Rıdvan Can

BİR KOGRE KLASİĞİ

Rıdvan Can

Vanspor'da geçen hafta bir kongre klasiği yaşandı. İlin tek profesyonel takımı Vanspor yine zor bir dönemden geçiyor. 8 Ağustos 2020 tarihinde yapılan ve birçok tartışmayı beraberinde getiren kongre, çoğunluk sağlanamadığından dolayı ertelenmişti. 

"İKİNCİ RANDEVU CUMARTESİ"

Geçen hafta sonunda yapılması planlanan kongrenin bir sonraki haftaya kalmasının Vanspor açısından bir kayıp olacağını gerek köşe yazımızda gerekse farklı ortamlarda sık sık dile getirmiştik. Çünkü henüz çözülmemiş teknik adam ve yapılmamış transferler, kulübün içinde bulunduğu ekonomik kriz ve borçlarla boğuşan bir Vanspor kulübü var. Yeni yönetimin biran evvel seçilip yeni sezon hazırlıklarına başlaması gerektiğini yoksa yeni sezonla birlikte Vanspor'u büyük sıkıntıya sokacağını belirtmiştik. Umarım gelecek olan yeni yönetim bu sıkıntıları aşabilecek güce ve futbol bilgisine sahip kişilerden oluşur yoksa işimiz çok zor..!

Geçen hafta çoğunluğun sağlanamadığı kongrede mevcut başkan Servet Yenitürk'ün adaylıktan çekilmesiyle tek başkan adayı olarak, Murat Çevik vardı oda delegelerin çoğunun kongreye gelmemesi ile başkanlık umudunu bir sonraki haftaya bıraktı. Mevcut Başkan Servet Yenitürk, aday olmayacağını yineledi ama sürpriz adayı olduğunu her ne kadar açıklamasada aldığım bilgilere Yenitürk'ün güçlü bir adayla seçime gireceğidir. 

"DÖRT ADAY YARIŞACAK"

Hafta sonu yapılacak olan kongrede aday sayısı 4 oldu. Murat Çevik, Turgut Lenk, Veysel Efe ve Servet Yenitürk'ün sürpriz adayı ile 15 Ağustos Cumartesi günü Vanspor başkanlığı için kıyasıya bir yarış olacak.  

Kongrede mevcut adaylar arasında kimin başkan olacağı merakından çok Servet Yenitürk'ün adayı kim olacak? Herkes gibi bizlerde merakla bekliyoruz. Vanspor'u kim yönetecek bunun cevabını hafta sonu göreceğiz.  

"VANSPOR'U DÜŞÜNEN BAŞKAN İSTİYORUZ"

Cumartesi günü yapılacak kongrede bir birinden değerli başkan adaylarına naçizane tavsiyem Vanspor bu şehrin markasıdır. Vanspor üzerinden reklam, siyaset yapacak ve kısacası Vanspor'u basamak olarak kullanacak başkanlara değil, Vanspor'u altyapısıyla, ilin amatör spor kulüpleriyle Vanlı hocaları ve futbolcularıyla düşünen başkanlara ve yöneticilere ihtiyaç var. 

Vanspor'a seçilecek yeni yönetim ve başkana başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları