Rıdvan Can

İnancın, disiplinin sonucu bu

Rıdvan Can

Öncelikle Zeki Yılmaz'ı, Antrenör Yavuz Oruç'u ve futbolcuları tebrik ederim. Pazar günü sahada verilen onur mücadelesi ve alın teriyle kazanılan üç puanın sevincini doyasıya yaşayın. Ananızın ak sütü gibi helal bir üç puan aldınız. 
Maçın yorumuna geçmeden önce B.Vanspor kenar yönetiminde görmek istediğimiz güzel şeyler yaşandı. Sandıklı maçında takım daha maçın başında yenik duruma düşüyor ve maçın hakemi karşılaşmanın genelinde B.Vanspor aleyhine yanlış kararlar veriyor, bu yetmezmiş gibi 90.dakikada bir de penaltı veriyor. B.Vanspor kenar yönetiminde Zeki hoca ve yardımcısı Yavuz Oruç'un gerçek anlamda soğukkanlılığını koruyarak hakeme tepki göstermemeleri ve maçın bitiş düdüğüyle Zeki Hocanın misafir takım kulübesine gitmesi takdire şayandı. Teknik heyetin en büyük başarısı bu olsa gerek. Artık antrenörlerin hakeme saldırması gibi tepkilerin olmamasını diliyor ve pazar maçında yaşanan küçükte olsa çirkin olayın artık yaşanmamasını diliyoruz.
Evet, son haftalarda Zeki hoca ile iyi bir çıkış yapmasına rağmen sahada verilen mücadele ve göze hoş gelen futbolu skora yansımadığı haftaları geride bıraktık.  Sandıklı karşısında gerçek anlamda teknik heyetiyle ve futbolcularla nasıl bir takım olduğunu gördük. Diğer maçlara oranla takım savunmasını daha iyi yapan, alanı daha iyi daraltan bir ekip vardı sahada. En büyük değişim ise takım oyununun sahaya yansıtılmasıydı.
Sıkıntılı bir dönem sonrasında gelen galibiyetle rahat bir nefes aldık. Ligde özellikle alt sıralarda yukarıya oynayan takımların kazandığı haftalarda puan kayıplarına tahammülü yoktu. Müsabaka başladığında geriden çıkışlardaki garanti paslarla ileriye kontrollü hazırlık organizasyonları, B.Vanspor'un sonuca gidebileceğinin işaretleriydi. Siyah-Kırmızılılar organize ataklarla gelince maç seyri hoş bir hale geldi. Kaptan Ali Kurt takımını orkestra şefi gibi idare etti.  Sağdan-soldan kenarlara attığı toplarla forveti de yan ortalarla beslenmesine katkı sağladı. 
Zeki, hocanın takımın başına gelmesi ile yükselen ivme her hafta biraz daha devam ediyor. Alınan puanlar ve sıralamadaki yerimiz bunun en güzel göstergesidir.İşte inanmış takım böyle futbol oynamalı ve mücadele etmelidir. Özellikle iç saha maçlarında puan kaybetme gibi bir hakkımız olmamalıdır. Taraftarın ve camiamızın görmek istediği B.Vansspor bu olmalıdır. Futbol olarak verilen üstün mücadele ve oyuncularımızın kazanma azimlerinin üst düzeyde olması bizleri sevindirmiştir. Özellikle sahanın yıldız isimlerinden kaleci Muammer'in son dakikada kurtardığı penaltıyla takımı adeta ipten aldı Muammerin hakkını vermek lazım. Maçın genelinde kritik kurtarışları gösterdiği performans ve bu üç maçta alınan üç puan'da katkısı büyük olmuştur. Ali Kurt için söylenecek tek kelime gemisini kurtaran kaptan diyebiliriz iyi mücadele etti iyi futbolunu golle süsledi. Deniz Sert her maç olduğu gibi golünü attı ve takıma hayat öpücüğünü kondurdu. Savunmada Resul ve Gökhan Sipki, her zaman ki, gibi iyi futbolunu sürdürmeye devam ediyorlar. Kanatlar mükemmel işledi. Orta saha sorunsuz bir futbol oynadı son haftaların formsuz ismi Aziz Bu maçta adeta takımın can simidi oldu. Eski Aziz geri geldi dercesine bir performan sergiledi. Umut Pusat çok koştu mücadele etti takımın vazgeçilmezdi. Çarşamba (yarın) günü Trabzonda Beşikdüzü ile zorlu bir maça çıkacak olan B.Vanspor'a başarılar diliyorum umarım zor deplasmandan puan veya puanlarla döner bu olda takımı sırtlayan Zeki Hocaya başarılar diliyorum. 

Yazarın Diğer Yazıları