Rıdvan Can

Bu Maçı Alacağız Başka Yolu Yok

Rıdvan Can

Van B.Belediyespor’un gittikçe zorlaşan fikstüre takılmadan ciddi anlamda Cumartesi oynayacağı Erzurum maçına iyi konsantre olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Erzurum B.Belediyespor tabii ki tecrübeli ve zor bir rakip dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunu belirtmek isterim. Temsilcimiz Van B.Belediyespor’un geçen hafta deplasmanda Ankara Demirspor’dan aldığı mağlubiyetten çok kaçırdığı galibiyete üzüldüğünü biliyoruz. Van B.Belediyespor Ankara Demir maçını unutup Erzurum B.Belediyespor maçına konsantre olmalı. Erzurum maçı ligin en önemli maçlarından biri alınacak üç puanın bizleri puan sıralamasında yine Playy-Off için iddialı bir konuma getirecek ve kaybedilecek puan veya puanların ise, gerilememize neden olacağı bir 90 dakika bizleri bekliyor. Van B.Belediyespor’un saha avantajını ve taraftar avantajını iyi kullanması gerekiyor hedefe oynamak üst sıralardan kopmamak istiyorsa bu maçı alması lazım başka yolu yok çünkü.

Özellikle ligin ikinci devresinde büyük çıkış yakalayarak gözünü Şampiyonluğa ve Play-Off’a diken ve bu hedef doğrultusunda ilerleyen Van B.Belediyespor’un Erzurum maçı dahil iç ve dış sahadan alacağı her puanın ne kadar önemi var. Bu hafta ligin en kritik ve zorlu maçında teıpkı Van B.Belediyespor gibi Erzurum B.Belediyespor’un da Şampiyonluk ve Play-Off adına alacağı her puanın önemi bir hayli fazla. İşte bu yüzden çok kritik bir maça çıkacak Van B.Belediyespor’un bu maçtan galibiyetle çıkacağına inanıyorum. Çünkü Erzurum B.Belediyespor bu maça stres altında ve aşırı motiveyle çıkacaktır. Tabii ki her maç 90 dk. Ve iki takımda onbire onbir oynayacağı için erken fikir üretmek yerine temkinli olmak iyidir ancak gözle görülen iki takım arasındaki farka baktığımızda sonucun Van B.Belediyespor lehine olacağını düşünüyorum ve çok önemli bir detayı belirterek yazımı sonlandırmak istiyorum.

Van B.Belediyespor ise bu maçtan alacağı üç puanla çok rahatlayacağı için sabırlı ve istediği şekilde oyuna hâkim olduğu takdirde istediğini elde edecektir. Cumartesi ağırlayacağımız rakibimiz hakkında kısa bir araştırma yaptım Erzurum B.Belediyespor’un defansı çok ağır olması, kanatlarının iyi çalışmaması ve ofans oyuncularının Van B.Belediye defansına göre yavaş olması nedeniyle Van B.Belediyespor’a şimdiden artı puan kazandırmış gözüyle bakıyorum.

Van B.Belediyespor bu maçtan puan ya da puanlarla çıkacak kapasiteye ve kaliteye sahip. Ancak hakem faktörü maçın önüne geçmezse çünkü henüz açıklanmasa bile hakemlerin bu maçın önüne geçebileceğinden endişeliyim. Bu maçın hem Erzurum hem de Van açısından önemi büyük bu yüzden inşallah hakem faciası yaşanmayan bir maçı üç puanla çıkmış oluruz. Kırmızı-Siyahlılara başarılar diler seyir zevki yüksek bir maç izleme ümidiyle…

 

GELEYDİN DE BİR FORMADA SEN ALAYDIN..

‘Bir formada sen al takımına sahip çık’ İşte bu sloganla dün tanıtımı yapılan ve satışa sunulan  Van Büyükşehir Belediyespor sevgisini taraftarlara aşılamayı hedefleyen forma projesi kapsamında amaç her Van’lı taraftara forma giydirmeyi ve tribünlere çekmeyi hem de Van Büyükşehir Belediyespor kulübüne maddi kaynak aktarmayı ve herkesi Van Büyükşehir Belediyespor’lu yapmayı amaçlayan bu kampanya projesini çok önemsiyorum ve bu arada bu fikri ortaya atarak Van Büyükşehir Belediyespor’a önerenleri yürekten kutluyorum.

NEREDE MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLAR?

Fakat bakıyorum da, Böylesine anlamlı ve önemli projeye nedense STK’lardan Van TSO ve Van Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti ve Kara-Kobra Taraftarları haricinde kimse ilgi göstermiş değil! Hani Nerede Kurum ve Kuruluşlar? Hani nerede Büyük Esnaflar? Hani Nerede Taraftarlar? Hani Nerede Canımız feda takıma diyenler? (Sadece Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp yönetimi, Van TSO, VanŞoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası) Nerde O attı mı mangalda kül bırakmayan Sivil Toplum Örgütleri? Dernekler? Sanayiciler ve işadamları? Van’ın dünyaca meşhur markaları? Bu kentin öz kaynaklarını, havasını, suyunu kullanan ünlü fabrikalar? Vanspor’un eski Başkan ve yöneticileri? Siz değerli isimlerin lokomotif rolünü üstlenip, camiaya örnek olmanız gerekmezmi efendim? ÇOK MU ZOR Hem "camiayı büyütelim, yeni nesilleri spor’a kazandıralım" diyoruz. Hem de bu fırsatı görmezden geliyoruz. Sahip çıkmamak bir kentin çok büyük ayıbıdır! İlla ayağınıza gelinmesini mi bekliyorsunuz? Yazık çok yazık…

Yazarın Diğer Yazıları