iki takımın mücadelesinde altın değerinde 3 puan Van Büyükşehir Belediyespor'un oldu. İç sahada maç kazanamama şansızlığını üzerinden atarak bir şekilde şeytanın bacağını kırmış oldu.

Göreve geldiği günden buyana Zeki hoca ile Van Büyükşehir Belediyespor 'değişim' ve 'dönüşüm' yaşıyor. İşte bu değişim ve dönüşümün güzelliğini, gururunu, sevincini, mutluluğunu ortaya koyduğu mücadeleci ruhu keyif veren futbolu Batman Petrolspor karşısında yaşadık.  Özellikle içerde oynadığı Çanakkale Dardanelspor, Çatalca ve Batman Petrolspor karşısında keyif veren futbolu mücadele gücünü, yardımlaşmayı, paylaşmayı, istek ve arzuyu, arkadaşlığı en üst düzeyde gördük ve son haftalarda şansız puan kayıpları yaşansa da 'Zeki hoca' idaresindeki Van Büyükşehir Belediyespor'a baktığımızda mütevazı bir bütçeyle ekonomik sıkıntılarla cezalı ve sakat futbolcuların çokluğuna rağmen takım gerçeğine hep birlikte tanık olduk.

Bu saatten sonra hem takıma hem yönetime hem de Zeki Yılmaz'a sahip çıkmalıdır'. Yapılacak tek hareket, 'takımı alkışlamaktır'. Kim ne derse desin, kim ne yazarsa yazsın Van Büyükşehir Belediyespor'un Batman Petrolspor karşısında ortaya koyduğu futbol taraftarın o muhteşem tezahüratı şapka çıkartılacak nitelikteydi.

Maçın kısa bir değerlendirmesine gelirsek, Van Büyükşehir Belediyespor'un attığı golde futbolcuların yaptıkları varyasyonlar, Engin Memiş'lerin , Baran Basut'a yaptığı asist ve Baran'ın bu asisti gole çevirmesi seyir zevki ve yapılış açısından 'on numaraydı'. 

Rıdvan Okuş  savunma hatasız oynadı ve sahanın en iyi oyuncularının başındaydı. Maça damgasını vuran oyuncular derseniz; galibiyet golünü kaydeden Baran Basut, kalesinde kritik kurtarışlarla takıma hayat veren Kaleci Serkan Tunar, orta sahada basmadık yer bırakmayan Abdullah Tamircan ve sağ kanadı resmen koridor yapan Medeni Bingöl ve diğer futbolcularda görevlerini son derece iyi yaptılar sonuçta sergilenen futbol ve alınan sonuçtan dolayı teknik heyeti ve futbolcuları kutluyorum…

Hafta sonu deplasmanda Bergama karşısında aynı disiplin ve ciddiyetle mücadele edilmeli ve Batman galibiyetinin önem kazanması açısından  zor görünen Bergama deplasmanını kolaya çevirerek puan ve puanlarla sahadan ayrılmalı. Korkmak yok cesurca çıkıp hem Bergama'yı hem de taraftarını yenerek ileriki haftalara rahat girmeli.

TARAFTAR MUHTEŞEMDİ

Batman galibiyetinde Kara-Kobralar taraftarı ve Vanspor'a gönül veren taraftarının desteği yadsınamaz, soğuk havaya rağmen maça gelerek takımlarını yalnız bırakmayan destek veren ve taşkınlık yapmadan konuk taraftarlarla centilmence ve saygı sevgi çerçevesinde, tezahürat yapan ve sahada futbolcuların motivasyonuna olumlu katkılar sunan galibiyette pay sahibi olan muhteşem taraftarlarımıza buradan teşekkür ediyorum. İşte hep böyle olmalı.

Yazarın Diğer Yazıları