Rıdvan Can

Azimli futbol galibiyeti getirdi

Rıdvan Can

Öncelikle Teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimi Beylerbeyi karşısında verdiği onurlu mücadeleden dolayı kutluyorum.

Her maç final havasında ama bu taraftarın önünde hangi rakip final oynayabilir ki, mükemmel bir taraftara sahip Van Büyükşehir Belediyespor Pazar günü Atatürk Şehir Stadyumunda Beylerbeyi karşısında bu potansiyeli saha da en iyi şekilde kullandı. Son haftalarda alınan kötü sonuçlara rağmen tribünleri dolduran taraftarlarımız her zaman olduğu gibi takımını Beylerbeyi karşısında da 90 dakika susmadan destekledi. Gelen erken gol kaçan penaltı harcanan pozisyonlara rağmen teknik heyetin kenarda futbolcuların sahada galibiyet için gösterdikleri azimli mücadelede ve alınan farklı galibiyet alkışı fazlasıyla hak etti.

Evet, gerçek anlamda Niğde ve Belerbeyispor maçlarına bakıldığında puan tablosunda şampiyonluğu kovalayan iki takım karşısında oynanan futbol verilen mücadele ile takdiri hak eden bir takım vardı sahada Zeki Yılmaz ve öğrencilerinin evinde çıktığı son iki karşılaşmada önce Niğde karşısında iyi futbola rağmen kaçan galibiyet sonrasında ise, Beylerbeyi karşısında alınan galibiyetle şeytanın bacağı kırıldı.

Zeki Hoca ve öğrencilerinin iyi mücadele ve kazanma hırsı ile çıktıkları Beylerbeyispor karşısında çok önemli üç puan alarak ileriki haftalara ümitle bakmamızı sağladı.

Kimse kızmasın takım aynı takım, ilk 11 aynı ama değişen ne? Cevabını verebilecek olan var mı? Eminim benim gibi hepiniz hoca faktörü diyeceksiniz. Evet değişen hoca, hocanın hırsı, hocanın tavrı, hocanın mücadeleci ve savaşçı ruhu ve disiplini bu bileşenlerin de futbolculara ruhen işlemesi ve ortaya çıkması. Bu tabloyu en son ne zaman yaşamıştık. Hatırlayanınız var mı?

Maç sonu görüşünü aldığımız tecrübeli teknik adam Zeki Yılmaz, bu galibiyeti abartmayalım, benim takımım koşmalı, mücadele etmeli, galibiyet hepimize hayırlı olsun, sözlerin de mütevaziliğinin göstergesi oldu.

GEÇMİŞ OLSUN SERKAN TUNAR

Yine 3-1'lik galibiyet hayırlı olsun ama kaleci Serkan Tunar'a da parantez açalım. Gözlerden kaçmasın. Özellikle Niğde maçında kalede devleşen özellikle son dakikada 90'dan çıkardığı topla takımı ipten alarak büyük alkışı hak etmişti. Serkan Tunar, Beylerbeyi karşısında da kalesini gole kapatan genç kaleci ikinci yarıda rakibiyle girdiği mücadele sonrası sakatlanarak oyundan alınmış ve hastaneye kaldırılmıştı aldığımız bilgiye göre ayak bağlarında zedelenme olduğu belirtilerek, birkaç hafta sahalardan uzak kalacağı kendisine acil şifalar dileriz. Serkan Tunar'ın da bu galibiyette payını teslim edelim.  

Yazarın Diğer Yazıları