Rıdvan Can

BİR PUANLA DEVAM

Rıdvan Can

Hüsranla kapanan Çorum maçı beraberliğinin ardından, Bodrum maçına galibiyet hedefiyle çıkan Vanspor, umduğu üç puanı bulamazken, deplasmandan bir puanla dönmenin moralini yaşıyor.

"BİR PUAN İYİ"

Zor bir deplasmandan bir puanla döndük. Bir puan iyi mi derseniz evet derim,  çünkü play-off oynayan rakibinizden bir puan almış oluyorsunuz. Nasıl rakiplerimiz, sahamızda bizden aldığı bir puan onlar için kazanç, bizler için kayıpsa bizim içinde Bodrum deplasmanında aldığımız bir puan bizim için kazanç, Bodrum açısından ise kayıp oldu.

Bodrum maçı Vanspor için kritik bir haftaydı. Artık puan kaybına tahammülü olmayan ve play-off yolunda alttan gelen rakiplerin ensemize yapıştığı bu kritik haftalarda kayıp yaşamak istemediğimiz Bodrum'dan çok önemli bir puanla dönüyoruz. Sivas ve Çorum haftayı galibiyetle kapatırken, diğer rakiplerin kaybetmesi de bizim adımıza şanslı bir hafta olduğunu öncelikle belirtmek isterim. Her şeye rağmen bir puan iyi diyoruz.

GELELİM MAÇA;

İl dışında olduğumdan maçı izleme imkanım olmadı. Vanspor nasıl oynadı ve futbolcuların saha içi performansı vs. bir yana maç sonucu merak ettiğimiz, Vanspor'un deplasmandan bir puanla dönmesi bizleri bir nebzede olsa mutlu ettiğini ifade etmek istiyorum. Hani futbolda bir deyim vardır. (Yenemiyorsan Yenilmeyeceksin) diye...

Gelelim Bodrum maçı öncesine; Teknik direktör Erhan Altın, Bodrum karşısında geçen hafta kötü performans sergileyen Çorum 11'ni bozdu. Bu hafta Uğur Can, Oktay Aydin ve İsa Nalbant onbire girerken, Kubilay Akyüz, Barış Sağır yedek soyunduruldu. Barış Gök ise kart cezasından dolayı bu maçtaki yerini alamadı. Özellikle Çorum karşısında sonradan oyuna giren ve ortaya koydukları kötü performansıyla eleştirilerin başında gelen Uğurcan ve İsa Nalbant'ın 11'de olduğu Bodrum maçında takımın en skorer ve en çok ihtiyaç duyduğumuz Hamza Küçükköylü'nün kulübede başlaması gerçekten şaşırtıcı oldu.

Açık konuşmak gerekirse; Ben, Bodrum karşısında geçen hafta kadro dışı bırakılan Hamza Küçükköylü ile başlayacağını düşüyordum. Fakat Erhan hoca hepimizi yanılttı. Bundan sonra ki, maçları kazanmaktan başka bir çaremiz yok. Erhan hocanın da golü düşünen, hücuma yönelik bir taktikle sahada olması gerekiyor. Bunun için Hamza gibi Kubilay gibi sahada mücadele eden, ayakları yere sağlam basan güçlü oyuncuları kazanmamız gerekiyor.

ÜÇ KALECİ KADRODA

Bodrum maçı kadrosunda gözüme takılan eseme listesinde Aydın Bağ kalede, Onur ve Sabri Can ise kulübede olması aklıma acaba futbolcu kıtlığımı var da üç kaleci kadroda sorusunu getirdi. Vanspor’da oyuncu yok mu?

Sormak istiyorum; Erhan hocam bu kalecilerden birinin yerine altyapıdan profesyonel oyunculardan biri olamaz mıydı?

"ETİMESGUT GELİYOR"

Bodrum maçı da her maç olduğu gibi geride kaldı. Hafta sonu Etimesgut maçını düşünelim. Her ne kadar kağıt üzerinde kolay görünse de sahada zor bir müsabaka bizi bekliyor. Ona göre hazırlanıp konsantre olmalıyız. Puan kaybına tahammülümüz yok. Bu duygu ve düşüncelerle temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları