Rıdvan Can

BİR, SIFIRDAN İYİDİR

Rıdvan Can

Yazımın başlığı Vanspor Bayburt maçını anlatmaya yeter sanırım. İlk yarısı iyi, ikinci yarısı kötü bir performans sergileyen temsilcimiz Vanspor’un sahadan bir puanla ayrılması, puansız ayrılmasından iyidir diye düşünüyorum. Bu yüzden yazımın başlığında da belirttiğim gibi bir puan, hiç puan alamamaktan (sıfır) puandan iyidir.

Sivas maçından 3 farklı isimle ilk 11'le sahaya çıkan Silahtaroğlu Vanspor, Mehmet Özdıraz'ın yerine Furkan Polat, kaleci Onur Tekin'in yerine ise Aydın Bağ, Barış Sağır’ın yerine ise Oktay Aydin ile başladı.

Bayburt maçı öncesi son oynadığı üç karşılaşmada iki galibiyet bir beraberlik alarak 7 puan toplayan Vanspor, sezonun ilk yarısında deplasmanda farklı yenildiği Bayburt karşısında saha ve seyircisi önünde ne yapacağı merakla bekleniyordu. Maç öncesi herkes gibi bizimde tek düşüncemiz rövanşı farklı kazanır düşüncesiydi.

Vanspor bir kez daha bizi yanılttı.

Maça gelecek olursak;

Taraftarının müthiş desteği altında maça iyi başlayan Silahtaroğlu Vanspor, 13'ncü dakikada Furkan Polat'ın golüyle skor üstünlüğünü eline geçirerek, ilk 45 dakikayı güzel bir oyunla önde tamamladı. İlk yarı genel anlamda istediğimiz gibi geçti. Fakat ikinci yarı roller değişti.

"İKİNCİ YARI ROLLER DEĞİŞTİ"

İkinci yarıda da hücumu düşünen bir Vanspor bekliyorduk. Çünkü kırmızı-siyahlılar ilk 45 dakikada ortaya koyduğu performansla bizi inandırmıştı. İkinci yarıya da iyi başlayan Vanspor 1-0 önde götürdüğü maçın en kritik dakikasında 68’de Kubilay Akyüz ile çok önemli gol pozisyonundan yararlanamadık. Kubilay o golü atsa, maç orda bitecek. Maalesef Vanspor'un iyi futbolu sadece 50 dakika sürdü.

Bu dakika itibariyle oyun üstünlüğü Bayburt'a geçti. İlk yarıda Vanspor'u iyi analiz eden Bayburt kenar yönetimi ikinci yarıya daha etkili başladı. Vanspor'un skor avantajına güvenip her maç gibi geriye çekilmesini fırsata çeviren Bayburt, tecrübeli golcüsü Tayyip Kanarya ile aradığı golü buldu.

Kalesinde gördüğü gölün ardından her ne kadar hücuma yönelik, bir performans sergilesek de, bu çaba galibiyet gölünü getirmedi ve Bayburt istediği sonucu alarak, Van'dan altın değerinde bir puanla ayrılarak, play-off hattına bir adım yaklaştı. Temsilcimiz Vanspor ise kaybettiği puanlarla alt sıralardan gelen takımları play-off mücadelesinde kendine ortak etti.

"OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ YANLIŞTI"

Ligin önemli ve kritik maçında teknik direktör Erhan Altın'ın özellikle oyuncu değişikliğinde sahanın iyilerinden ve sonucu her an değiştirebilecek özelliği olan Emrah Tacir ve Oktay Aydın’ı oyundan alması yanlıştı.

Son haftaların en formda oyuncusu Mehmet Özdiraz'ın taktik gereği ilk 11'de olmaması gayet doğal fakat oyuna geç alınmamalıydı.

Maalesef bu değişiklikler sahadan beraberlikle ayrılmamıza davetiye çıkardı.

"ŞAPKANIZI ÖNÜNÜZE KOYUN"

Son iki haftayı göz önünde bulundurarak, Sivas ve Bayburt maçlarında öne geçip, skoru koruyamayan takımın hocası ve kulüp yönetimine çağrım; iş işten geçmeden şapkanızı önünüze koyun. Vanspor bir marka değeridir. İlçe, semt ve küçük şehir takımları karşısında vasatın altında kalan bir takım değildir...

Bu oyun anlayışıyla nereye kadar gideriz bilemiyorum ama, böyle gitmeyeceğini sizlerde biliyorsunuz. Umarım bu serzenişimizi dikkate alırlar. Ligin iyi kadrosuna sahibiz, ama takım ruhu yok.

Bu ruhu sahaya yansıtmalıyız artık...

"TACİR'İ ALKIŞLIYORUM"

Emrah Tacir sahanın en iyisiydi. Sezon başından beri vurgu yaptığım bir Emrah Tacir faktörü, Bayburt karşısında da öne çıktı. Van'ın çocuğu Emrah Tacir'in ortaya koyduğu güzel futbol ve yaptığı asist ile kritik Bayburt karşısında bir puan almamızı sağladı.

"DİYARBAKIR DÖNÜM MAÇI"

Doğu derbisinde Çarşamba günü zor bir Diyarbekir maçı bizi bekliyor.

Diyarbekirspor ile deplasmanda mücadele edeceğiz.

Hem onlar hem de bizim için hayati bir maç.

Deyim yerindeyse iki takım açısından 6 puanlık bir karşılaşma olacak.

Kazanırsak çok iyi, kayıp halinde ise zorlu bir sürecin başlangıcı olur.

Bu zorlu doğu derbisinde Vanspor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları