Rıdvan Can

Galibiyete rağmen zamana ihtiyaç var

Rıdvan Can

Yeni sezona yeni umutlarla galibiyetle merhaba dedik. Kulüp başkanı Feyat Kıyak'ın o sene bu sene dediği sezonda ”TFF 1'nci Lig” parolasıyla yola çıkan Vanspor, 2022-23’ün açılış mücadelesinde Rize temsilcisi Pazarspor’u konuk ettiği maçta 90+3'te Yaser'in kritik golüyle sezona güzel bir başlangıç yaptık.

Sezonun ilk karşılaşmasında bu güzel galibiyet sevincini bizlere tattıran başta futbolcu kardeşlerim olmak üzere teknik heyet ve yönetimi tebrik ediyorum.

Maça gelecek olursak;

Ligin ilk haftasında konuk ettiğimiz Pazarspor karşısında mutlak galibiyet beklediğimiz bir karşılaşmaydı.

Müthiş bir taraftar desteği altında maça başlayan Vanspor'un nasıl bir performans sergileyeceğini herkes gibi bizlerde merak ediyorduk.

Maça konuk takım başladı. İlk 45 dakika, düşündüğünü sahaya yansıtan Pazarspor oldu. Adeta gol yememek üzerine kurgulanmış oyun anlayışıyla alan savunması ve adam paylaşımı konusunda oldukça başarılıydılar. Temsilcimiz Vanspor ise daha atak ve çok pas yapan taraftı. Rakip savunmada açık aradı buna rağmen ilk 45 dakikada istediği golü bir türlü bulamadı.

İlk 45 dakika özellikle Uğurcan ve Yaser ile iki önemli gol pozisyonundan yararlanamayan Vanspor baskılı oyununu ikinci yarıda da devam ettirdi. Gol yollarında bir türlü istediğini yapamayan Vanspor'da oyunu iyi okuyan tecrübeli teknik adam Zeki Yılmaz,  ikinci yarının son bölümünde akıl dolu hamlesi galibiyeti getirdi. Batuhan, Furkan ve Umut Sözen hamlesi ile ileri uçta daha baskılı oynamaya başladı. Bu baskı 90+3'te Yaser'in golüyle Vanspor'a üç puanı getirdi.

"HAZIR DEĞİLİZ"

Van ve Kızılcahamam kamplarının ardından Vanspor ilk maçından galibiyetle ayrılmasına rağmen takımın halen hazır olmadığını gördük. İyi oynamadık ama böyle maçlarda kazanmak önemli. Vanspor bunu başardı.

Takım yüzde 40 performansla oynadı. Takıma geç katılan transferlerin tam anlamıyla uyum süreci ve adaptasyon sorunu yaşadığını gördük.

Yineliyorum Pazarspor karşısında alınan galibiyete rağmen Vanspor'un performansına baktığımızda maalesef takımın henüz lige hazır olmadığını söyleyebiliriz. Vanspor'un ileri ki haftalarda daha iyi olacağını söyleyebiliriz.

Açık konuşmak gerekirse Vanspor’un bir kaç hafta zamana ihtiyacı var. Buda maç yaparak takımın daha iyi olacağını düşünüyorum.

Her şeye rağmen sezonun ilk maçında alınan bu güzel galibiyeti çok anlamlı buluyorum. Bu takımın desteğe ihtiyacı var. Moral motivasyona ihtiyacı var. Bu şehirde yaşayan her Van’lının bu takıma gönülden destek olması şehrin iş insanları Vanspor'un yanında olmalı diyor, bu uzun lig maratonunda bir kez daha takıma başarılar diliyorum.

Hafta sonu deplasmanda Fethiyespor ile zorlu bir müsabakaya çıkacak olan temsilcimize canı gönülden başarılar diliyorum...

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları