Rıdvan Can

Gidişat İyi Değil

Rıdvan Can

Sezon başından beri ne yapılan transferleri ne teknik heyeti nede sezon hazırlıkları kapsamında yapılan hazırlık maçlar hakkında bir değerlendirme yaptım. Fakat gelinen noktada 8 lig ve 1 kupa maçında alınan sonuçlar ve kötü gidişatı kabullenemediğim için uyarı niteliğinde değerlendirme yapma gereği duydum.

Büyükşehir Belediyespor’da rezaleti izlemeye devam ediyoruz. Kötü futbol, ruhsuz futbolcu, futboldan anlamayan yönetim, takımı yönetemeyen teknik direktör bu kadar olumsuzlukların bir araya geldiği yerde başarıdan bahsetmek mümkün mü acaba?

Sezona başlarken hani her şey güzel olacaktı? Söylenen sözler, şampiyonluk vaatleri havada kaldı.  Kongrede  “Büyükşehir Vanspor”  isimi alması gereken takımdan marifetmiş gibi, Van ismi silinip atıldı. Yani Van ile takımın bağları koparılarak sezona başlandı.  Ardından birçok futbolcu ile yollar ayrıldı. Yeni futbolcular geldi daha iyi olacakları düşünüldü fakat giden futbolcular ve Teknik Direktör Cahit Sönmez’i mumla arar olduk.

Ne zorluklarla Profesyonel lige çıktı biliyor musunuz ama bilemezsiniz neden çünkü hazır bir takımın başına geldiğiniz için. Bakın beyler bu takım başarısızlığa sürükleniyor. Şunu belirtmek istiyorum; zaten düzelmesi mümkün görünmeyen takım bu şekilde devam ederse sonumuz hüsran olacaktır. Bunun vebali çok ağırdır. Ligde istikrarsız, umutsuz, heyecansız bir takım haline geldik Büyükşehir olmuş nüfusu milyonu geçmiş bir şehrin takımı averaj takımı haline döndü.  Mazisinde sportif başarılar bulunan bir şehrin kulübüne yakışmıyor. Allah aşkına oynanan futbol, alınan başarısız sonuçlar ve transfer edilen futbolcuların sergilediği futbol sizi memnun ediyor mu? Ediyorsa söyleyecek sözüm yok…

Giydiği formanın ağırlığını taşıyamayan futbolcular: Bakın, Ligde birçok takımın oyuncuları belki de aylardır para alamayıp, sadece onurları için ellerinden geleni yaparlarken, sizin sahadaki futbolunuz ve aldığınız sonuçlar utanç verici. Giydiğiniz formanın hakkını verin böyle rezil bir futbol oynamaya hakkınız yok! Bir an önce kendinize gelin, geçen sezon gibi bize küme düşme kabusunu yaşatmayın artık yeter..! Yarın çok geç olmadan derhal gerekli önlemleri almak lazım. Bu takımda rahatsız olan, yaptığı işten mutsuz olan ve sırf kendi egosunu tatmin eden kim varsa çeksin gitsin mutlu olduğu yere. Bu takım sahipsiz değil bunu herkes böyle bilsin...

Sözün özü,  ucuz etin yahnisi olmaz.

Yazarın Diğer Yazıları