Rıdvan Can

Önce Vezir Sonrası Rezil

Rıdvan Can

Sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan sonrası play off'a razı olan, aldığı yenilgilerle küme düşme potasına yaklaşan Van Büyükşehir Belediyespor hayal kırıklığı yaşattı. Çıkış maçı olacak, telafi maçı olacak, şansızlığımızı kıracağız, borç ödüyoruz, sponsor arıyoruz sözlerinden öteye gidemeyen bir anlayışla yönetilen takımda son üç maça tehlike çanları çalarak giriliyor.

Balon Söndü
Sandıklı maçı öncesi 3 futbolcunun neden kadro dışı bırakıldığını kimse izah edemiyor. Büyükşehir Belediyespor'da futbolcu ve hoca göndermek yöneticilerin egolarının tatmin aracı haline dönüştü. Gönderdiğiniz futbolcuların ardından mağlubiyetlerin arkası kesilmiyor. Gelen gidilen takımlara yeniliyorsunuz. Bu yenilgiler sizlere olan güveni desteği sarsmış durumda. Sandıklı mağlubiyeti sonrası Sakarya hezimeti nasıl anlatılır ve nasıl yorumlanır bilemiyorum. Sakarya maçının kısa bir özetini izledim. Yenilen goller savunma hatalarını nasıl anlatayım, nasıl yorumlayayım bilemiyorum. Bir takım bu kadar mı kötü bir performans sergiler. Sakarya dalga geçer gibi her gol sonrası şovunu yaptı, bizimkiler izledi. Bu takım bu hallere gelmemeliydi.
Takım son üç haftada aldığı mağlubiyetlerle taraftarını kahretmeye devam ediyor. Futbolcularda lig bitsinde bir an önce evimize gidelim havası var. Lige çoktan havlu atılmış. Peki, ne değişti ki, son haftalarda bu hezimet yaşandı. Rehavet mi ? Motivasyon eksikliği mi ? Rakip ile aradaki kalite farkı mı ? Geleceği düşünüp risk almamak mı ? Gücün iflası mı ? İlk etapta akıllara gelen sorular bunlar sevgili sporseverler. Üst üste aldığın maçlarla vezirsin… Sonrası rezilsin… Kalan maçlarda alınacak puan ve puanlar önemli. Maalesef sözün bittiği noktaya geldik.
Kritik haftalar içerisindeyiz. Rakiplerimizin kaybettiği puanları maalesef lehimize çeviremedik. Avantajlı maçları lehimize çeviremedik. Şimdi kırmızı-siyahlılar maç kazanmakta zorlanıyor. Allah yardım etsin, işimiz zora giriyor.

Yazarın Diğer Yazıları