Rıdvan Can

Herşey var gol yok

Rıdvan Can

Rakip oyunu kendi yarı alanında kabul etmiş… Bu durumda ne yapacaksınız? Kapalı savunmayı açacaksınız. Yani hücum prensiplerini uygulayacaksınız; Kanatları kullanacaksınız, onsekiz dışından etkili şut atacaksınız, geriden ileriye sürpriz oyuncu çıkaracaksınız, santrforlarınız alan boşaltacak, çapraz koşuyla savunmanın dengesini bozacak, vs…

Çatalcaspor karşısında her şey vardı gol yoktu. Geçen hafta deplasmandan üç puanla dönülmüş moral motivasyon özgüven yerine gelmiş hazır bir takım vardı sahada Zeki Yılmaz ve öğrencilerinin gerçek anlamda ortaya koydukları performans her ne kadar iki puan gitsede verilen mücadele izleyenleri ileriki haftalar için umutlandırdı diyebilirim.

Van Büyükşehir Belediyespor ile Çatalcaspor arasında oynanan maç, futbol kalitesi olarak çok üst düzey de ve heyecan kat sayısı yüksekti. Spor Toto 3.Lig 3,Grup'ta oynanan haftanın önemli maçından iki takımda birer puanla ayrıldı. Van Büyükşehir Belediyespor 2 puan bırakmasına rağmen rakibinden daha iyi bir futbol ortaya koydu. İlk yarıda çok ciddi gol pozisyonlarını değerlendiremeyen kırmızı siyahlılar ikinci yarıda da üstün bir futbol ve bol pozisyonlu bir maç seyrettirdi taraftarlarına. Yazımın başında da belirttiğim gibi futbol kalitesi üst düzeyde fakat gol yollarında eksik kaldı.

TARAFTAR MUHTEŞEMDİ

Beni en fazla Kara Kobra Taraftarlarının Van Büyükşehir Belediyespor'a olan bağlığı heyecanlandırdı. Spor Toto Süper Lig'de, PTT 1. Lig ve 2.Lig'de maçlar boş tribünlere oynanıyor. Buna Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray takımlarının maçları da dâhil. Van Büyükşehir Belediyespor ise tribünler yapılmış olsa stadyum sorunu çözülmüş olsa inanın o tribünler tıklım tıklım dolacak. Çatalcaspor karşısında özellikle Kara Kobra Taraftarları takımlarını sevgiyle hiç bitmeyen bir aşkla 90 dakika coşkulu bir şekilde destekleyerek yalnız bırakmadı. Soğuk havaya rağmen Çatalcaspor maçında bine yakın futbolsever tribündeki yerini aldı. Yaşanan coşku görülmeye değerdi. Hele açık tribünde kara kobra taraftarlarının 65'ci dakikada hep bir ağızdan "stadyum istiyoruz" sloganı tek kelime ile muhteşemdi. Van Büyükşehir Belediyespor bu büyük taraftarının gücü ile bir gün mutlaka hak ettiği yere gelecektir. Buna yürekten inanıyorum.

BİRİLERİ BU TAKIMA SAHİP ÇIKSIN

Artık birileri bu takım için harekete geçmeli. Birileri bu sesi ve feryadı duymalı, duymak mecburiyetinde de Van'ın vefakâr ve fedakâr taraftarlarının kulakları sağır eden haykırışına kimse kayıtsız kalamaz. Önce adı, "Şeref" ardından "Protokol" bizim ise "Sorumluluk" tribünü olarak adlandırdığımız koltuklarda ilin protokolünü de görmek istiyoruz. Artık bu vurdumduymazlığa bir son vermeliyiz. Van bu hak etmediği ligde daha fazla kalmamalı. Herkes bu takımın yanında olmalı ve Van Büyükşehir Belediyespor'un bu feryadını birileri duymalı.

Yazarın Diğer Yazıları