Rıdvan Can

Bergama'yı Geçti Hakemi Geçemedi

Rıdvan Can

Hafta sonu deplasmanda oynanan Bergama Belediyespor ve Van Büyükşehir Belediyespor maçı her iki takım açısından son derece önemliydi. Bergama Belediyespor Play-Off için Van Büyükşehir Belediyespor ise hem lige tutunma hem de son haftalardaki çıkışını sürdürme peşindeydi. Taraftar avantajını kullanan Bergama Belediyespor 90 dakika boyunca Van büyükşehir Belediyespor'un ezici futbolu karşısında bir türlü üstünlük kuramadı fakat bir gerçek vardı ki, Bergama, taraftarın desteğinin yanında birde hakem üçlüsünün desteğini arkasına alarak mücadele etti. Buna rağmen Van Bergama'dan her ne kadar hakkı yenilse de üç puanı çalınsa da İzmir'den büyük zaferle döndü.

Bergama karşısında taraftarın baskısı ve hakemlerin yanlı tutumlarına rağmen sergilediğiniz başarılı futbol ve bunun karşılığı olan üç puanın hakem tarafından çalınmasına rağmen aldığınız 1 puan size ananızın ak sütü gibi helal olsun. Müsabakanın başından sonuna kadar onur mücadelesi verdiniz. Galip gelme arzunuzun çığ gibi büyümesi maçın kazanılmasında en büyük etkendi. Özgüven kaybı yaşamadan, sorumluluk alarak cesurca mücadele verdiniz. Mutlak 3 puan alma inancınızı zihinsel ve ruhsal açılardan doruk noktasına taşıdınız. Yeteneklerini hırsla buluşturan, emeklerini alın teriyle yoğuran, futbolu bu denli yürekten oynayan Van Büykşehir Belediyespor'lu futbolcuları ve teknik heyeti kutluyorum.  Zeki Yılmaz'ın öğrencileri kazanmak için terlerinin son damlasını sahaya akıttılar. Hakemlerin yanlı tutumları ve düdüklerine taraftarların baskılarına Tokat gibi cevap verdiler. Kaleciden forvete, savunmadan orta sahaya, kenar yönetiminden kulübeye kadar Bergama zaferiyle çıkan herkes alınlarından öpülmeyi hak ettiler.

Bir spor yazarı olarak İzmir deplasman'ında alınacak skor'dan çok Bergama taraftarı ve müsabakayı yönetecek hakem üçlüsünün Van Büyükşehir Belediyespor'a nasıl bir futbol oynatacaklarını ve nasıl bir tavır sergileyeceklerini merak edenlerdendim nitekim beklentim ve merakım hissettiklerim beni yanıltmadı.  Van Büyükşehir Belediyespor sahaya çıktığı an Bergama taraftarının Van aleyhine attıkları sloganlar ve hakemlerin üzerinde baskı kurmaları hakemlerin de Bergama Belediyespor lehine çaldığı anlamsız düdüklerle ve 90 dakika sonunda +9 dakika uzattığı maçta gelen Bergama Belediyespor'un beraberlik golünün hemen ardından bitiş düdüğü çalması bunun bir göstergesiydi.

İzmir'den bir arkadaşımla konuşurken bana söylediği tek şey Rıdvan kardeş Van, Bergama karşısında skoru 5-0 yapsaydı bile hakem bu maçta Bergama'ya puan kazandıracaktı o yüzden Van'ın buradan 1 puan alması Van için zafer oldu Bergama taraftarı için ise hüsran oldu dedi.  Evet, tüm yaşanan bu olumsuzluklara rağmen başta teknik direktör Zeki Yılmaz, ve öğrencileri Bergama Belediyespor'u ve taraftarlarını geçti fakat hakemleri geçemedi maalesef…

Çarşamba günü oynanacak maçların ardından haftayı bay geçireceğiz hafta sonu ise grubun lideri Kastamonu ile kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağımız bu maçta bütün taraftarlar stada gelmeli ve Kırmızı-Siyahlıları 90 dakika pozitif desteklemeli iki takım açısından önemli bir karşılaşma zor bir maç o yüzden birlik beraberlik ve kenetlenme zamanıdır bizim bir birimize vereceğimiz desteğe ihtiyacımız olduğu haftalarda takımı yalnız bırakmamalıyız.  Zeki Yılmaz ve futbolcu kardeşlerimi tekrar kutluyor Kastamonuspor karşısında başarılar diliyorum...

Yazarın Diğer Yazıları