Rıdvan Can

Hiç Yoktan Bir Puan İyi Puan!

Rıdvan Can

Futbolda cesaret ve özgüven başarının en büyük etkendir. Kendine güvenerek oynayan bir futbolcu, her zaman başarılı olur. B.Vanspor'da eksik olan özgüvenin F.Karagümrükspor karşılaşmasında kazanıldığını gözlemledik. 
Sezon başından beri inişli çıkışlı bir grafik çizen ve hiç kuşku yok ki geçtiğimiz hafta İstanbulspor karşısında oynanan futbol ve kaçırılan galibiyet ile yerini farklı beklentilere bıraktı. İşte bu pozitif tablo ve beklentinin ardından B.Vanspor Pazar günü deplasmanda F.Karagümrük karşısında kritik bir 1 puan aldı. Öyle ya da böyle, sezon başından itibaren yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle bir türlü bir arada oynayan ekip olma özelliğini yakalayamayan B.Vanspor, deplasmanda F.Karagümrük karşısında önemli bir puana kazandı.
Belediye Vannspor için Fatih Karagümrük karşılaşması kırılma noktasıydı. Siyah-Kırmızılı takımımız son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla güven sarsmıştı. Bu nedenle maçın önemi büyüktü. Sonuç ne olursa olsun bu zor deplasmandan puan ve puanlarla dönmek B.Vanspor açısından son derece önemliydi ve Belediye Vanspor zoru başardı veF.Karagümrük  deplasmanın ne kadar önem arz ettiğinin farkında olarak Fatih Karagümrük karşısına çıktı. B.Vanspor üç puan hedefiyle çıktığı maçta üç puan alsada çok önemli bir puan aldığını söyleyebilirim en azından yenemiyorsan yenilmeyeceksin…
Ligin en çok berabere kalan takımı konumundaki temsilcimiz B.Vanspor, Fatih Karagümrükspor deplasmanında yine kuralı bozmadı. 0-0 biten müsabakadan her iki takımda birer puanla ayrıldılar.Tabi herşeye rağmen İstanbul deplasmanından 1 puan ile dönmek, B.Vanspor açısından çok önemli bir gelişmedir. 
İstanbul deplasmanından alınan bir puan iyi sayılır ama haftalardır kazanamayan bir B.Vanspor taraftarı artık galibiyet bekliyor. Son haftalarda takımda bir kıpırdanma var ve iyi futbol oynuyoruz ama bu skora yansımayınca bir bir topladığımız puanlar gibi sıralamada da bir bir geriye düşüyoruz. Şimdi önümüzde bir Kırıkhan karşılaşması var. Tolgay hoca takımı bu maça da en iyi şekilde hazırlayacağına inanıyorum. Takıma destek için taraftarımızın Atatürk Stadyumunu tıklım tıklım doldurması ve yapacağı tezahüratlarla rakibe pisikolojik baskı uygulaması ve kendi takımını sürekli motive edici tezahüratlar yapması lazım. Son 4 haftada yakaladığımız oyun çıkışını Kırıkhanspor maçında 3 puana çevirdiğimiz taktirde, ligde önemli bir çıkış yakalayıp derin bir nefes alabiliriz. Yeterki cesaret ve özgüvenimizi kaybetmeyelim. 
Kırıkhan maçını  mutlaka kazanmalıyız demekten başka söz bulamıyorum!!
NOT: Bu Arada Belediye Meclis Üyesi ve B. Vanspor  Başkanı Sayın Nihat  Gezici'nin  babasınıın   vafat ettiğini öğrendik.  Merhuma  Allah'tan rahmet,   Nihat Gezici'ye   başsağlığı ve  sabırlar  diliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları