Rıdvan Can

Galibiyet Güzel

Rıdvan Can

İkinci yarının ikinci haftasında sahasında Kemerspor maçıyla taraftarıyla buluşan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor önemli bir galibiyetle haftayı kapattı. İkinci yarının ilk maçında geçen hafta İzmir deplasmanında ligin zayıf takımlarından Karşıyaka ile golsüz berabere kalarak şampiyonluk yolunda önemli iki puan bırakan temsilcimiz hafta sonu saha ve seyircisi önünde ağırladığı ligin bir diğer zayıf takımı Kemerspor'u ilk yarıda Batuhan Er ve Serdar Cansu'nun ayağından bulduğu gollerle mağlup ederek, şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldı. 

 

Ligin 19'ncu haftası yine sürpriz sonuçlarla geride kaldı. Van Büyükşehir Belediyespor'u yakından ilgilendiren ve sonucu merakla beklenen Y.Ordu, Altındağ maçıydı. Zirveyi ilgilendiren bir müsabakaydı ve sonuç itibariyle bu maçın sonucu Van'a yaradı. Ligin ikinci sırasında 33 puanla yer alan Altındağ'ın puan kaybettiği haftada Kemerspor galibiyeti ilaç gibi geldi.

 

Güzel bir havada oynanan ve taraftarların müthiş desteği altında maça iyi başlayan taraf Van Büyükşehir Belediyespor'du. Ligde kalma mücadelesi veren Kemerspor ve şampiyonluk mücadelesi veren Van Büyükşehir Belediyespor müsabakası iki takım açısından da önemli bir maçtı. Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor maç boyunca önde baskı kurup pres yaptı. Kemerspor ise ilk yarı boyunca oyunu neredeyse kendi yarı alanında kabullendi. Buda Kemerspor'un kalesinde tehlikeli ataklar görmesine neden oldu. İlk yarıda baskılı futbolunun karşılığını Batuhan Er ve Serdar Cansu'nun kaydettiği gollerle alan Kırmızı-siyahlılar zayıf rakibi karşısında hem skor hemde oyun üstünlüğünü maç boyunca sürdürdü. Kırmızı-Siyahlılar Batuhan ve Serdar Cansu'nun golleriyle soyunma odasına 2-0'lık skor üstünlüğü ile girdi. Özellikle Serdar Cansu sahanın iyilerindendi. Devre arası takıma katılan yeni transferlerden Batuhan Er iyi Barış Gök ise beklentilerin altında bir performans ortaya koydu.  Kısacası Van Büyükşehir Belediyespor'un ilk 45 dakikadaki oyunu oldukça başarılıydı.

 

İKİNCİ YARI DURDU!

İlk yarıda yakaladığı 2-0'lık skor avantajıyla ikinci yarıya başlayan Van Büyükşehir Belediyespor'un ilk yarıda ortaya koyduğu etkili oyununu göz önünde bulundurarak, ikinci yarıda daha etkili olacağını ve daha iyi bir futbol sergileyeceğini umduk. Fakat umduğumuz gibi olmadı. İkinci yarıda takım resmen durdu.  Oyunda kaldığı süre içinde takımına hücum anlamında katkı sunan futbolcuların başında gelen Oktay Aydın'ın kırmızı kart görmesi oyun performansının durmasına ve takımın geriye yaslanmasına neden oldu. Buda 10 kişi kalan Van Büyükşehir Belediyespor'un karşısında Kemerspor'un iştahını kabarttı. İlk yarıda kötü performans sergileyen Kemerspor maçın kalan bölümünde biraz daha canlı göründü. Netice olarak Van Büyükşehir Belediyespor kazanması gereken bir maçı kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.

 

TARAFTAR MUHTEŞEMDİ!

Sezon başından beri takımın yanında olan takımını içerde dışarıda destekleyen Kara-kobra ve Gölkentli taraftarlar başta olmak üzere Vanspor sevdalıları Kemerspor maçında da takımını 90 dakika yalnız bırakmayarak, galibiyette önemli rol oynadılar.

 

ŞEHRİN TAKIMINA SAHİP ÇIKALIM!

Şehrin reklamı ve ekonomisi açısından şu gerçeği unutmayalım. Van Büyükşehir Belediyespor güzel yerlere gelirse, şehir de güzel yerlere gelir, Van Büyükşehir Belediyespor küme düşerse şehir de küme düşer. Bunu hiç kimse aklından çıkarmasın. Herkesin takımına daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Çünkü bu şehir de bizim, bu takım da bizim. Ne başka Van ne de başka Van Büyükşehir Belediyespor var. Bu ikisi birbirinden ayrılamaz. Birlik, beraberlik ve bütünleşme adına alınan güzel galibiyetin tadını çıkarırken Van Büyükşehir Belediyespor'a da sahip çıkmayı da ihmal etmeyelim.

 

Hafta sonu yine zor bir maça çıkacak olan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor İstanbul deplasmanında Play-Off mücadelesi veren Alibeyköyspor'a konuk olacak. İki takımı da doksan dakika bekliyor. O yüzden Alibeyköy maçına iyi hazırlanmalı bir üst lig isteniyorsa içeri dışarı fark etmeksizin kazanılması gereken maçlar ve alınması gereken puanlar var. Alibeyköy karşısında başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları