Rıdvan Can

Başkalespor'un yanında olalım

Rıdvan Can

Futbol için; "Futbol sadece futbol değildir" derler. Futbol bir oyun olarak görünse de aslında başlı başına bir sektördür. Kent ekonomisine büyük bir katkısı olan futbol, kente artı değer katıyor. Maçların oynandığı günler şehir ekonomisinde ve soysal yaşamda güzellikler, mutluluklar, heyecan yaşanmaktadır.

Bölgesel Amatör Ligde Van'ı ve Başkale İlçesini temsil edecek olan Başkalespor Kulüp Başkanı başta olmak üzere kulüp yöneticileri şampiyonluk hedefiyle yola çıktıklarını, bunu da yaptıkları transferlerle ve iyi bir kadro oluşturduklarını gösterdiler.

Başkalespor bu şehrin tek takımıdır. Şehrin BAL Liginde tek temsilcisi Başkalespor'un şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemesi için şehrin iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve taraftarların desteği şart. Bu anlamda tüm Vanlılar ve ilçe halkı şundan emin olsun ki, Başkalespor'un Başkanından yöneticisine, futbolcusundan kulüp çalışanlarına kadar hepsi yüreğini ortaya koymuş bunu yapmış oldukları transferlerle her zamankinden daha çok bu sezon şampiyonluk istiyor ve bunun için gerekli çabayı gösteriyor. Vanlı ve Başkaleli bir genci hayata kazandırabilmek adına gece gündüz demeden olağanüstü çalışma gayreti içinde olan Başkalespor kulüp yönetiminin yanında olalım ve destek verelim. Şampiyonluk yolunda mevcut imkânların yetersiz olduğu açıkça ortadadır. Bu yüzden ilimizin ve ilçemizin önde gelen iş adamlarının desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç var ve şartlar ne olursa olsun bu takıma sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Sosyal anlamda her kesimden insanı bir araya getiren Başkalespor Kulübü ne kadar kâğıt üzerinde ilçe takımı olarak görünse de, Van'ın bir takımıdır ve isminin önünde de 'VAN BAŞKALESPOR' ibaresinin olduğu gerçeği unutulmamalıdır…

Bir kentin profesyonel futbol takımı olması bir prestij unsurudur. İlimizde biri profesyonel biri "Bal Ligi"nde (Bölgesel Amatör Lig) takımlarımız mücadele etmektedir. İlçemiz takımlarından Başkalesspor Bal Liginde ilçemizi temsille kalmayıp İlimizi de temsil etmektedir. Bu onuru yaşamak Vanlı olarak bizleri gururlandırmıştır. Bu gururunda bir bedeli vardır, takımımızı maddi ve manevi olarak desteklemek düşüncesindeyim.

Başkalespor'un Bal Liginde şampiyonluk mücadelesi vermesi ve 3.lige çıkması karşılığını hem şehir olarak hem de Başkale ilçemiz faydasını görecektir. Futbol turizmi başta Van'a sonrasında Başkale ilçemize canlılık kazandıracaktır. Otel, Restoranlar, ulaşım hizmetleri sektörleri bundan sonra iki haftada bir çevre il takımlarını ağırlayacak. Kısacası Başkale ilçemiz ve şehir canlanacak. Başkale Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza İş Adamlarımıza, taraftarlarımıza büyük görev düşüyor. Başkalespor'u destekleyelim neden Büyükşehir'de 2 profesyonel takımla şehrimizi temsil etmeyelim ki…

Başkalespor Kulüp Başkanı Rıdvan Sarı başta olmak üzere kulüp yöneticileri ellerini taşın altına koydu ve Başkalespor'a çok kaliteli transferler yaptı. Başkale'ye bir profesyonel takım kazandırma uğraşı içinde olan Başkalespor kulüp yönetimini tebrik ediyorum. Bir spor muhabiri olarak şehre getirilen bir birinden değerli transferlerin imza töreninde bulundum. Üst düzey takımlarda forma giymiş profesyonel futbolcuları Başkale'ye getirmek her babayiğidin harcı değil diye düşünüyorum. Hele profesyonellikten Amatöre dönmek bir futbolcu için zor bir karardır. Bu kararı vererek Van'ın Başkale İlçesine gelerek sözleşme imzalayan bir birinden kaliteli bu futbolcuları tebrik ediyorum.  

Yazarın Diğer Yazıları