Rıdvan Can

B.VANSPOR’UN İLK YARI KARNESİ

Rıdvan Can

B.VANSPOR’UN İLK YARI KARNESİ

B.Vanspor 3. Lig 3.  Grupta ilk yarıyı oynadığı 17 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 yenilgi ile 25 puanla 8.sırada tamamladı. Siyah-Kırmızılı temsilcimiz B.Vanspor’un puan sıralamasındaki yeri ilk 5 için kimine göre umut verici gibi gözükse de takımın ortaya koyduğu istikrarsız sonuçlar tatmin edici olmaktan uzak.  B.Vanspor’un pazar günü Yozgat Yimpaş A.Ş. karşısında ortaya koyduğu mücadele ve kaybettiği 2 puanla lige ara verdi.

 Ligin ilk devresine baktığımızda takımların arasında gücün orantılı olduğunu görüyoruz. Ancak ligde dönem dönem öne çıkan takımlarda oldu. Örneğin birkaç hafta önce lider konumda bulunan Menemen Belediyespor 17. haftaya kadar ligi açık ara önde götürür diyenlerdendim fakat Menemen Belediye son 4 haftada puan kaybıyla liderliği Tuzlaspor’a kaptırdı ve ilk devreyi 3’ncü sırada tamamladı.  Lig  lideri Tuzlaspor ile 8. sıradaki B.Vanspor arasında 11 puanlık fark var.  8. sıradaki B.Vanspor’un 18. sırada bulunan Kocaelispor arasında ise 13 puan farkı dikkat çekiyor.  Bu da ligde takımlar arasında bir dengesizliğin olduğunu ortaya koyuyor.

 Ligin devre arasında yönetim ve takım beklentileri karşılamazken, görevine kaprisler ve amatör düşünceyle son verilen Teknik Direktör Cahit Sönmez başarılı bir performans gösterdi. Evet, geriye dönerek 17 haftalık genel değerlendirme yaptığımızda ligde mücadele eden kulüplerin birçoğunun ekonomik krizlerle boğuştuğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

 Kulüp Başkanı Gıyasettin Gültepe’nin “Yönetim Kurulumuz böyle uygun gördü ve yönetim kurulu olarak yeni bir yapılanmaya gireceğiz”  açıklaması taraftarı tatmin etmemiştir.

Peki, Başkanım yeni yapılanma diyorsunuz!

Benim bildiğim kadarıyla yapılanma sezon başında olur.

Cahit hoca başarılıydı diyorsunuz! Peki hoca başarılıysa neden gönderdiniz?

Madem gönderilecekti neden 16 hafta beklediniz?

Yönetim ligin ikinci devresinde başarılı olmak istiyorsa bana göre önce egolarını yenerek profesyonelce düşünmelidir.  Başarılı olan bir Hocayı göndererek tatmin olursunuz ama asla başarılı olamazsınız.

 Kim ne derse desin Cahit Sönmez disiplinli ve başarılı hocaydı. Tecrübesiyle küçümsenemeyecek başarılar kazandırdı. Bunun en büyük örneği Türkiye Ziraat Kupasıydı… Unutulmuş Van futbolunu vitrine taşıyarak Türkiye’ye Vanspor’un bir marka olduğunu gösterdi.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları