Rıdvan Can

Galibiyetin mimarı taraftar

Rıdvan Can

Turgutluspor maçına taraftar damga vurdu diyebiliriz. Bir maçı zorda olsa galibiyetle geride bıraktık.

Afyon maçı gibi Turgutlu maçını da rahatsızlığımdan dolayı Vanspor TV'den izledim. Turgutlu maçından çok, taraftarın bu maça ilgisini merak ediyordum.

Maçta seyircinin tribün coşkusunu görünce, Vanspor taraftarının gücüyle seyir zevki güzel ve farklı bir maç olacağını düşündüm. Turgutlu maçı öncesi kulüp başkanı Mehmet Avcı'nın sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda  "Takımımız için stadımızı dolduralım, hep birlikte kazanalım" demişti.

Kara Kobra ve Gölkentli taraftarlar bu çağrıya kulak verip, yaklaşık 3 bine yakın seyirci tribünlerde yerini alarak, takımlarını yalnız bırakmadılar ve 90 dakika susmadan takımlarını desteklediler. Ben öncelikle bu galibiyetin baş mimarı olan taraftarımızı ve futbolcu kardeşlerimi kutluyorum.

"ÖNEMLİ BİR GALİBİYET"

Maça Gelirsek; Afyon galibiyetiyle moral bulan sakatların, cezalı ve covid-19’u atlatmış futbolcuların yanı sıra yeni transferlerin forma giydiği Turgutluspor karşısında Vanspor'dan taraftarın beklentisi seyir zevki güzel ve farklı galibiyetti.

Turgutlu, puana ihtiyacı olan, ligde kalma mücadelesi veren ligin zayıf takımlarından biriydi. Van'a puan ve puanlar için geldi.

Vanspor tarafından bakıldığında ise play-off mücadelesi veren, kadrosunu Mehmet Özdıraz gibi lig tecrübesi olan bir futbolcu ile güçlendiren temsilcimiz Turgutlu karşısında maalesef kötü bir performans sergileyerek, sancılı bir galibiyetle haftayı geride bıraktı.

Vanspor adına ilk yarının en etkili pozisyonu Hamza Küçükköylü ve Emrah Tacir'in iş birliğiyle ortak gelişen atağın devamında yeni transferimiz Mehmet Özdıraz'ın güzel golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatmamız oldu. İlk 45 dakikada gol haricinde beklentilerin altında kalan Vanspor'da ikinci yarıda beklenti iyi futbol ve farklı skordu.

İlk yarıyı kalesinde gördüğü golle 1-0 geride kapatan Turgutlu’nun bulunduğu konum itibariyle ikinci yarıda can havliyle tüm riskleri alarak Vanspor kalesine geleceği belliydi. Teknik direktör Erhan Altın rakibin ikinci yarıda tüm riskleri alarak saldıracağını, buna özel bir plan yapacağını düşündük. Fakat tam tersi yine geriye yaslanma başladı. Turgutlu maçı bize Sakarya'da oynanan maçı hatırlattı. Sakarya'da oynanan maçı hepimiz izledik. İkinci yarısı kalemizi abluka altına alan Sakarya bir türlü kaleci Onur'u geçmemişti. Turgutlu maçının ikinci yarısı da Sakarya maçı gibi geçti dersek yeridir...

Ligde kalma mücadelesi veren ve şiddetle puana ihtiyacı olan Turgutlu, her şeyi göze alarak, atak futbolu ve hücum futbolu tercih ederken, biz kapanmayı, geriye yaslanmayı tercih ederek, rakibin üzerimize gelmesini sağladık.

Özellikle ikinci yarıya daha hızlı başlayan, oyunun hakimiyetini eline alan Turgutluspor'du. Bütün riskleri göze alarak, tüm gücüyle Vanspor'un kalesine yüklendi. Buna 80’nci dakikada Uğur Adem Gezer'in gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalması da eklenince son dakikalarını kâbus ve stresli geçirdiğimiz maçtan zorda olsa üç puan almak büyük başarıydı.

Taraftarımızın müthiş desteğiyle üç puanla kapattığımız haftada Turgutlu maçı geride kaldı. Hafta sonu zor bir maç bizi bekliyor. Hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Serik maçına odaklanmalıyız. Zorlu Serik karşısında Vanspor'a yürekten başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları