Rıdvan Can

Eleştiri değil sahip çıkalım

Rıdvan Can

Kritik haftaların başladığı telafisi olmayan maçların oynandığı her puanın altın değerinde olduğu bir haftayı mağlubiyetle kapatmak puan sıralamasında altımızda olan takımların işine yaradı. Alınan mağlubiyet bizim açımızdan kötü oldu. Yapacak bir şey yok. İç saha kadar deplasman galibiyetine de ihtiyacımızın olduğunu herkesin bilmesi lazım. İç saha beraberlikleri ve deplasman mağlubiyetini uzun lig maratonunun dönemsel rehavetine ve beraberinde getirdiği psikolojik sendroma bağlıyor, kritik Batman Petrol maçı öncesi tüm camiayı kenetlenmeye ve tek vücut olmaya davet ediyorum.

Ligin sonu göründükçe her maçın önemi bir kat daha artıyor. Ligin altı kazan gibi kaynıyor. Lig kimin kimi yeneceği belli olmayan maçlara sahne oluyor. Bizlerde iyi günde kötü günde her zaman olduğu gibi eleştirilerimizi suçlamalarımızı kavgalarımızı bir kenara bırakarak ve takımın yanında olmalıyız. Yönetimi ve teknik heyeti, kahve köşelerinde eleştirip takımımıza zarar vermektense gelin hep birlikte ilin tek profesyonel takımına sahip çıkalım ve bu ligde daha iyi yerlere gelmesi için destek olalım. Eleştirilerimizi ve kavgalarımızı sezon sonuna bırakalım…

Kulübe ve takıma sahip çıkan her koşulda futbolcuların ve kulübün yanında yer alan taraftarlar, kulüp yönetimini destekleyen yerel yönetimler ve kulübüne takımına sporcusuna sahip çıkan esnaflar, iş adamları kısaca takımın başarısı için kenetlenmiş, birlik ve beraberlik içinde olan bir şehir olmalıyız. Van Büyükşehir Belediyespor'da hedef şampiyonluk demek çok kolay söylenen bir söylemdir. Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü bu yıla kadar her zaman Van Büyükşehir Belediyesinin desteği ile ayakta kalmıştır. Van'ın en köklü kulüplerinden birisi olarak artık hak ettiği yerde olmalıdır. Üst ligler gerçekleşmeyecek hayaller değil. Van şehri, halkı, esnafı, iş adamları, yerel yönetimler, taraftarlar, Van basını, eski kulüp başkanları, yöneticiler, Vanspor'da futbol oynamış futbolcular, antrenörler şimdi sıra sizde. Zor zamanda göreve talip olan istekli, arzulu, Van Büyükşehir Belediyespor'u şampiyon yapmak için kolları sıvamış olan yönetimine hep birlikte destek olalım.

Unutmayın şampiyon olmak için mutlaka birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır.

Yazarın Diğer Yazıları