Rıdvan Can

Hâlâ takım olamadık

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor, bu sezon iddialı bir ekip oluşturmaya çalıştı; lakin henüz başarılı olmuş değil.

Pazar günü ligin 10'uncu haftasında ekibimiz, Yeni Orduspor ile karşılaştı. Ordu, bence Van için zor ve kritik bir deplasmandı. Maçı deplasmanda yaklaşık 100'e yakın Kara-Kobra taraftarları izledi.

Maçı izleme imkânımız olmadığı için deplasmanda izleyen yakın arkadaşlardan bilgiler aldım. Temsilcimiz oyunun genelinde rakibe göre baskılı bir futbol ortaya koymuş. Yine aldığım bilgilere göre, her maç olduğu gibi gol yollarında etkili olamamışız. Kırmızı siyahlı temsilcimiz, bulduğu bazı pozisyonları değerlendiremediği gibi, kalesinde gördüğü golle, rakibine 1-0 yenildi.

Zirve mücadelesi veren rakiplerin puan saçtığı haftada, maalesef galibiyet fırsatını kaçırmış olduk. 10. haftayı Yeni Orduspor mağlubiyetiyle geride bırakan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor, ligde bu zamana kadar istediği çıkışı bir türlü gerçekleştiremedi.

Bana göre halen oturmuş bir takım olamayışımızdan kaynaklı olduğunu öncelikle ifade edeyim.

Öyle bir lig yaşıyoruz ki, grupta mücadele eden takımların haftası haftasına uymuyor. Öyle bir dengesizlik var ki, şampiyonluğa oynayan takımlar, bir bakmışsınız kümede kalma mücadelesi veren takımlara yenilebiliyor. Tıpkı bu hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar gibi.

Bizim gibi zirve mücadelesi veren takımların onuncu haftada aldığı başarısız sonuçlar, bize avantaj sağlasa da, inanın bu ligde kimin ne yapacağı hiç belli olmuyor.

İlk devre için ligin son 7 haftasına girilirken, özellikle Van Büyükşehir Belediyespor'un hafta sonu evinde oynayacağı Tirespor maçı bu anlamda çok önemli ve mutlaka kazanılması gerekiyor.

Neyse artık Ordu maçı geride kaldı. Önümüzde yine zorlu bir maç var. Hafta sonu evimizde oynayacağımız Tire maçı da, zorlu geçecek. Ne yapıp edip o maçı alarak hem Ordu mağlubiyeti telafi edilmeli hem de rahat bir nefes alınmalıdır.

Hala kaybedilmiş bir şey yok; ama biz tüm bu hatalarımız ile yüzleşmeliyiz. Hatalarımızdan ders alıp kenetlenmez isek, sonumuz hüsranla sonuçlanabilir.

Hafta sonu sahamızda ağırlayacağımız Tire karşısında takımımıza başarılar diliyorum…

Yazarın Diğer Yazıları