Rıdvan Can

Sorumlu Daşgün hoca

Rıdvan Can

Teknik Direktör Tarık Daşgün'ün sahaya sürdüğü takımın beklediğimizden daha kötü bir futbol ortaya koyması bizleri şaşırttı. Peki burada sorun kimde? Teknik Direktör Tarık Daşgün'demi? Futbolcularda mı? bana göre Tek suçlu Tarık hoca...

Çine karşısında takım ne oynadı? kazanmak için ne yaptı? ben söyleyeyim mi? Rakip top çevirdi, pas yaptı, takım halinde aynı anda hücum yaptı aynı anda savunmaya çekildi. Peki Tarık hocanın takımı ne yaptı? rakibin akıllı presi akıllıca paslaşması ve cesur oyununu izlemekle yetindi? Evet maalesef gerçek şu Tarık Hoca ve takımı izledi Çine Madran oynadı...

Gelelim takımın kurucusu Tarık hocaya... Tarık Daşgün'ü anlamak ve ne yaptığını idrak etmek çok güç. Transfer döneminin başından beri takımdan gönderdiği ve aldırdıkları futbolcularla en çok tartışılan isimdi Tarık Daşgün. Ancak ne kadar sabır istese de bu sistem ve bu takımla bu futbolla başarıyı yakalayabilmesinin zor olduğu gayet açık. Kimse bana Sandıklı, Iğdır ve Çine Madran maçlarının ardından eleştirilere başlamışsın demesin. Bir takım yenilebilir, berabere kalabilir hatta rakipten fark bile yiyebilir bu durum şaşırtıcı bir durum değil.

Ama kabullenemediğim sahaya kazanmak için çıkan futbolcuların ligin en zayıf rakibi karşısında ezik bir oyun ortaya koyması resmen bir şehrin taraftarıyla dalga geçilmesi kabullenemez bir durum olarak ortaya çıktı. Bu Çine karşısına öyle bir kadro çıkartmış ki Tarık Daşgün, takımda ne tempo var, ne kalite. Kanatları çalışmayan, rezil oynayan iki pas yapamayan bir takımın bu kadar kötü oynamasının bence baş sorumlusu Tarık Daşgün'dür. Neden diyeceksiniz? Çünkü sahada koşmayan, mücadele etmeyen ayakta bile durmaktan aciz futbolculara yeterince müdahale edemedi oyuncu değişiklikleri doğru fakat zamansızdı daha erken oyundan alınabilirdi.

Bir teknik adam rakip hakkında rapor alamız mı bu takımın maçını izlemez mi rakip hakkında bilgi sahibi edinmez mi kendi sahanda taraftarın desteğini arkana almışsın farklı kazanman gereken bir maçı nasıl olurda avantaja çeviremezsin? Neden risk almıyor ve korkak futbol anlayışına devam ediyorsun hocam? Çine Madranspor tam oyundan düştüğü dakikalarda sen ve takımın nasıl olurda öldürücü hamleleri yapamazsınız? Tarık hocam... Kimse kusura bakmasın beyler bu takım bu kafayla şampiyonluğa oynayacak kapasitede değil, Lige hazır olmayan Tavşanlı ve Hocası olmayan Takım Masörü tarafından çalıştırılan Sandıklı galibiyetlerinin şans ve tesadüfle kazanılması belli ki, futbolcuları havalı yapmış... Evet maalesef Cumartesi Van Atatürk Şehir Stadında oynanan Çine maçı tam bir korku filmi gibiydi.

Çine Madranspor'un teknik heyeti ve futbolcularını oynadıkları cesur ve akıllı futbollarından dolayı tebrik ediyorum. Futbol adına hiçbir şey yapamayan futbolcularını Tarık Hoca sadece kenardan izlemekten başka bir şey yapmadı. Hani bu takım iyi mücadele ediyordu. Hani bu takım iyi savaşıyordu. Beyler geçin bunları geçin. Bu takımın değil futbol oynamaya sahada yürümeye takati kalmamış. Her mevkisi evlere şenlik şampiyonluğa oynayan bir takım bu kadar dökülür mü? Demek ki, dökülüyormuş. Artık kimse bu taraftara masallar okumasın. Çünkü görünen köy kılavuz istemiyor. Şampiyonluğa kurulan ve hedefi olan bir takımın bu kadar rezil bir futbol oynamaya hakkı var mı? Siz futbolcu kardeşlerim.

 Aldığınız paranın karşılığını böyle mi vereceksiniz? Çine Madran kim ya nerenin ilçesi siz Büyükşehir takımının formasını taşıyorsunuz maç boyunca formanızda bir damla ter yoktu. Bir korner atma ve iki pas yapma becerisi bile gösteremediniz ve utanç verici bir oyun ortaya koydunuz. Topa ayak uzatmaktan bile kaçtınız. Çok yazık. Elbette futbolda puan kaybı var ama böyle rezil bir futbol hezimeti asla yok. Büyükşehir Belediyespor olarak yaptığınız en iyi şey ne biliyormusunuz uzun toplarla doldur boşalt. Başta Teknik heyet olmak üzere Futbolcular hangi takımın formasını giydiklerinin farkında olmalı bu takım öyle geldikleri takımlara benzemez forması ağırdır.

Van halkıyla taraftarıyla alay etmeye kimsenin hakkı yok... Aldığınız paranın hakkını verin çıkın futbolunuzu oynayın bizde sizi ayakta alkışlayalım... Barışın gül koktuğu birlik ve beraberliğin pekiştiği İyi bayramlar dileğimle...

Yazarın Diğer Yazıları