Rıdvan Can

Bu futbola bu skor yakıştı

Rıdvan Can

Pazar günü sahasında taraftarında büyük desteğini arkasına alarak ligin güçlü takımı ve lider Sakaryaspor karşısında Van Büyükşehir Belediyespor’lu futbolcular kendilerine yakışan futbolu oynadı ve kazandı.

 

Büyükşehir Belediyespor’u sezon başından beri belki ilk kez böyle göze güzel gelen futbolu ve net skor’la zevkle seyrettik görmek istediğimiz bir takım vardı sahada koşan, mücadele eden, gol pozisyonlarına giren ve üç puana aç bir takım vardı Sakaryaspor karşısında, işte görmek istediğimiz takım ruhu bu olmalı. Sonucu belki de kimse beklemiyordu puan sıralamasında 28 puanla zirvenin tek sahibi Sakarya 10 puanla 17’ci sırada bulunan B.Belediyespora bakıldığında arada 18 puanın olduğu bir rakiple oynuyorsun ve birçok eksik futbolcun olmasına rağmen kolay maç değildi. Fakat bir gerçek vardı maçta büyük taraftar grubu Kara-Kobra taraftarları takımın 12’ci adamı olarak  90 dakika susmadan takıma destek verdiler.  

 

Grupta haftalar ilerledikçe heyecan artıyor. Her takımın sürpriz sonuçlar alabileceği kritik haftalar içerisinde olduğumuz şu günlerde kimin değil, B.Belediyespor’un alacağı sonuçlar çok daha önemli özellikle iç sahadaki maçlarda ortaya çıkan iyi oynama düşüncesinin zaman zaman hiçte beklenmeyen puan kayıpları yaşatması, lig yarışındaki konumunu etkilediği kesin.

 

Grupta farklı kulvarlarda koşan iki takımın mücadelesi bence son haftaların en heyecanlı maçlarından biri oldu.  B.Belediyespor açısından kazanmaktan başka şansın olmadığı bir maç olurken, güçlü rakibi karşısında 1 puanı bile kendi adına başarı olarak sayan bir düşünce ile mücadele eden Kırmızı-Siyahlılar hem futbol hem skor anlamında mükemmel iş başardılar.

 

Futbol sürprizler içeren bir oyun. B.Belediyespor’lu futbolcular, Sakaryaspor karşısında ikinci yarıda da istek ve arzu dolu bir mücadele ortaya koydular. Kendi yarı alanından çıkmakta zorlanan Sakaryaspor B.Belediyspor’un bu oyunu karşısında direnmesi mümkün olmadı.

 

Artık son 4 maç B.Belediyespor’u bekliyor. Bu iş nereye varır kestirmek zor. Gönlümüzden geçeni söylemek çok erken ama ben yine söyleyeyim, Play-oof diyorum. Bu yoldaki düşüncemiz devam ediyor. Kesinlikle işimiz kolay değil. Hele ligin ilk yarısında son haftalara girmekte olduğumuz şu dönemde her rakip kendine göre zorlu. Grup birincisinin şampiyon olup bir üst lige çıkması kadar, play-of oynayacak 4 takım içerisinde olmak içinde bir mücadele söz konusu. Dahası da, gruptan düşecek 3 takımdan biri olmak istemeyen takımların sayısının fazla olması, bu çekişmenin son maça kadar bitmeyeceğini göstermektedir.

 

B.Belediyespor’un yarışın içinde var olması yapması gereken, Sakaryaspor karşısında gösterdiği performansı koruması, rakip kim olursa olsun her maçta üç puan için mücadele etmesi lazım. İşte kazasız bitirilmesi gereken bir maç daha B.Belediyespor’u bekliyor. Pazar günü ağırlayacağımız Bergamaspor karşısında da başarılı bir maç çıkartarak, istenilen sonucu almasını bekliyorum. Sakaryaspor karşısında hem sergilenen başarılı futbol hem de alınan güzel galibiyetten dolayı teknik heyet ve futbolcuları kutluyorum. Maçın başından sonuna kadar verdikleri destekten dolayı taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Darısı Bergama maçına diyor, hepimize sağlıklı günler diliyorum. Saygılarımla…

 

Yazarın Diğer Yazıları