Rıdvan Can

Transferlere ne ödenecek

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor'da neler oluyor kim ne yapıyor transferlerden kimler geldi giden ve gönderilenlerden ses varda gelenlerden maalesef çıt yok kulüp yönetimi bu konuda neden bir açıklama gereği duymuyor transfer komitesinin kapalı kapılar ardından hangi menajerlerle veya hangi futbolcularla görüşmeler yapıyor bunlar bir tarafa dursun Vanlı çocukları sahipleniyoruz diyen bir kulüp yönetimine sormak isterim bu nasıl bir sahiplenmedir ki, Takımın altyapısında yetişen ve geçen sezon Van'ın ligde kalmasında ve Türkiye Ziraat Kupası mücadelesinde büyük başarılar yaşatan kaleci Taner Tamince, Mazlum Öndil, Maksut Taşkıran ve Konya'ya gittiği söylenen Emrah Tacir, şimdi de teknik heyetin istemiyorum gönderin gitsin dediği Murat Yıldırım ve Osman Yıldırgan'a yapılanı yönetim nasıl bir açıklayacak bekliyoruz.
B. Belediyespor yönetimi yeniden devam kararı aldıkları Teknik Direktör Tarık Daşgün ve transfer komitesinin birlikte yürüttüğü çalışmalar hangi doğrultuda olduğu, transferlerde kimlerle el sıkıştığı, bu transferlere ne kadar bütçe ayrıldığı ve ne kadar ödeneceği konusunda kulüp tarafından bir açıklama yapılması gerekmez mi?
Yakup Demir, Emrah Tacir ve Tarık Daşgün tarafından istenmeyen ve yönetim tarafından gönderilen Vanlı Futbolculardan Murat Yıldırım ve Osman Yıldırgan'ın yerine alınacak transferler ne kadar ödenecek.
Son 3-4 sezonda kulüp altyapıdan kaç oyuncu çıkardı? Şuan mevcut takımda olan ve giden Vanlı futbolculardan kaleci Taner Tamince, Mazlum Öndil, Maksut Taşkıran, Emrah Tacir, Salih Tunar, Serkan Tunar, Murat Yıldırım, Osman Yıldırgan, Ali Kurt ve daha ismini sayamadığım bir kaç futbolcu Van'ın Amatör kulüplerinden alınarak hangi Vanlı hocalar tarafından A takıma kazandırıldı? haberiniz var mı?
Bu oyunculardan Taner, Mazlum ve Maksut, kurumsallaşmış, profesyonelce yönetilen, hedefi belli olan takımlara giderken, bunların yerine yapılan transferler çoğu fiyasko çıkmadı mı?
Son yıllarda 100'ün üzerinde sporcu ve sayısız Teknik Adam geldi, gitti ve çoğunun ismini gelirken, imza atarken duyduk, gittiğinden haberimiz bile olmadı. Son yılların istatistiklere baktığımızda kendi kendimize, Yahu bu kadar sporcu ile tanıştık mı? Bunların resmini çektik mi, diye kendi kendimize sorduk. Demek ki, çekmişiz bir kaç satır da olsa bir şeyler yazmışız gelirken yazdık ancak çoğunu giderken, duymadık…
Devre arası transferde Osman Yıldırgan ve Salih Tunar gibi Vanlı oyuncumuz varken, sizler sırf transfer olsun diye Bilal'ı aldınız şimdi sorarım gerek varmıydı Bilal'e… Bilal ne katkısı oldu hiç. Bu demektir ki, son 4 yıldır transfer komitesinin başında olanlar boş atışlar yapmış. Takımın geldiği noktada acaba kendilerini başarılı buldular mı? Gönderdiğiniz bu oyuncuların yerine alacağınız futbolcular bunlardan çok mu kaliteli olacak? Maliyetleri ne olacak ne ödeyeceksiniz? Vanlı çocukları sahipleniyoruz diyorsunuz diğer taraftan ise dış transferlere yöneliyorsunuz ve en az 10 futbolcu getirmeyi düşünüyorsunuz?
Getirmek kolay bu getireceğiniz 10 transferin maliyeti ne kadar olacak? Hangi futbolcuya ne kadar ödeyeceksiniz?
Beyler özünüze dönün ve çocuklarınıza sahip çıkın. İlin ekonomik şartları ortadayken, ilde yüzlerce aile evine doğru dürüst ekmek götüremezken, sizler sırf transfer olsun diye 10-futbolcu transferine dünya kadar para yatırmanız sizce ne kadar doğru? Transfer yaparken, harcayacağınız o paralar kolay kazanılmıyor? o paralar halkın cebinden çıkan paralardır? Sizlerin iyi niyetinden şüphemiz yok fakat transfer yaparken ekonomi yönden iki kez düşünün derim. Aldığımız bazı duyumlara göre Van'da kalmak isteyen futbolculardan bir kaçı150 ile 180 bin arasında transfer bedelleri talep etmişler. Evet, şimdi top sizde beyler dediğim gibi bu oyuncuları transfer ederken, halkın ne sıkıntılar zorluklar içinde para kazandıklarına bakın bu halkın parasını içi boş oyunculara dağıtmayın. Elbette transfer şart fakat doğru tercihler ve nokta transferler yapılmalı ve 10 transfer yerine 3-5 nokta transfer yapmak daha mantıklı en azından devre arasına kadar ligin gidişatına göre hedef belirlemiş olursunuz devre arasında şampiyonluk yolunda bir ışık görüldüyse o zaman devre arası transferinde ihtiyaca göre 3-4 transfer yapıla bilir diye düşünüyorum… Bekleyip göreceğiz…

Yazarın Diğer Yazıları