Rıdvan Can

GALİBİYETLE BAŞLAMAK GÜZEL...

Rıdvan Can

Lig’de ikinci yarı heyecanı hafta sonu oynanan maçlarla başladı. Devre arasının ardından sahada futbolcuları tribünlerde ise taraftarı görmek güzel bir duygu…

Merhaba futbol;

İkinci yarıya Rize deplasmanında 2-0'lık net bir galibiyetle merhaba dedik. Başta Vanspor olmak üzere grupta mücadele eden tüm takımlara hayırlı olsun dileklerinde bulunarak,  başarılar diliyorum...

Pazarspor maçının kısa bir değerlendirmesini yapacak olursak; İkinci yarıya galibiyetle başlamak moral motivasyon anlamında çok iyi öncelikle galibiyetten dolayı başta futbolcu kardeşlerimiz olmak üzere teknik heyeti kutluyorum.

Açık konuşmak gerekirse Pazarspor gibi lige tutunma adına ligde kalma mücadelesi veren zayıf bir rakibe karşı galibiyete rağmen temsilcimiz Vanspor'un ortaya koyduğu oyun maalesef beklentilerin altında kaldı. Özellikle ilk 45 dakikada Pazarspor'un oyun üstünlüğü vardı.

Vanspor ise yine o bildiğimiz oyun taktiği ile sahadaydı. Açık konuşmak gerekirse çok daha iyi bir Vanspor görmeyi umut ediyordum. Maçı sosyal medya üzerinden izleme imkanım oldu. Pazarspor ligin en zayıf takımlarından biridir.

Vanspor'un zayıf rakibine karşı hem oyun hemde skor olarak, daha üstün olacağını ve bunu kendi sosyal medya sayfamdan paylaşarak, Vanspor'dan farklı galibiyet beklediğimi dile getirmiştim.

Skor anlamında iyi oyun anlamında maalesef beklentilerin altında kalan bir Vanspor izledik. Maça ev sahibi Pazarspor çok iyi başladı. İlk yarı oynayan Pazarspor olurken, temsilcimiz Vanspor ise ilk 45 dakikalık bölümde zayıf rakibi karşısında etkisiz kaldı. İkinci yarıda ise skor avantajını eline alan temsilcimiz Vanspor kalan dakikalarda skoru koruma derdine düştü. Yani Vanspor ligin ilk yarısında olduğu gibi devam ediyor. İlk yarı dur ikinci yarı vur taktiği Rize'de tuttu.

"İKİNCİ YARIYA GALİBİYETLE BAŞLAMAK GÜZEL"

Herşeye rağmen kazanmak güzel. Evet, Vanspor hedefi doğrultusunda çok önemli bir 3 puan aldı. İyi giderken bir kaç uyarımızı yapalım;

Hedef şampiyonluk deyip umut tacirliği yapanlara sözüm; Tamam galibiyet güzel ve sevindirici, ama bu oyun anlayışı ile işimizin ilerleyen haftalar da zor olacağı da bir gerçek.

Ligin ikinci yarısında telafisi mümkün olmayan maçlar oynanacak. Her rakip Pazarspor gibi zayıf değil, özellikle kendi saha ve seyircin karşısında bırak ikinci yarıyı ilk yarıda işi bitmek lazım ikinci yarıya bırakıp riske etmenin bir anlamı yok. Vanspor'a yakışan futbolu 45 dakikaya değil,90 dakikaya yaymamız gerekiyor. Evet, Pazarspor maçını her şeye rağmen güzel bir galibiyetle geride bıraktık. Bu maçı unutup hafta sonu Fethiyespor'u konuk edeceğiz. Bu maça iyi hazırlanıp iyi konsantre olmalıyız. Zor bir müsabaka bizi bekliyor. Tek düşünce güzel oyun hak edilmiş bir üç puan olmalı.Bu duygu ve düşüncelerle temsilcimiz Vanspor'a Fethiye karşısında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları