Rıdvan Can

Sporcu Furkan Işıkdemir’e Cevap

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor hafta içi kendi sahasında erteleme maçında Ankara Demirspor’u 1-0 yenerek iç sahada kaybetme sendromunu bir nebze de olsa bu maçta atmış oldu.

Van BŞB adına ortada futbol adına iyi bir oyun sergilendiğini söyleyemem. Ankara Demirspor adına sistemi oturtmuş bir takım ve maçın her iki yarısında da bir futbol ortaya koydu. Çok koştular, mücadele ettiler, birçok gol pozisyonuna girdiler, fakat Van BŞ Belediyespor çok şanslı günündeydi.
Bugünkü tabloya baktığımız zaman, Van Büyükşehir Belediyespor kendi göbeğini kendisi keser her şey sahaya çıkan futbolculara oynayacakları futbola ve biraz da şansa bağlı.  Futbolun bazen "Olmuyorsa olmuyor işte"leri vardır.
Çok iyi oynarsınız, atak üzerine atak geliştirirsiniz, son vuruşlar istediğiniz gibi olmaz. Kaleciye değer çıkar, kendi oyuncuna çarpar girmez, kale direğinden döner, hakem golü saymaz vs.
Furkan Işıkdemir’in attığı golde ise şans faktörü vardı. Aynı yerden 40 tane vurursun, bir tane kaleyi tutmaz, işte bazen şans burada devreye giriyor.
Futbol tarihi böyle vakalarla doludur.
Tek yürek soğutan ise, takımın, camianın, tribünlerin bu konuda elinden geleni yapmış olması, sahada, tribünde, içerde dışarıda savaşmasıdır.
Van BŞB.spor taraftarı, candan mücadele eden oyuncu kadrosunu görünce her sonucu kabullenmesini bilir. Yeter ki, sahada iyi niyetle, canla başla mücadele görsün. Sezon başından beri oynanan kötü futbol, alınan kötü sonuçlar ve ligin dibine demirleyen bir takım, 11 haftada alınmış 9 puan.

SPORCU FURKAN IŞIKDEMİR’E CEVAP
Şimdi gelelim, Furkan’ın gol sonrası basın tribününe yaptığı o harekete…
Önceki akşam B.Ş.B.spor yönetimi, futbolcular ve basın mensupları Elmalı Hotel’de bir araya geldik. Tanışma faslında herkes kendini tanıtıp, takımla ilgili düşüncelerini dile getirdi.
Yıllardır bu memlekette gazetecilik yapan bir arkadaşımız da, takımın başarısını istediğini dile getirdikten sonra, ‘Biz halkın içindeyiz. Halkımız şimdi sizin küme düşmemenizi istiyor. Yani şampiyonluk isteyen yok’ ifadesini kullandı.
Gazeteci dostumuz bu düşüncesini dile getirdi diye, bazı futbolcular alınmış olacak.
Furkan gol attıktan sonra basın tribününe ‘sus’ işareti yapıyor. Oysa yıllardır bu basın mensupları, hiçbir karşılık beklemeden bu takımın başarısı için çaba sarf ediyor.

Soruyorum: ‘Furkan Bey, Sizler golden sonra basın tribününe yaptığınız o işareti, Beylerbeyi 3 Erzurum 4 ve Üsküdar 4 toplam 11 gol yediğinizde ve önceki maçlarda alınan kötü saha sonuçlarını saymıyorum neden o maçlarda o işareti yapmadınız?’
Golden sonra basın tribününe koşup elinle işaret ederek, ‘Bunu da yazın. Bunu da yazın’ diye tepki göstermen de neyin nesi?

Muhtemelen takımın aldığı sonuçlar puan tablosunda ligin dibi ve son maçlarında performans düşüklüğünden söz eden bir gazeteciye sitemindi. İyi ki gazeteci arkadaşım öyle konuştu. Bu sizi daha çok hırslı ve kazanmaya şartlandırdı. Bu söylem kuşkusuz, candan mücadele etmenize yol açtı.
Sonuç kabulümüzdür.
İlla ki medyaya posta koymak istiyorsan, çıkıp adam gibi topunu oynayacaksın, o formanın ağırlığının farkına varacaksın. 11 hafta sonra çıkıp tesadüfî bir gol atmakla şampiyon olunmuyor. Bir gol atmakla bu işler olmuyor.
Furkan Efendi.


Öyle her golden sonrası basın tribününe gelip, elinle sus işareti yaparak ‘Bunu da yazın’ demenle olmuyor. Sen evir çevir, golünü at, galip gel sezon sonu Şampiyon ol, Biz zevkle yazarız Furkan Bey…

Neyse Furkan ve diğerleri işleri biter yarın çeker gider ya bu memleketin çocuğu bu takımın altyapısından yetişmiş Emrah Tacir’in o hareketini ona yakıştırmadım oysaki bu zamana kadar sergilediği kötü futbolunu görmezden gelen Van basınına teşekkür edeceği yerde Furkan’a  uyarak hareket yapmasını Tacir’e yakıştıramadım..

Balçova karşısında başarılar.

Yazarın Diğer Yazıları