Rıdvan Can

Futbol güzel skor kötü

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor Analog 24 Erzincanspor karşısına taraftarının muhteşem desteğini arkasına alarak mutlak galibiyet için çıktığı maçı kaybetti. Play-Off yolunda umutlar bir yeşerdi bir söndü. Pazar günü Erzincanspor karşılaşması Van Büyükşehir Belediyespor için bu hedef doğrultusunda tamam ya da devam maçıydı.

Taraftar var.

Mücadele var.

Kazanma isteği var.

Pozisyonlar var.

Olmayan tek şey gol yok…

Erzincan karşısında maçı kazanma adına her şeyini sahaya yansıtarak oynayan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor iyi mücadele verdiği yine golcü sıkıntısı yaşadığı maçta son vuruşlarda beceriksizliğinin kurbanı oldu. Maç haberimizin başlığında belirttiğimiz gibi "Kader Maçını Kaybettik" Gerçekten oynanan futbol verilen mücadele ve kaçan üç puandan ziyade 90 dakika boyunca sahada takımını mağlubiyete rağmen desteleyen o vefakâr taraftara yazık oldu!

Hep diyoruz ya futbolun adaleti yoktur diye. İşte pazar günü Atatürk Stadında Van Büyükşehir Belediyespor Erzincan arasında oynanan karşılaşma bunun bir göstergesiydi. Sahada rakibiyle dişe diş mücadele ortaya koyan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor daha maça ısınmadan kalesinde gördüğü iki talihsiz gol ile sahadan puansız ayrıldı. Güzel futbolun karşılığını alamayan Siyah-Kırmızılılar taraftarlarına seyir zevki yüksek güzel bir futbol izletti ama güzel futbolu skora yansıtamadı.

Yediğimiz gollere baktığımız da biri net ofsayt diğeri ise savunma hatasından kaynaklandığını söyleyebilirim. Play-Of mücadelesi veren rakiplerimizden Yeni Ordu, Gölcük ve Tire'nin puan kaybettiği haftada kazanmamız gereken Erzincan maçı mağlubiyeti iyi olmadı. Bu kayıpla çok büyük bir fırsatı kaçırdık. Maçı kazanmış olsaydık play-Off yolunda büyük avantaj elde etmiş olacaktık.

Ligde kalan haftalara baktığımızda önümüzde oynanmamış 9 maç var. Bunun 5'i evimizde 4'ü ise, deplasmanda play-of şansımız var mı? Ligde her takım her hafta sürpriz sonuçlar alabiliyor. Play-of oynayacak takımlarla aramızda 7 puan fark bulunuyor. Sahamızda play-of mücadelesi veren takımlardan Yeni Ordu, Muğla, Ergene Velimeşe, Turgutluspor, 1461 Trabzonspor, deplasmanda ise, Gölcük, Diyarbekirspor, Tirespor ve Pazarspor ile zorlu maçlar bizi bekliyor.

MAÇIN ADAMI: MUTLU İLENGÖZ

Erokspor karşısında muhteşem futbolu 90+3'de mükemmel golü ile galibiyeti getiren futbolcumuz Mutlu İlengöz, Erzincan karşısında da Van Büyükşehir Belediyespor'un en önemli oyuncularından biri oldu. Van Büyükşehir Belediyespor adına Erzincan maçında söylenecek en güzel şey Mutlu İlengöz'ün ön plana çıkmasıydı. Sahada ayak basmadık yer bırakmayan, her pozisyonda olan, takımının galip gelmesi adına canını dişine takan, aldığı her topu olumlu kullanan İlengöz, Erzincan karşısında sahada basmadık yer bırakmazken, topla buluştuğu her pozisyonda da Van Büyükşehir Belediyespor'u atağa kaldırdı. Yeri geldiğinde defansa destek verip takımına büyük katkıda bulundu. Bir şutu direkte patlayan tecrübeli futbolcu sık sık rakip kaleyi yokladı. Mutlu İlengöz'ün performansı ve mücadelesi taraftarlardan alkış aldı.

TAKIMI DAĞITANLAR ESERİNİZLE ÖVÜNÜN

Nevzat Şipal'in devre arasında Fuat Gölbaşı, Volkan Pala ve Melih gibi golcü futbolcular başta olmak üzere transfer yapılmadan toplam 8 futbolcuyu gönderin talimatını verenlerin eseridir takımın bu durma gelmesi bu vebal onlarındır. Bu saatten sonra gelecek sezonun planlanması yapılmalı? Gelinen noktada Van B.Belediyespor adına yazılacak anlatılacak hiç bir şey yok. Aslında var. O da takımı bu duruma getirenleri Allah'a havale ediyoruz. Kazanmaktan başka şansınızın olmadığı bir maçı golcü olmayışından kaybettik. Şimdi takımı bu hale getirenler eserleriyle övünsünler. Bunlardan hesap sorulmayacak mı yapılanlar hep birilerinin yanına kar mı kalacak. Taraftar takımı bu hale getirenlerden bir an evvel hesap sorulmasını istemektedir. Bunlardan hesap sorulmayacak mı? Yapılanlar birilerinin yanına kar mı kalacak. Taraftar takımı bu hale getirenlerden bir an evvel hesap sorulmasını istemektedir. Ne diyeyim söylenecek çok söz var ama şu anda sözün bittiği yerdeyiz.

Yazarın Diğer Yazıları