Rıdvan Can

Gençlerle Play-Off'a

Rıdvan Can

Afjet Afyon maçı öncesi altyapıyla ilgili yaşanan güzel bir gelişmeyi siz değerli okurlarımızla paylaşmak istiyorum.

"ALKIŞLAR BAŞKAN VE YÖNETİME"

Türk futbolunun reçetesi: Altyapılar; "Bizde yetenek sorunu yok. Bizde yetenekli oyuncu çok fazla. Tek bir iş var yapılması gereken; kulüplerimiz bu oyunculara yatırım yapacak." Bu sözler, Türkiye U18 Futbol Milli Takımı'nı çalıştıran Şenol Ustaömer'e ait…

Kesinlikle katılıyorum.

Bu anlamda Van futbol potansiyeli olan, içinde ve çevresinde birçok yetenekli futbolcu barındıran bir futbol şehri diyebiliriz. Yıllardır futbolun içindeyim. İlimizin tek profesyonel futbol kulübü Silahtaroğlu Vanspor alt yapısına güvenen, bu güveni de boşa çıkarmayarak, Afjet Afyon maçı öncesi altyapıdan Bahtiyar Yılmaz, Hivan Özkurt, İlvan Ak ve Eren Kiyağ'ı A takıma çıkaran ve bu sayının artacağına inanan, o kadar çok sporsever var ki, bende onlardan biriyim.

Bir gazeteci, spor yazarı olarak, yıllarca Amatör kulüpleri, altyapı ligleri başta olmak üzere Vanspor'un alt yapı antrenmanları ve U19 futbol takımı maçlarını takip eden, halen bu mesleğin içerisinde bir gazeteci olarak, gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Evet, yıllarca yazdık, konuştuk tartıştık.  Kulüp yöneticilerine hep serzenişte bulunduk. 

Altyapıya sahip çıkın dedik. Bugün gelinen noktada 4 futbolcumuzun birden profesyonellik imzası atması bir altyapı devrimi oldu. Buda beni ziyadesiyle mutlu etti. A takımla birlikte altyapıya önem veren, kulüp Başkanı Mehmet Avcı başta olmak üzere altyapıyla yakından ilgilenen, altyapıdan sorumlu yönetici Özcan Kara, futbol şube sorumlusu Erkan Arseven'in daha önce izlediği ve olumlu rapor verdiği futbolculardan Bahtiyar Yılmaz, Hivan Özkurt, İlvan Ak ve Eren Kiyag gibi genç yetenekler,  Afyon maçı öncesi profesyonel yapılarak, A takıma kazandırıldı. Bu gururu bizlere yaşatan kulüp başkanı Sayın Mehmet Avcı, altyapıdan sorumlu yönetici Özcan Kara, futbol şube sorumlusu Erkan Arseven ve kulüp yöneticilerini kutluyorum.

Burada bir teşekkür de büyük emekleri olan altyapı genel koordinatörü Fahri Baştürk’e yapalım. Gerçekten altyapı ile ilgili yaptığı özverili çalışmaları yakından takip eden biriyim. Bugün altyapıdan A takıma futbolcu çıkıyorsa bunda Fahri Baştürk'ün büyük emeğinin olduğunu unutmayalım. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Gelelim Afyon maçına;

"GENÇLERLE MUTLUYUZ"

Rahatsızlığımdan dolayı Afjet Afyon maçını tribünden değil, Vanspor TV'den canlı izleme imkanım oldu. Ligin en kritik maçlarından birine ev sahipliği yaptık. Bizim gibi play-off hedefi olan Afjet Afyonspor'un da şiddetle puana ihtiyacı vardı. Bu anlamda iki takım açısından bakıldığında bu maç kritik bir virajdı.

Saha ve seyirci avantajını arkasına alarak,  maça iyi başlayan taraf temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'du. Erhan hoca sakat, cezalı ve covid olan ve Afyon maçı öncesinde yapılan son transferlerin statü gereği Afyon maçında olmayışı ile birlikte eksik futbolcuların çoğunluğu nedeniyle gençlerden oluşan genç kadroyla sahaya çıkarak, play-off mücadelesi veren güçlü rakibi karşısında önemli bir galibiyete imza attı. Geçen hafta zorlu Sakarya deplasmanından çok önemli bir puanla dönen Vanspor araladığı play-off kapısını Afyon galibiyetiyle taçlandırarak play-off'a göz kırptı.

"OKTAY'LAR MAÇA DAMGASINI VURDU"

Son haftalarda ortaya koyduğu performans ve kaydettiği gollerle takıma hayat veren Vanlı futbolcumuz Oktay Aydın, Afyon maçında da önemli rol oynadı.

Ergene Velimeşe karşısında üst düzey performansı ve kaydettiği şık golle takımının galibiyetinde etkin rol oynayan Oktay, Afyon karşısında perdeyi açan muhteşem golüyle takıma hava kattı.  Sahanın diğer bir yıldızı da genç futbolcu Oktay Gürdal oldu. Kritik bir dakikada mükemmel golüyle skor tabelasını değiştirerek, gönülleri fethetti.

Savunmamız harikaydı. Son iki maçta hatasız oynayan savunmamız bu maçta da hatasız oynadı. Vanlı futbolcumuz Emrah Tacir ise hırslı ve istekli futboluyla galibiyette önemli isimlerinden biri oldu.

Kaleci Onur gerçekten onurlu mücadelesi ile ve yaptığı kritik kurtarışları ve muhteşem performansıyla alkışları haketti. Teknik Direktör Erhan Tatlı,  oyunu iyi okudu, doğru hamleleri vardı. Özelikle oyuncu değişiklikleri ile yaptığı doğru tercihleri üç puan almamızda büyük pay sahibi oldu diyebiliriz. Genel anlamda takım iyi mücadele etti ve haklı galibiyetle üç puanla haftayı kapattı.

"GALİBİYET SERİSİ DEVAM ETMELİ"

Pazar günü konuk edeceğimiz ve ligde kalma mücadelesi veren tehlikeli bölgede yer alan, ligin yaralı takımlarından Turgutluspor'a dikkat edilmeli. Düşme hattının sadece bir basamak üstünde yer alıyorlar. O nedenle bu mücadele bizim açımızdan olduğu kadar Turgutluspor açısından da büyük önem taşıyor.

Van'a puan veya puanlar için geliyorlar. Kâğıt üzerinde kolay rakip görüntüsü verebilir, fakat çok dikkat edilmesi gereken bir takım. Taraftarımıza büyük iş düşüyor. Tribünleri doldurarak, takıma her zamankinden daha fazla destek olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Vanspor'a başarılar diliyorum...

Yazarın Diğer Yazıları