Rıdvan Can

Beraberlik kötü oldu

Rıdvan Can

Kazanmamız gereken bir maçı ne yazık ki, berabere bitirdik. Kaçan goller her maç olduğu gibi Kırşehir maçında da saç baş yoldurdu. Açık ve net konuşmak gerekirse bu beraberlik bizim açımızdan çok kötü oldu.

Evet, ligin 5'nci haftasını geride bıraktık. Hazırlık maçları kupa ve lig maçlarını da sayarsak yaklaşık 15'e yakın maç oynayan Van Büyükşehir Belediyespor'un Kırşehir karşısında da gördük ki, takımda hala belirli bir sistem oturmuş değil. Kadro içerisinde hala arayışlar devam ediyor. Her hafta farklı futbolcular onbirde sahaya çıkıyor. Buda takımda sıkıntıları berberinde getiriyor.

Kritik haftaların başladığı bu dönemlerde her puanın altın değerinde olduğu bir haftayı puan kaybıyla kapatmak puan sıralamasında altımızda olan takımların işine yaradı. Kırşehir beraberliği bizim açımızdan kötü oldu. Yapacak bir şey yok. Karşıyaka beraberliği ve deplasmanda Erokspor mağlubiyetini uzun lig maratonunun dönemsel rehavetine ve beraberinde getirdiği psikolojik sendroma bağlıyor, kritik Altındağ maçı öncesi tüm camiayı kenetlenmeye ve tek vücut olmaya davet ediyorum.

Puan kayıpları böyle devam ederse, alttaki takımlar da puan alıp yukarılara tırmanırsa, sezon sonu ligi nerede tamamlayacağımızı merak edenlerdenim. Bilemiyorum ama daha sezon başındayken, biran evvel tedbir alınmalı ve böyle devam ederse ileriki haftalarda işimizin zorlaşacağını söylemek herhalde yanlış olmayacaktır.

CANSU SAHANIN EN İYİSİYDİ

Serdar Cansu'ya ayrı bir parantez açalım. Kırşehir karşısında sahanın en iyisiydi.  90 dakika boyunca koştu, mücadele etti. Top kaptı takımı atağa kaldırdı. Birde bu güzel futbolunu golle süsledi. Serdar kardeşimi ortaya koyduğu güzel oyunundan dolayı tebrik ediyorum.

TARAFTAR MUHTEŞEMDİ

Beni en fazla Kara Kobra Taraftarlarının Van Büyükşehir Belediyespor'a olan bağlığı mutlu ediyor. Tribünler yapılmış olsa, stadyum sorunu çözülmüş olsa inanın o tribünler tıklım tıklım dolacak. Kırşehir karşısında özellikle Kara Kobra Taraftarları takımlarını 90 dakika coşkulu bir şekilde destekleyerek yalnız bırakmadı. Van Büyükşehir Belediyespor bu büyük taraftarının gücü ile bir gün mutlaka hak ettiği yere gelecektir. Buna yürekten inanıyorum. Haftaya deplasmanda oynanacak Altındağ karşısında temsilcimize başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları