Rıdvan Can

İkinci devre başlıyor

Rıdvan Can

Ben öncelikle Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir ve ekibine hoş geldiniz diyor ligin ikinci devresinin başta temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor olmak üzere tüm takımlara seyir zevki güzel sakatsız kazasız belasız bir lig geçirmelerini diliyorum. Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor sezona teknik direktör Feyyaz Uçar yönetiminde başlayıp ilk yarıda 17 maça çıktı. 17 haftada 6 galibiyet 8 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ilk yarıyı 26 puanla 6. sırada tamamlayarak devre arasına girmişti. Aslında herkes gibi bizlerde sezona Feyyaz Uçar ve futbolcu kadrosuyla Van Büyükşehir Belediyespor'un ligin ilk devresini puan farkıyla lider tamamlayacağını umuyorduk. Fakat gerek saha içi başarısızlıklar gerek futbolcular ve teknik direktör Feyyaz Uçar arasındaki kopukluk, futbolcular arasındaki birlikteliğin olmayışı ve futbolcuların kötü saha performanslarına ek teknik direktör Feyyaz Uçar'ın takım üzerindeki yetersizliği rakip takımları iyi analiz edememesi oyuncu değişikliklerinde yapılan yanlış tercihler ve buna benzer sorunlarla boğuşan Van Büyükşehir Belediyespor'un ilk yarıyı 6'ncı sırada tamamlamasına neden oldu. Şimdi ikinci devre perdesi Pazar günü deplasmanda oynayacağımız Karşıyaka maçıyla açılıyor. Devre arasında Antalya'da Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir yönetiminde iyi bir hazırlık dönemi geçiren Van Büyükşehir Belediyespor yapılan transferlerle de kadrosuna güç kattı. Karşıyaka maçıyla başlayacağımız ligin ikinci yarısında ilk devrede yaşanan sorunları hataları unutup önümüze bakalım.

 

İLK BEŞ MAÇ ÇOK ÖNEMLİ;

Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'un oynayacağı ilk 5 maç oldukça çetin geçecek. Bu maçlarda alınacak sonuçlar temsilcimizin rotasını da büyük ölçüde belirleyecektir.

 

Karşıyaka (Deplasman)

İkinci yarıya Karşıyaka maçıyla başlıyoruz. Sırasıyla Kemer, Alibeyköy, Esenler Erok ve Kırşehir maçları var. İlk beş haftada oynayacağımız maçalara baktığımızda rakiplerimizden özellikle Karşıyaka'yı küçümsenmeyecek ve dikkat edilmesi gereken bir takım olarak görüyorum. Transfer ekranı kapalı olan transfer yapamayan Karşıyaka ligde kalma mücadelesi veren genç ve koşan bir takım. Bu maç deplasmanda Van Büyükşehir Belediyespor açısından zor bir müsabaka olacak.

 

Kemer (İç Saha)

Ligin ikinci haftasında ise ligde kalma mücadelesi veren bir diğer takım ise Kemerspor'u ağırlıyoruz. Kemerspor lige tutunmaya çalışan bir takım. Saha ve seyirci avantajını iyi kullanmalıyız. Van Büyükşehir Belediyespor açısından rahat geçecek bir maç olarak görüyorum.

 

Alibeyköy (Deplasman)

Ligin üçüncü haftasında ise devre arası kadrosunu iyi takviyelerle güçlendiren Alibeyköy play-Off mücadelesi veren bir takım deplasmanda oynayacağımız bu maç kolay olmayacak.

 

Esenler Erok (İç Saha)

Dördüncü haftada ise konuk edeceğimiz şampiyonluk mücadelesi veren Esenler Erokspor devre arası yaptığı transferlerle ligin güçlü ekiplerinden iki takım arasında geçecek mücadelenin zorluk derecesi yüksek olacak bir maç. İki takım içinde kolay geçmeyecek bir karşılaşma olacak.

 

Kırşehir (Deplasman)

Van Büyükşehir Belediyespor'un ligdeki en kritik maçlarından biri ligin beşinci haftasında konuk olacağı Kırşehir deplasmanı olacak. Kırşehir devre arası kadrosunu nokta transferlerle güçlendirdi. Şampiyonluğun en büyük adaylarından iyi bir takım şampiyonluk mücadelesi veren iki takım arasında oynanacak bu maç nefesleri kesecek. Evet, yukarıda da belirttiğim gibi ilk beş hafta yapacağı maçlar Van Büyükşehir Belediyespor için hayati önem taşıyor. Eğer şampiyonluk mücadelesi veriyorsak bu beş maçtan en az 12 puan çıkarmamız gerekiyor. Aksi takdirde yaşanacak puan kayıplarının sıkıntı yaratacağı yadsınamaz.

 

Van Büyükşehir Belediyespor'dan ligin ikinci devresinde beklentiler büyük. Antalya kampında takımın başına geçen yeni teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ve ekibinin takım üzerinde nasıl bir hava yaratacağı herkesçe merak ediliyor. Ligin ilk devresinde Feyyaz Uçar ile başarısız bir ilk yarı geçiren ve beklentilerin altında kalan Van Büyükşehir Belediyespor'da taraftar şampiyonluk bekliyor.

 

Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz bu ligde şampiyon olmak istiyorsak, ligin ikinci devresinde özellikle iç saha maçlarında kaybetmemeliyiz. İçeride hata yapma lüksümüz yok. Çünkü ligin ikinci devresinde telafisi olmayan zorlu maçlara ev sahipliği yapacağız. Ligde bir puanın bile altın değerinde olduğu bir devre olacak ve ligde mücadele eden takımlar can havline düşecek. Bir yanda şampiyonluk mücadelesi, diğer yanda Play-Off mücadelesi öte yandan ise kümede kalma mücadelesi yaşanacak. Temsilcimiz zorlu lig maratonuna Karşıyaka maçıyla başlayacak ve devam edecek tüm maçlarda başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları