Rıdvan Can

Bir puan her zaman iyi…

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor hafta sonu deplasmanda karşılaştığı Kocaelispor ile 0-0 berabere kalarak 1 puanla döndü.

Deplasmanlarda alınan her puanın önemi çok büyük.

Türkiye'nin en köklü takımlarından Kocaelispor karşısında alınan bir puanın evinde aldığı üç puandan daha kıymetli olduğunu belirtelim.

Neden diyeceksiniz?

Evinde taraftarının tüm gücünü arkasına almasına rağmen sahaya bir türlü istenilen futbolu yansıtamayan maçları güçlükle kazanan Van Büyükşehir Belediyespor'un belki de Kocaeli'de kazanması içten bile değildi.

Olsun…

Bu tür maçlarda hele ki deplasmanlarda alınan bir puan ve puanlar güzel sonuçlardır.

Bu puanların ileriki haftalarda Büyükşehir Belediyepor'u zirveye ortak ederek havaya sokması da önemlidir. Büyükşehir Belediyespor inanıyorum ki, bundan sonraki haftalarda bu yakaladığı havayı devam ettirerek, ilk altıdan kopmamak adına mücadelesini son ana kadar sürdürecektir.

 Tabii ki deplasmandaki Karacabey Birlikspor karşısında alınan ağır yenilgi sonrası evinde Bayburt'tan alınan üç puan, akabinde ligin en zor deplasmanlarından biri olan Kocaeli'den alınan bir puan, bizim açımızdan iyi.

Bunun yanında artık Van Atatürk Stadı'nda puan kaybedilmemeli. Evinde kazan deplasmanda ne getirsen kârdır. Bu formül Van Büyükşehir Belediyespor'u hak ettiği hedefine taşıyacaktır.

Büyükşehir Belediyespor, Kocaeli maçını unutup Kartal maçına iyi hazırlanmalı.

Geçen hafta Kartalspor evinde kazandı, onlarda Van'a üç puanın verdiği moralle geliyor.

Kolay maç olmayacak. Kartal'ın aldığı sonuçlara bakacak olursak onlarda zirve yarışında yara almamak için maça asılacaklar. Bu anlamda taraftarımıza yine büyük iş düşüyor. Takımın 12. adamı olarak yine tribünde yer almaları takımında taraftarın gücünü arkasında hissetmesi ve sahada gerekeni seyri güzel mücadeleci futbolunu sahaya yansıtıp zorlu maçtan üç puanla ayrılarak ligin en iddialı takımı Altay deplasmanına moralli gitmesi gerekiyor.

Zor bir hafta olacak.

Peş peşe iki zorlu maç var, neden iki maçtan da 6 puan çıkmasın ki….

Büyükşehir Belediyespor'a başarılar diliyorum.

TEBRİKLER KOCAELİ

Kocaelispor camiası ve taraftarlarının maç öncesi Van Büyükşehir Belediyespor'u ve Van'dan giden taraftarları çok iyi karşıladığını özellikle taraftarların Van Büyükşehir Belediyespor'lu futbolcuları maç öncesi ve maç sonrası alkışlamaları takdire şayandı. Kocaeli'nde kazanan olmasa da aslında kazanan kardeşlik oldu.

Tebrikler Kocaeli…

Yazarın Diğer Yazıları