Rıdvan Can

HAKEMİ DE RAKİBİ DE YENECEKSİN...

Rıdvan Can

Maçla ilgili yazımdan önce Kulüp Başkanı Sayın Mehmet Avcı'nın Sivas maçı sonrası sosyal medya üzerinden yapmış olduğu haklı paylaşımına bir göz atalım;

Sivas maçı hakemlerine adeta ateş püsküren Avcı;  "Rakibimizi yendik ama maçın hakemiyle mücadele edemedik! Bu gerici zihniyette olanlara yazıklar olsun. Başarılarımız size dert olmaya devam edecek" şeklinde yapmış olduğu açıklaması; Evet, Başkan kendince haklı mı evet haklı. Ofsayt gerekçesiyle lehimize verilmeyen iki pozisyonu maçtan sonra başkan Avcı'nın paylaşımıyla izledim. Evet, ofsayt gerekçesiyle verilmeyen iki pozisyon var.

Yapacak bir şey yok. Bu saatten sonra hakemleri eleştirelim konuşalım tartışalım ama bir faydası olmayacaktır.

Biz önümüze bakalım ve Sivas beraberliği sonrası asıl tartışılması ve üstünde konuşulması gereken konu bu takım 2-0 öndeyken, maçı neden 2-2 bitiriyor olması. Bence burada hakemler kadar skoru koruyamayan teknik heyetimiz ve futbolcu kardeşlerimizin de suçlu olduğunu düşünüyorum.

Maçı TRT Kürdi'den canlı izledim. Açık konuşmak gerekirse Vanspor'un son oynadığı Kahramanmaraş karşısında sergilediği kötü performansın ardından Sivas deplasmanında böyle güzel bir futbol beklemiyordum.

Temsilcimiz maça çok iyi başladı fakat sonunu getiremedi. Ligin en çekindiğim deplasmanlarından biriydi.  Sivas karşısında 2-0'lık net skor üstünlüğüne rağmen maalesef bu üstünlüğü maç sununa kadar götüremedik. Geriye yaslanma hastalığından bir türlü vazgeçemedik gitti.

Kazanacağımız maçtan bir puanla dönüyoruz. İşte demek istediğim tam da bu. O yüzden hakemler kadar konuşulması ve tartışılması gereken takımın kendi eliyle rakibine puan hediye etmesi değil mi? Evet, kesinlikle hakem hatalarını konuşmalıyız tartışmalıyız. Ama bu maçın 2-0'dan 2-2’ye gelmesine bahane değil..

Umarım bu maçın muhasebesi iyi yapılır. Başlıkta da belirttiğim gibi bu tür maçlarda sen önce kendine güveneceksin ve gerekirse hakemleri de rakipleri de yeneceksin...

"İYİ BAŞLADIK KÖTÜ BİTİRDİK"

Maça gelirsek;

Geride bıraktığımız ikinci yarı maçları bir yana Sivas karşısında takımımız iyi futbol ortaya koyarak mücadele etti koştu pres yaptı açık konuşayım Vanspor'u beğendim.

Maça hızlı başlayan temsilcimiz Kubilay Akyüz'ün müthiş ara pasıyla Hamza Küçükköylü'yü golle buluşturdu. Bu golle ilk yarı sonunda hem oyun üstünlüğü hemde 1-0'lık skor üstünlüğüyle soyunma odasına moralli girdik. İkinci yarıya da iyi başlayan Vanspor'du. Rakip üzerinde ağırlığını iyice hissettiren temsilcimiz 55. dakikada Emrah Tacir'in güzel asisti ile yine Hamza Küçükköylü ile ikinci golü bulduk ve skoru 2-0 yaptık. Bu skor avantajıyla kalan dakikalarda zaman zaman etkili olsak da maalesef 70'nci dakikadan sonra oyun hakimiyetini Sivas'a kaptırdık. Skorun verdiği rahatlık ve özgüvenden olsa gerek, her maç olduğu gibi takım geriye çekilerek, rakibine adeta gol şansı verdi. Sivas saha ve seyirci avantajını arkasına alarak kalemizse yüklenerek Sivas'ın atakları sonuç verdi, kalemizde peş peşe iki gol gördük.

Kalan dakikalarda iki takımında pozisyonları sonucu değiştirmeyince iki takımda play-off yolunda puanları paylaştı. Rakiplerin puan kaybettiği haftada büyük avantaj yakalamışken ayağımıza kadar gelen bu fırsatı iyi kullanamadık. Sivas deplasmanında galip geleceğimiz maçta maalesef iki puan bıraktık.  Üzüldük ama yapacak bir şey yok futbolun doğasında var. Her şeye rağmen Sivas'ta alınan 1 puanın ileriki haftalar için bir kayıp değil, kazanç olduğunu düşünüyorum. 

"ZOR OLACAĞI BELLİYDİ"

Sivas maçının zorlu geçeceğini herkes gibi bizlerde biliyorduk. Geçen hafta galip geldiğimiz Kahramanmaraş karşısında kötü bir performans sergileyen Vanspor'un güçlü rakibi karşısında nasıl bir performans sergileyeceğini herkes gibi bizlerde merak ediyorduk. İyi başladığımız maçın sonunu getiremedik.

"KUBİLAY'DA GELİŞME VAR"

Kahramanmaraş maçına kadar form düşüklüğü yaşayan, bir türlü istenilen performansı sahaya yansıtamayan Kubilay Akyüz, Kahramanmaraş karşısında kaydettiği golle Sivas karşısında ise Hamza Küçükköylü'ye yaptığı asist ve ortaya koyduğu mücadele ile herkesin takdirini kazanmayı başardı.

Kahramanmaraş maçı öncesi gazeteden çalışma arkadaşım Burhan Ergin'in Kubilay Önay'ın hazırlayıp sunduğu spor programına katılarak, Vanspor'u değerlendirmişti. Özellikle Kubilay Akyüz ile ilgili yaptıkları eleştirilerinin ardından, Kubilay'da önemli bir gelişme olduğunu gördük.

"BAYBURT MAÇINDA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Sivas maçı geride kaldı. Hafta sonu yine çok önemli bir rakibi konuk edeceğiz. Play-off mücadelesi veren Bayburt karşısında temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları