Rıdvan Can

Haydi Van, bu senin maçın

Rıdvan Can

Ligin sonu yaklaştıkça ligde dengeler her hafta değişiyor. Ligde kalma, play-off ve şampiyonluk yarışı her geçen hafta daha da bir önem kazanıyor.  Kırmızı-Siyahlı takımın oynayacağı her maçın önemi bir kat daha artıyor. Geçen hafta deplasmanda alınan Bayburt mağlubiyetinin ardından ligde kalma yolunda ağır bir yara alan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor pazar günü Play-off'un güçlü adaylarından Gölcükspor'u ağırlayacak.

KALAN MAÇLARIN ANALİZİ

Ligde son 7 haftaya bakıldığında evimizde 4. deplasmanda ise 3. maç bizi bekliyor. Evimizde oynayacağımız 4 maç ligde kalma adına son derece önemli ve kritik maçlar bunlardan biri Gölcükspor maçı olacak. 

İÇ SAHA MAÇLARI

İç saha maçlarına bakarsak bu hafta ağırlayacağımız rakiplerimizden Gölcükspor'un Play-Off iddiası olan bir takım Play-Off'a kalma mücadelesi verdiğinden maça asılacaklar.

34'ncü hafta ise, Darıca Gençlerbirliğini konuk edeceğiz. Darıca Gençlerbirliği Play-Off için mücadele eden bir diğer ekip şuan için ligin rahat takımlarından arada iki hafta var Van'a rahat gelecekler bizim içinde kazanılması gereken bir maç.

36'ncı hafta ise 29 puanla ligde kalma mücadelesi veren Körfez İskenderunspor maçı ise iki takım açısından çok zor geçecek.

38'nci hafta yani ligin son haftası ise Manavgatspor'u konuk ediyoruz. Manavgatspor'un hafta içi oynanan erteleme maçında sahasında Kastamonuspor'u farklı yenmesiyle Van Büyükşehir Belediyespor'la arasındaki puan farkını 5'e çıkarmış oldu son haftaya kadar ligde dengeler değişmediği takdirde puan sıralamasında 5 puan üstümüzde olan Manavgatspor maçı bizim açımızdan rahat bir maç olur kanısındayım…

DEPLASMAN MAÇLARI

Kalan üç karşılaşma ise deplasmanda oynanacak ligin 33'ncü haftasında 53 puanı bulunan Niğdespor'a konuk olacak olan Van Büyükşehir Belediyespor için zor maç olacak.

35'nci haftada ise, Play-Off'un en güçlü ekiplerinden Beylerbeyispor'la zorlu geçecek olan bir karşılaşma Van'ı bekliyor olacak.

37'nci haftada ise Dersim deplasmanına gidecek olan Kırmızı-Siyahlılar belki de zorlanacak fakat puan çıkarılacak bir maç olabilir.

Van büyükşehir Belediyespor açısından son derece kritik haftalar başlıyor kendi evimizde oynayacağımız 4 karşılaşmadan birini bu hafta oynuyoruz Gölcükspor karşısında alınacak bir galibiyetin üç puan dışında psikolojik olarak takım üzerinde pek çok olumlu etkisi olacaktır. Kalan maçlarda kolay maç yok kolay rakip yok. Buna rağmen umutluyuz Van Büyükşehir Belediyespor´un bu sezon özellikle deplasmanlardan aldığı kritik puanları düşündüğümüzde kalan maçlardan en az 15 puan ´Neden olmasın´´ demekten kendimizi alamıyoruz. Taraftarın o büyük desteğiyle ortaya konulacak güzel futbol ligde kalma mücadelesi anlamında umutlanmamıza yetiyor taraftarın desteği ile takımın iyi motive olması üç puan için önemli bir avantaj olabilir o yüzden bu hafta takım yalnız bırakılmamalı herkesin bu hafta sonu tribünlere akması 90 dakika susmadan takıma destek olması gerek. HAYDİ VAN, BU SENİN MAÇIN

Yazarın Diğer Yazıları