Rıdvan Can

Her puan değerlidir...

Rıdvan Can

Grupta sonucu en çok merak edilen maçlardan biri Trabzon'da oynandı.

Geçen hafta saha ve seyirci avantajımızı iyi kullanarak, galip geldiğimiz Fethiyespor maçı sonrası moralli gittiğimiz zorlu Trabzon deplasmanından bir puanla döndük.

Hafta boyunca herkes bu maçı bekliyordu. Zirve mücadelesi veren iki takım açısından çok önemli bir maçtı.  Kazanan takım, zirve yolunda önemli bir avantaj sağlayacaktı. Bu anlayışla sahaya çıkan Ümit Bozkurt ve öğrencileri 90 dakikanın sonunda sahadan istediğini alarak, bu zorlu deplasmandan bir puanla ayrıldı.

Alınan bir puana sevinelim mi? Evet sevinelim. Çünkü rakibimizden çok önemli bir puan aldık. Ama bir gerçek var ki, Trabzon karşısında alınan bir puana sevindiğimiz kadar ortaya koyduğumuz mücadeleye sevinemiyoruz maalesef…

Maçın kısa bir değerlendirmesini yapacak olursak;

Maçı sosyal medya üzerinden izleme imkânım oldu. Saha ve seyirci avantajını iyi kullanan ev sahibi 1461 Trabzon, maça iyi başlayan taraftı. İlk yarı çok iyi bir performans sergileyen Trabzon ekibi, maçın 90 dakikalık bölümünde her anlamda bizden üstündü.

Maçın her iki yarısında da çok önemli gol pozisyonları buldular. İlk yarı ise her maç olduğu gibi bizim açımızdan beklentilerin altında geçti. İkinci yarı tek düşüncemiz diğer maçlarda olduğu gibi bir gol bulur ve galip geliriz beklentisiydi. Maalesef bu kez olmadı.

PUANLA DÖNMEK ÖNEMLİ

Her şeye rağmen zorlu deplasmandan bir puanla döndük. Bu bir puan küçümsenmeyecek kadar çok önemlidir. Lig sonunda bir puanın ne kadar iyi olduğunu görmüş olacağız.

Gelelim asıl konumuza;

Haftalardır bu köşeden yazıyor ve uyarılarımızı yapıyoruz. Sonuç olarak, galip geliyoruz ve bu çok önemli ama oynanan futbol düşündürücü ve ileriki haftalar için pek umut verici değil. Bir kaç oyuncumuzun bireysel yeteneği ile skora etki ediyoruz.

Bu ligde şampiyonluk veya play-off mücadelesi veriyorsak, daha iyi, daha dirençli ve özellikle gol yollarında daha etkili olmamız ve rakibe oyun üstünlüğümüzü kabul ettirmeliyiz.

Hücuma yönelik daha baskılı oynamayı tercih etmeliyiz. İkinci yarıda riske sokmadan ilk 45'te sonuca gitmeliyiz. Yukarıda da belirttiğim gibi bir her şeye rağmen zorlu bir rakibe karşı üstelik deplasmanda alınan bir puan bizim açımızdan kayıp değil, kazanç olarak görmeli ve öpüp başımıza koymalıyız.

GOLÜMÜZ TARTIŞILIR

Maçın son bölümünde yeni transferlerimiz Tayyip Kanarya ile bulduğumuz gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bilemiyorum ama tartışmaya açık bir pozisyon olduğunu söyleyebiliriz...

RAKİP AYRIMI YAPMAYALIM

Hafta sonu ligde kalma mücadelesi veren Adıyamanspor'u konuk edeceğiz. Ara başlıkta da belirttiğim gibi ligde rakip ve maç ayrımı yapmadan hem içerde ve dışarıda her rakiplerimizi ciddiye almalıyız.

Ligde kolay maç yok. Adıyaman maçı da bu maçlardan biri olacak. Adıyaman maçını kazanarak, yolumuza devam etmeliyiz.

Ligde 9 haftadır namağlup takımlardan biriyiz. Bu unvanımızı saha ve seyirci avantajımızı iyi kullanarak, Adıyaman karşısında güzel bir futbol ve güzel bir galibiyetle devam ettirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle temsilcimiz Vanspor'a, Adıyaman karşısında başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları