Rıdvan Can

Çorum kaybı yönetim ve hocaya yazar

Rıdvan Can

Çorum maçının yorumuna geçmeden önce en sonda söyleyeceğimizi en başta söyleyelim;

Öncelikle yazımın başında bir gerçeği belirtmek isterim. Çorum karşısında sergilenen rezil ve korkak oyunun sorumlusu başta hoca, sonrasında ise haftalardır kötü futbolu bir seyirci gibi izleyen yönetimdir.

Kimse kusura bakmasın beyler; geldiğimiz noktada duygusallığa yer yok.  Cumartesi günü Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda sergilenen kötü futbol ve puan kaybı hoca ve siz yöneticilerin eseridir...

Telafisi olmayan kritik haftalara girdik.  Play-Off yolunda kalan haftalarda yara almamak için radikal kararlar alınmalı...

Gelelim maça;

Hedefimizi ve beklentimizi yüksek tuttuğumuz ligde, hafta sonu Çorumspor'u konuk ettik. Herkes gibi bizlerinde tek düşüncesi galibiyetti. Belki seyirci desteğimiz yoktu ama bizim şansımıza o gün sahada kötü performans sergileyen bir Çorum vardı.

Vanspor'un  saha avantajını iyi kullanacağını ve Çorum karşısında üç puanla ayrılacağını düşündük fakat yanıldık. Sahada kötü bir performans sergileyen Çorum karşısında, Vanspor'un kötü oynayacağını hiç tahmin etmiyorduk.

Geride bıraktığımız haftalarda ilk yarıları iyi, ikinci yarıları kötü oynayan Vanspor Çorum maçının her iki yarısında da kötü oynadığına şahit olduk...

Kadrosunda Mehmet Akyüz ve Burak Çalık gibi Türk futbolunun iki tecrübeli ismi olmasına rağmen, sahada oldukça kötü bir Çorumspor buna rağmen Van'dan altın değerinde bir puanla ayrıldı.   Galibiyet parolası ile çıktığımız Çorum karşısında Erhan Altın'ın öğrencileri mutlak kazanması gereken bir maçta iki puan bırakarak, ayağına gelen galibiyet fırsatını bir şekilde tepmiş oldu.

İlk 45 dakikada Emrah Tacir'in bireysel yeteneğiyle penaltıdan bulduğumuz gol, ikinci yarıda yine Emrah Tacir ile önemli bir gol pozisyonumuz

haricinde neredeyse  sahada varlığı yokluğu belli olmayan bir Vanspor izledik.

Bu maçı kazansaydık play-off yolunda önemli bir avantaja sahip olacaktık. Üç puan beklentimizin olduğu Çorum maçının sonucundan, oynanan kötü futbol ve büyük umutlarla alınan Uğur Can ve İsa Nalbant'ın kötü performansları maça damgasını vurdu diyebiliriz.

HAMZA'YI KADRO DIŞI BIRAKMAK TAKIMI SABOTE ETMEKTİR

Kritik Çorum maçı öncesi takımın gol yollarındaki önemli ismi Hamza Küçükköylü'nün böylesi kritik bir maçta hoca tarafından kadro dışı bırakılmasına karar verenler "Vanspor'u sabote etmişlerdir" Umarım bunun bir mantıklı açıklaması vardır.

Maçı bir iki pozisyon dışında neredeyse pozisyon üretemeden, tamamladık. Hem kötü oyunun, hem Hamza'nın kadro dışı bırakılmasının sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.

"TOPARLANIN BEYLER"

Vanspor’un bu oyun yapısından kurtulmadığı gerçek gücünü sahaya yansıtamadığı sürece kalan maçlarda zorlanacağını düşünüyorum. Play-Off'u istiyorsanız ki, hepimiz istiyoruz. O zaman kendinize gelin beyler, önümüzde çok kritik zorlu bir Bodrum deplasmanı var. Bu zorlu maça konsantre olmalıyız. Çorum maçı kötü bir anıyla geride kaldı. Play-Off hedefimiz için mutlaka Bodrum'dan puan çıkarmalıyız. O yüzden ayaklar yere sağlam basmalı aksi durumda Play-Off umudumuz hayalden öteye gitmez bizden söylemesi.

Bu duygu ve düşüncelerle Bodrum karşısında Vanspor’umuza puan mücadelesinde yürekten başarılar diliyorum...

Yorumlar 1
İdris141 29 Mart 2022 17:43

Abim emniyeti haber yap

Yazarın Diğer Yazıları