Şahin Akçap

Çuval

Şahin Akçap


Amerikalı General Ray Odierno emrindeki askerler tarafından Süleymaniye’de 4 Temmuz 2003 tarihinde on bir askerimizin kafasına çuval giydirilmişti.

 Amaç belliydi…

 Bölgesinde saygın bir konumu olan Türk Silahlı Kuvvetlerini küçümsemek:

 “Biz istersek askerinizin de sizin de başınıza bu çuvalı giydiririz.” Mesajı vermekti.

 O çuval on bir askerin başına mı giydirilmişti?

Elbette ki hayır!

 Amerikanın militarist zorbalığı ön plana çıkarak o tarihteki devleti yönetenlerin ve tüm halkın başına geçirilmişti.

 Gün geldi o general yani Ray Odierno Güneydoğu politikasına çeki düzen verilecek bir toplantı için Türkiye’ye geldi. Çuvalcı general bir güzel ağırlandı.

 Böylece ABD sanki çuval olayını diri tutmak için:

 “Bakın başınıza çuval geçirttirdiğim generalimi bile elini kolunu sallayarak ülkenize gönderebiliyorum.” Yeni bir mesajını da vermiş oldu.

 Bir zamanlar 6. Filo limanlarımıza demir attığında ayaklanan gençlerimiz vardı. O gençler:

 “Tam bağımsız Türkiye’” Düşüncesi ile Amerikalı askerlere:

 “Go home!” Çeken yürekli yurtsever gençlerdi.

 Gemilerinden rıhtımlara ayak basan askerleri karga tulumba denize atıyor bu yetmez gibi üzerlerine kıpkırmızı boyalar saçıyorlardı.

 Tavır, Amerika’nın saldırgan ve yayılmacı politikasına bir tepkiydi.

 O gençlerin çoğuna kıyıldı…

 Deniz Gezmiş, Yusuf İnan, Hüseyin Aslan gibi üç fidan idam edildi.

 Onları yok etmenin geçer yol olduğunu sananlar yanıldılar. Çünkü onların yaktıkları antiemperyalist meşalenin ışığı dışa bağımlı olan ülkemiz insanının derinden düşündürdü. Halkın gerçek düşmanlarının ve dostlarının kimler olduğunu gösterdi.

 Bugün de İstanbul’da TGB’li (Türkiye Gençlik Birliği) gençler 2003 tarihindeki çuval eyleminin rövanşını aldılar. Amerikalı askerlerin başına çuval geçirdiler.

 Anımsayacaksınız…

 Çuval eyleminin yankıları sürdüğü o tarihlerde ve halkımız içinde büyük infial yaşandığında televizyon kanallarının fenomen dizilerinden biri olan Kurtlar Vadisi Irak dizisinde Amerikalı askerlerin başına dizinin kahramanları Polat Alemdar ve arkadaşları tarafından çuval giydirilerek sözde sanal alemde olsa bile biraz yüreklere serin sular serpmişti. Daha sonra sinema filmi olarak gösterime giren film ilgiyle karşılanmıştı.

 TGB li genç kardeşlerimin yaşadıkları ruh halini bir yurtsever olarak çok iyi anlayabiliyorum. Ancak unutmasınlar ki kenarda köşede kıstırılmış Amerikalı gençlerin başına çuval geçirmekle iş bitmiyor. Asıl önemli olan boyunlarımızda hiç eksik olmayan emperyalizmin boyunduruğundan kurtulmak için halkımızla tek vücut olmak, minnetsiz, bağımsız bir ülkenin mücadelesini vermek, baskı ve zulme karşı korkusuz bir duruş sergilemeye devam etmektir.

 Unutmamalıyız ki ezilen ve sömürülen halkların düşmanı Amerika halkı değildir. Amerika’nın saldırgan ve yok edici acımasız militarist sistemidir.

 Ve asıl sorun, ülkemizi başına çuval geçirilecek bir ülke konumundan çıkarmak, yönetimde çuvallayan, ABD’nin önündeki esas duruşunu yok edecek politikaları yaratacak yurtsever kadroların demokratik yasalar doğrultusunda oluşumunu sağlamaktır.

 Namuslu, korkusuz, yurtsever üç fidanı da yâd ettiren ve Amerikalı askerlerin başına çuval geçirerek ulusal onurun kutsallığını hem ABD’ye hem de içteki ve dıştaki dosta düşmana hatırlatan gençlerimize son bir söz daha söylemek isterim ki:

Gerçek güç, milletin yüreğinde şekillenecek güvenin gücüdür. O güce erişmek çözüme giden tek yoldur!    

Yazarın Diğer Yazıları