Rıdvan Can

Yağmur Bereketi

Rıdvan Can

Öncelikle Cahit hoca ve futbolcu kardeşlerimi Denizli Belediye karşısında aldıkları galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum.
Denizli Belediye maçında alınan 3 puan hem geçen hafta deplasmanda kaybedilen maçın telafisi hem de taraftarıyla barışma adına iyi oldu. B.Vanspor'un galibiyet dışında hiçbir çaresi yoktu. Çünkü evimizde alacağımız mağlubiyetin kötü sonuçlara yol açacağını herkes iyi biliyordu. B.Vanspor karşılaşmaya müthiş bir tribün desteğini arkasına alarak başladı.  Buradan Kara-Kobra Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger, başta olmak üzere tüm taraftarları tebrik ediyorum. Soğuk havaya yağmura rağmen, her maç olduğu gibi Denizli Belediye maçında da B. Vanspor'u yalnız bırakmadılar. Zor bir karşılaşmada alınan üç puan çok değerlidir.
Yağmurlu hava, dondurucu soğuk ve ağır zeminde oynanan karşılaşma iki takım futbolcularının oyununu olumsuz etkiledi diyebiliriz.
Denizli Belediye için alt sıralardan kurtulma, B. Vanspor için ise üst sıralara tırmanama adına önem taşıyan bir maç izledik. İki takım da kafasına kazanmayı istemelerine rağmen risk alma, pozisyon ve tempo ilk yarıda pek yoktu. İlk yarıda iki takım da daha kontrollü bir futbolu tercih edince müsabaka orta saha mücadelesi şeklinde geçti.
Lig başından bu yana B.Vanspor adına futbolun böylesini, özellikle kazanma hırsı ve arzusunu özlemiştik. Burada Teknik Direktör Cahit Sönmez'in, oyun sistemi ve iç saha maçlarını farklı bir şekilde değerlendirmesi yanında futbolcuların arzusu ve taraftarların takımlarını sahiplenmesinin payı büyüktür.  
B.Vansporlu futbolcuların rakibine karşı terazide ağır geldiğini anlayınca maçın ikinci yarısında oyuna ağırlığını koydu. Tecrübeli Teknik adam Cahit Sönmez, Maçı almak için tüm versiyonları denemesi ve Denizli Belediye maçına dersine iyi çalıştığının bir göstergesiydi. 
Taraftarın ve camianın görmek istediği B.Vanspor bu olmalıdır. Verilen inançlı  mücadele ve oyuncularımızın kazanma azimleri futbolseverleri sevindirmiştir.  Özellikle iç saha maçlarında puan kaybetme gibi bir lüksümüz olmamalıdır. Deplasmanda alınacak puanlar ile sezon sonunda hedefe ulaşmak daha kolay olacaktır.
Pazar günü deplasmanda bir Kocaelispor maçı var. Kocaelispor ligde 7 hafta sonunda geçen hafta ilk galibiyetini alabildi.  Hoca değişikliğine giden Kocaelispor'a çok dikkat etmek gerekir, bu  ekibin  ligdeki konumuna aldanmamak lazım,. Kocaelispor maçında alınacak puan ileriki haftalarda ilaç gibi gelecektir. Kocaeli maçında  alınan üç puan,  ikram  pişmaniye olsun, çifte bayram yaşayalım….

Yazarın Diğer Yazıları