Rıdvan Can

Skor sizi yanıltmasın

Rıdvan Can

Belediye Vanspor   Bafraspor  karşılamasının  sonucu ve skoru  kimseyi  yanıltmasın. Zayıf rakibi karşısında üç puanı zar zor aldığını söyleyebiliriz. Karşılaşmaya oyunu kontrol altında tutarak başlayan B.Vanspor, rakibin oyun düzenine göre baskı kurmaya başlayınca aradığı golü de erken buldu.  90 dakika susmayan, takımı destekleyen taraftarlar maçtan alınan üç puanın keyfiyle ayrıldılar. Siyah-kırmızılılar 90 dakika beklentileri karşılayacak düzeyde kaliteli bir oyun sergileyemedi.  Özellikle orta alanda çok pas hatası yapan ve oyun kuramayan, keyif vermeyen bir futbol vardı sahada...

Evet, Atatürk Şehir Stadı'ndaki karşılaşma bol gollü geçti ama kaliteden uzak bir maç izledik.  Goller iki takımın defans hatalarından ve hakemin yanlış kararlarından İki takım lehine verilen penaltı kararları tartışılır cinsteydi. B.Vanspor baskılı başladı ve 8.dakikada baskılı futbolunun karşılığı olan golü erken buldu baskılı oyununu devam ettirse ilk yarıda belki de farka gidebilecekti. Konuk takım hem çok tecrübesiz hem de gol yollarında çok beceriksizdiler ligin en zayıf takımı karşısında ne yaptığını bilmeyen bir B.Vanspor izledik kalemizde gördüğümüz gollere bakarsak tam bir savunma hatası vardı. Maçın henüz 16.dakikası ve konuk takım sol çaprazdan serbest vuruş kullanıyor ve duran toptan buldukları golle bakıyorsunuz B.Vanspor'lu 11 adam kendi ceza alanı içine girmiş durumda merak ediyorum o pozisyon gol olmadığını varsayalım ve topu kalecimiz Serkan aldı ileride kime atacak hiç kimseye... Çünkü takım olarak bir duran top organizasyonunda baraj kurulmuş diğer futbolcular ise, daha nerde duracaklarını kimi tutamayacaklarını bilmiyor. Bafraspor beraberlik golünden sonra B.Vanspor karşısında adeta şahlandı B.Vanspor kalesine sağlı sollu gelmeye başlayınca savunmasında da ara ara boşluklar vermeye başladı. Bunu iyi değerlendiren ilk yarının bitimine 3 dakika kala Bafraspor defansının pozisyon hatasından kaynaklanan ikinci golü buldu.

İkinci yarı 'Bu maç farka gider' düşüncesini akıllara getirdi ama B.Vanspor öyle ahım şahım bir futbol oynamıyordu. B.Vanspor'a göre çok tecrübesiz ve çok zayıf bir takım olan Bafraspor kulüp yapısı, kadro kalitesizliği ve başındaki teknik direktör nedeniyle bu ligdeki en kötü takım görüntüsü verdi diyebiliriz. Kısacası Bafraspor karşısına mutlak favori olarak çıktılar. Sorunsuz bir hazırlık dönemi geçiren, neredeyse istediği her futbolcuyu kadrosuna katan ve hedefini şampiyonluk olmazsa ilk beş olarak belirleyen B.Vanspor'un kendi saha ve taraftarı önündeki görüntüsü şimdilik sınıfı geçmek için yeterli değil. Zira bu ligde çok dişli takımlarla çok çetin maçlar oynanacak. İlk 8 haftalık periyoda bakıp tüm sezon açısından bir genelleme yapmak tabi ki doğru olmaz ama ne yalan söyleyeyim ben daha hazır, daha agresif, daha istekli bir B.Vanspor bekliyordum. her maçında takımını yalnız bırakmayan ve rakip takımların futbolunu verdikleri destek ve tezahüratlarıyla etkileyen o vefakar tarfatar ve Van'lı futbolcuların başında gelen Mazlum Öndil, Medeni, Maksut ve Emrah Tacir'in bireysel yetenekleri ve ortaya koydukları mücadele olmazsa dış transferlerden Volkan Bekçi, ve Birol Yiğit, Gibi bir iki futbolcunun özverili futbolu olmasa bu takım puan sıralamasında Bafraspor'a kanka olurdu. Ligin ilerleyen haftalarında birçok sürprizin yaşanacağını düşünüyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları