Rıdvan Can

B.Vanspor sevdalısı

Rıdvan Can

Bu köşeden, her zaman Van'ımızın her metrekaresinde olmaya Van için çalışmaya gayret ediyoruz. Doğruları paylaşıyor, yanlışları hatırlatıyor, sorunlara çözüm önerileri getirmeye çalışıyoruz. Bu gibi konularda yazarken kişilik haklarına,  basın ahlak ilkelerine de azami özen gösteriyoruz. Yeter ki ön yargılı olmadığımız anlaşılsın.
Bu yazım özellikle Belediye Başkanı Sayın Bekir Kaya'ya…
Sayın Başkanım, Belediyeyi devraldığınızdan bu yana gerek Belediye çalışmalarınızda gerek ilin sportif alanında yaptığınız çalışmalar takdire şayandır. Özellikle ilin tek profesyonel takımı olan B.Vanspor"a verdiğiniz önem ve büyük destek bilinmektedir.
Sayın Başkanım, B.Vanspor"u nasıl başarılı yapabiliriz? Sizin de bildiğiniz gibi… Hayatın her alanında başarıya ulaşabilmenin kurallarından biri de,  "istikrarlı bir anlayışa, plana sahip olmaktan" geçmektedir. Belediye çalışmalarında başarıyı yakaladığınızı söyleyebilirim, fakat B.Vanspor konusunda pek başarılı olunmadığını da üzülerek belirtmek isterim.
 Sayın Başkanım,   futbolda her şey başarıya endekslidir. Başarı geldikçe kulüplerde her şey "süt liman"  olur. Hatalar dahi pek görülmez.  B.Vanspor olarak son üç sezonda hedeflenen başarıyı yakalayamadık! Bu sezonda irtifa kaybettik. "İki ileri bir geri gittik." Sahamızda oynanan maçlarda dahi türbinleri taraftarlarla dolduramadık. Taraftar resmen umudunu kesti.  Sahamızda çok puan kaybettik. "Dip sendromu" yaşayan, bizden daha cılız, eti budu belli olan takımlara ve özellikle ilçe takımlarına adeta "can suyu" olduk. 
Sayın Başkanım, B.Vanspor'un sizin "projelerinizin "arasında önemli bir yere sahip olduğunu biliyorum, bunu da her fırsatta yazdım. Takımı devralırken; alt yapıya önem veren, tesisleşen, hedefleri olan, kentin heyecanına heyecan katan, ilimizin büyüklüğüne, adına yakışır bir ligde mücadele etmesini hedefleyen, Gençler Birliği modeli heyecanlandıran gibi projeleriniz vardı?  Fakat gelinen noktada bunlar bir türlü gerçekleşmedi!?
B. Vanspor'un ilçe takımlarının yakaladığı başarıya bir türlü ulaşamamasının nedeninin alt yapı hocaları ve yabancı teknik heyetlerin yetersizliğinden kaynaklandığını üzülerek belirtmek isterim. 
Edindiğim bilgilere göre yakında yeni sezona hazırlık için "genel kurul" yapılacakmış. Mevcut yönetimin görev verilip verilmeyeceği ya da kimin kalıp kalmayacağını bilmiyorum ama mevcut yönetimin iyi niyetinden hiçbir şüphem yok.  Başarı bekleniyorsa,  B.Vanspor Van'ın heyecan duyacağı,  adına yakışır bir ligde olmak isteniyorsa bunun için öncelikle kulüp yönetiminin vizyonunu genişletmesi gerekir. Yeni sezonda yönetime, futbol bilgi birikimine sahip,  kent ile takım arasında köprü kurabilecek  "yeni yüzler" dâhil edilmelidir. Yeni yönetime katılacak olanlar bu işe biraz daha fazla zaman ayırmalı.  Projeler üretilmeli. Bu katılım yapılırken belediye encümeninden ve çalışanından ziyade dışarıdan da futbola emek veren bu kentin çocuklarına değer verilerek değerlendirilerek yönetimde görev verilmelidir. Yeni yönetimin oluşumunda görev verilmesi durumunda geçmişte kulüp yöneticiliği yapmış,  futbol bilgi birikimine sahip, geçmişte Vanspor'a şampiyonluklar yaşatmış olan yüzlerin B. Vanspor'a da katkı sunacaklarına inanıyorum.
 Sayın Başkanım, yeni yönetimin oluşturulması işi yine size düşüyor. Van'a ve Vanspor'a "Yeni bir heyecan gelmeli." Yeni oluşacak olan yönetime de desteğinizin süreceğine inanıyorum.
Sayın Başkanım, önümüzde Elazığspor ve Akhisar Belediyespor gerçeği var. Bu ekipler kentleriyle aynı heyecanla, aynı ruhla hareket ederek Süper Lige çıkma başarısı gösterdiler. Birde Tarsus İdman yurdu var ki, geçen sezon B.Vanspor'la aynı gruptan ligden düştüler ve Tarsus spor yönetimi taraftarıyla basınıyla kentiyle ve en önemlisi kaliteli transferler ve işi bilen bir teknik heyetle iyi bir birliktelik kurarak bu yıl iyi bir grafik çizerek Play-Of'tan 2.lige çıkma başarısı gösterdiler. Sayın Başkanım bu takımlar Değer ve imaj olarak Van'dan çok mu daha ilerdeler acaba? Elbette hayır. Sadece doğru transferler iyi bir hoca ve kenetlenme O nedenle de bu takımlar kümede kalmayı değil üst Liglere çıktılar. Sayın Başkanım, "Akhisar ve Tarsus'un nüfusu kaç?  Van gibi büyük şehir Belediye olacak ve her türlü potansiyele sahip bir şehrin takımı Belediye Vanspor'un 3.ligde ilçe takımları arasından sıyrılarak 2. Lig'e çıkmazı gerekmez miydi?  Başkanım, Biz bir Tarsus, bir Akhisar kadar yok muyuz?  
Sayın Başkanım yeni sezon yeni umut sloganıyla yeni sezona"Tek ses, tek yürek, Birlikte el ele!"girmeliyiz. Son üç sezonda hep yabancı hocalar bizi bu duruma getirdi üç sezonda harcanan paralara yazık…. Neyse Sayın Başkanım hiç olmazsa bu sezon bir başarı olsun bu yolda size güvenimiz tam!
Ön yargısız, bir dost olarak yazdığım bu yazımı, bir B.Vanspor sevdalısı olarak sizlerle paylaşmak istedim. 
Yeter ki, kazanan Van olsun!

Yazarın Diğer Yazıları